Hopp til innhold

Coolen sa han ble tilbudt RBK-jobben før Valur-kampen

GLASGOW/OSLO (NRK): Rini Coolen skapte full forvirring da han sa han ble tilbudt trenerjobben i Rosenborg før Valur-kampen. Styreleder Ivar Koteng nekter for at det skjedde.

FORVIRRENDE: Rosenborgs midlertidige trener, nederlandske Rini Coolen, klarte ikke å svare tydelig på når han fikk spørsmål om å erstatte Kåre Ingebrigtsen.

Pressekonferansen med Rosenborg i Glasgow tirsdag kveld, der NRK var til stede, skulle egentlig handle om onsdagens kamp mot Celtic i mesterligakvalifiseringen.

I stedet endte det med en forvirrende seanse om når styret i Rosenborg faktisk spurte Rini Coolen om å erstatte Kåre Ingebrigtsen.

På spørsmål om når han ble spurt om å bli trener svarte Coolen:

– Det var forrige mandag. Jeg tror det var mandag. Det var i hvert fall tre dager før vi startet å trene. Avgjørelsen om å bytte trener var tatt og spørsmålet var om jeg kunne steppe inn å hjelpe klubben og jobbe sammen med spillerne om den kommende kampen og jeg sa ja til det, svarte Coolen.

– Så avgjørelsen ble tatt før Valur-kampen på Lerkendal?, spurte en skotsk journalist.

– Ja, det er riktig svarte Coolen.

Rini Coolen

Nederlandske Rini Coolen er ansatt som midlertidig styreleder i Rosenborg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Rettet seg selv

Hvis dét stemmer fikk nederlenderen, som var sjef for RBKs juniorakademi, jobben to dager før Rosenborg spilte returkampen mot islandske Valur - med Ingebrigtsen som trener.

Det er allerede kjent at Rosenborg-styret bestemte seg for å sparke Kåre Ingebrigtsen før kampen, men det er ikke kjent om de også sørget for å ha hans midlertidige erstatter på plass før skjebnekampen mot det islandske laget.

I Glasgow tirsdag kveld ble det derfor stilt kontrollspørsmål til Coolen om når han faktisk ble tilbudt jobben.

– Ble du tilbudt jobben før den andre manageren ble sparket?

– Nei, du hører ikke etter, svarte Coolen da.

– Du sa det var mandag ...?

– Nei, det var tirsdag. Jeg sa jeg ikke var sikker på hvilken dag det var, men uansett, det var dagen etter kampen (Valur-kampen, journ.an.).

– At du ble spurt?

– Jeg ble spurt på morgenen etter om å ha en samtale med styrelederen.

Koteng: – Ikke mulig

Ivar Koteng på pressekonferanse

Styreleder i Rosenborg Ivar Koteng.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Til VG sier sparkede Kåre Ingebrigtsen at Rini Coolen fortalte han forrige mandag at han var tilbudt trenerjobben. Altså det samme som Coolen selv sa på tirsdagens pressekonferanse - før han rettet seg selv.

Dette er styreleder i Rosenborg Ivar Koteng svært uenig i.

– Ikke mulig. Vi hadde første prat på torsdag, skriver Koteng i en tekstmelding til NRK, på spørsmål om Coolen kan ha blitt tilbudt jobben mandag.

Koteng ramser opp følgende hendelsesforløp rundt Ingebrigtsen-sparkingen:

– Styremøte avsluttet 18. juli kl. 1915. Møte med Coolen kl. 0830 19. juli. Møte med Kåre 19. juli kl. 1530.

Ifølge styrelederen var det på møtet halv ni, dagen etter Valur-kampen, Coolen ble tilbudt jobben som RBK-trener.

Det har stormet rundt Koteng og RBK-styret den siste uken etter at de sparket trener Kåre Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun mot spillernes vilje.

Siste nytt

 • Nye bilder og intervju ga fart på Messi-rykter

  Et møte mellom Lionel Messis far og Barcelona-president Joan Laporta slås stort opp i spanske medier. Messi er kontraktløs foran neste sesong.

  Mandag dukket det opp bilder og videoklipp av at Jorges Messi var hjemme hos Laporta. «Bomben gikk av», står det i starten av Mundo Deportivos omtale.

  Etterpå ble Messis far fotfulgt og intervjuet av flere medier.

  – Messi ønsker å komme tilbake til Barcelona, og jeg vil elske det om han gjør comeback. Det er et alternativ, sa han. (NTB)

  r-l90jvijc4
  Foto: AP
 • Zlatan hylles av kronprinsesse Victoria

  Det strømmer inn ros i sosiale medier etter at Zlatan Ibrahimovic fortalte at han legger opp. Sveriges kronprinsessefamilie har også slengt seg på.

  På det svenske kongehusets Instagram-konto er det lagt ut et bilde av prinsesse Estelle og prins Oscar ikledd Milan-drakter med Ibrahimovics navn på ryggen.

  «Vi vil takke Zlatan Ibrahimovic for alt han har gjort for svensk fotball og for Sverige. En av de fineste idrettskarrierene noensinne. Vi er fulle av beundring og takknemlighet. Victoria og Daniel», står det i bildeteksten. (NTB)

  vNqRudz2R_U
  Foto: AP
 • Viaplay sliter med salget

  Viaplay trøbler med å hanke inn nok kunder og justerer markant ned forventningene for 2023. Strømmetjenesten sender blant annet Premier League og vintersport.

  Varslet om færre abonnementer gjorde at aksjekursen stupte med over 59 prosent mandag formiddag, skriver E24.

  Utsiktene for det svenske selskapet er såpass mye dårligere enn ventet, at Viaplays konsernsjef Anders Jensen går av med umiddelbar virkning. Han sier i en uttalelse at han gjør det i lys av dagens utfordringer.

  Viaplay peker på flere årsaker til de nedjusterte forventningene. Blant dem er lavere kundeetterspørsel, nedgang i reklamemarkedet og dyrere valutatransaksjoner. I tillegg har kutt i kostnader gått saktere enn antatt.

  Viaplay logo på skilt.
  Foto: Gorm Kallestad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste