Hopp til innhold

RBK-spillerne ba ledelsen om å gjeninnsette Ingebrigtsen

Rosenborg-spillerne sier i en pressemelding at de er «monumentalt uenig i styrets beslutning» etter at trener Kåre Ingebrigtsen fikk sparken.

Champions League-kvalifisering 2018: Rosenborg - Valur (3-1).

SPARKET: Kåre Ingebrigtsen fikk overraskende sparken fra Rosenborg i går.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

I går fikk Kåre Ingebrigtsen sparken som hovedtrener i Rosenborg, noe som kom overraskende på de fleste. Heller ikke spillerne hadde blitt informert om sparkingen før beskjeden kom i går.

NRK har vært til stede på Lerkendal gjennom dagen. Rosenborg-spillerne ville ikke snakke med journalistene da de ankom arenaen, men gikk rett forbi og inn på et spillermøte angående situasjonen. Beskjeden etter møtet var at de kun ville uttale seg i en pressemelding, og at ingen av spillerne vil uttale seg utover det.

– Monumentalt uenig

Nå har en samlet spillergruppe bedt ledelsen om å gjeninnsette både Kåre Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun, men ble ikke hørt.

«Vi, en samlet spillergruppe, er monumentalt uenig i styrets beslutning om å avskjedige Kåre og Erik. En samlet spillergruppe har stått bak trenerteamet til siste slutt, og gruppa mener de var og ville vært best skikket til å utvikle oss videre. Spillergruppa ba om at styret skulle gjeninnsette Kåre og Erik, men styret sto på sitt», skriver Rosenborg-spillerne i en melding til NTB.

Rosenborg-spillere går fra Brakka

TAUSE: Rosenborg-spillerne forlater spillermøtet, men ville ikke uttale seg til pressen.

Foto: Roger Myren / NRK

Meldingen er signert «Spillergruppa i Rosenborg».

Resten av meldingen lyder slik:

«Vi takker for fire fantastiske år, med meget gode resultater og gjenreisingen av Rosenborg som Norges desidert største klubb. Ingen tidligere RBK-trener har like gode resultater i sine fire første år i klubben. Videre vil vi forholde oss profesjonelt til de som nå kommer inn, og vil gjøre vårt ytterste for å prestere i kommende kamper. Klubben er viktigst. Utover dette vil vi ikke gi noen ytterlige kommentarer, for å ha maks fokus i perioden framover».

Kåre Ingebrigtsen har fått sparken som Rosenborgtrener.

STYRELEDER: Ivar Koteng er styreleder i Rosenborg, og bekreftet i går at Ingebrigtsen fikk sparken, noe som viser seg å være mot spillergruppens ønske.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Tror vi har tatt ut potensialet til Kåre

RBKs styreleder Ivar Koteng sa følgende om Ingebrigtsens avgang torsdag:

– Vi er ute etter hva som kan gjøres bedre, og vi tror vi har tatt ut potensialet til Kåre. En trener må ha minst tre nivåer: Fagmann, leder og pedagog, og på alle de feltene ønsker vi å bli bedre, sa Koteng.

NRKs fotballekspert, Morten Morisbak Skjønsberg synes situasjonen er spesiell.

– Jeg synes det er litt spesielt at styret ikke har snakket noe med spillerne før de har tatt den avgjørelsen. Og det er også veldig uvanlig at en spillergruppe kommer med en pressemelding, der de i tillegg har bedt om å gjeninnsette treneren, sier han.

Vunnet fem titler på fire år

Ingebrigtsen selv sa følgende til VG torsdag kveld:

– Jeg tror ikke de finner en bedre trener for Rosenborg. Eller, for å si det på en annen måte: Jeg tror ikke de har råd til å hente en topp-topp fotballtrener. Til en fornuftig pris finner de ikke en bedre trener enn meg.

Under Ingebrigtsens ledelse er Rosenborg blitt seriemester tre ganger på rad. Laget har også to NM-titler siden han etterfulgte Per Joar Hansen for fire år siden.

Kåre Ingebrigtsens midlertidige arvtaker er nederlandske Rini Coolen, som dette året har hatt ansvaret for akademiet til Rosenborg. Med seg på laget får han Trond Henriksen som assistent.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal