Coolen sa han ble tilbudt RBK-jobben før Valur-kampen

GLASGOW/OSLO (NRK): Rini Coolen skapte full forvirring da han sa han ble tilbudt trenerjobben i Rosenborg før Valur-kampen. Styreleder Ivar Koteng nekter for at det skjedde.

FORVIRRENDE: Rosenborgs midlertidige trener, nederlandske Rini Coolen, klarte ikke å svare tydelig på når han fikk spørsmål om å erstatte Kåre Ingebrigtsen.

Pressekonferansen med Rosenborg i Glasgow tirsdag kveld, der NRK var til stede, skulle egentlig handle om onsdagens kamp mot Celtic i mesterligakvalifiseringen.

I stedet endte det med en forvirrende seanse om når styret i Rosenborg faktisk spurte Rini Coolen om å erstatte Kåre Ingebrigtsen.

På spørsmål om når han ble spurt om å bli trener svarte Coolen:

– Det var forrige mandag. Jeg tror det var mandag. Det var i hvert fall tre dager før vi startet å trene. Avgjørelsen om å bytte trener var tatt og spørsmålet var om jeg kunne steppe inn å hjelpe klubben og jobbe sammen med spillerne om den kommende kampen og jeg sa ja til det, svarte Coolen.

– Så avgjørelsen ble tatt før Valur-kampen på Lerkendal?, spurte en skotsk journalist.

– Ja, det er riktig svarte Coolen.

Rini Coolen

Nederlandske Rini Coolen er ansatt som midlertidig styreleder i Rosenborg.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Rettet seg selv

Hvis dét stemmer fikk nederlenderen, som var sjef for RBKs juniorakademi, jobben to dager før Rosenborg spilte returkampen mot islandske Valur - med Ingebrigtsen som trener.

Det er allerede kjent at Rosenborg-styret bestemte seg for å sparke Kåre Ingebrigtsen før kampen, men det er ikke kjent om de også sørget for å ha hans midlertidige erstatter på plass før skjebnekampen mot det islandske laget.

I Glasgow tirsdag kveld ble det derfor stilt kontrollspørsmål til Coolen om når han faktisk ble tilbudt jobben.

– Ble du tilbudt jobben før den andre manageren ble sparket?

– Nei, du hører ikke etter, svarte Coolen da.

– Du sa det var mandag ...?

– Nei, det var tirsdag. Jeg sa jeg ikke var sikker på hvilken dag det var, men uansett, det var dagen etter kampen (Valur-kampen, journ.an.).

– At du ble spurt?

– Jeg ble spurt på morgenen etter om å ha en samtale med styrelederen.

Koteng: – Ikke mulig

Ivar Koteng på pressekonferanse

Styreleder i Rosenborg Ivar Koteng.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Til VG sier sparkede Kåre Ingebrigtsen at Rini Coolen fortalte han forrige mandag at han var tilbudt trenerjobben. Altså det samme som Coolen selv sa på tirsdagens pressekonferanse - før han rettet seg selv.

Dette er styreleder i Rosenborg Ivar Koteng svært uenig i.

– Ikke mulig. Vi hadde første prat på torsdag, skriver Koteng i en tekstmelding til NRK, på spørsmål om Coolen kan ha blitt tilbudt jobben mandag.

Koteng ramser opp følgende hendelsesforløp rundt Ingebrigtsen-sparkingen:

– Styremøte avsluttet 18. juli kl. 1915. Møte med Coolen kl. 0830 19. juli. Møte med Kåre 19. juli kl. 1530.

Ifølge styrelederen var det på møtet halv ni, dagen etter Valur-kampen, Coolen ble tilbudt jobben som RBK-trener.

Det har stormet rundt Koteng og RBK-styret den siste uken etter at de sparket trener Kåre Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun mot spillernes vilje.

Sportsnyheter

Vilde Nilsen 2,8 sekunder bak en gullmedalje: – Jeg slet med å stå på beina

Det ble et dramatisk oppgjør om sekunder da Vilde Nilsen (21) tok VM-sølv i VM i snøsport på Lillehammer tirsdag. 21-åringen var kun 2,8 sekunder bak gullvinneren Ludmila Liasjenko.

Siste nytt

 • 22 nye utøvere klare for Beijing-OL

  Det er nå tatt ut de siste 22 utøverne til OL i Beijing.

  Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister. Uttaket inneholdt få store overraskelser.

  Slik så tirsdagens uttak ut i sin helhet:

  Alpint:

  Lucas Braathen (Bærums Skiklub), Timon Haugan (Oppdal), Mina Fürst Holtmann (Bærums), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Atle Lie McGrath (Bærum), Ragnhild Mowinckel (Rival), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Sebastian Foss Solevåg (Spjelkavik), Thea Louise Stjernesund (Hakadal), Maria Therese Tviberg (Geilo), Rasmus Windingstad (Bærum).

  Friski:

  Tormod Frostad (Bærum).

  Hopp:

  Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Johann André Forfang (Tromsø), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta), Daniel-André Tande (Kongsberg).

  Snowboard:

  Ståle Sandbech (Bærum).

  FIS Ski World Cup Men's Super G
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • Kongefamilien ikkje til OL

  Kongefamilien opplyser at dei kjem til å følgje OL og Paralympics i Beijing på TV.

  Det blir grunngitt med dei strenge reise- og smittevernreglane som vil gjelde under vinterleikane i Kina. Normalt har representantar for kongefamilien vore til stades på OL.

  «I år vil Kongefamilien følge vinter-OL og heie på de norske utøverne foran TV-skjermen. Kongefamilien vil i likhet med store deler av Norge følge lekene med stor iver», opplyser Det norske kongehus til NTB.

  «OL og de paralympiske leker i Beijing vil ikke finne sted med internasjonalt publikum, og de svært strenge reise- og smittevernreglene under OL har gjort et besøk til lekene vanskelig å gjennomføre. Som følge av dette vil det dessverre ikke være tilstedeværelse fra Kongefamilien under de olympiske- eller paralympiske leker i Beijing 2022. Kongefamilien ønsker de norske idrettsutøverne og støtteapparatet lykke til i Beijing!», heiter det vidare.

  Regjeringa har på side gjort det klart at ho vil vere representert under vinterleikane (NTB).

  Kong Harald på OL 2006
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ronaldo og Rashford tilbake i trening – kan bli aktuelle mot Brentford

  Manchester United-manager Ralf Rangnick kan glede seg over at trioen Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford og Paul Pogba er tilbake i trening.

  Det avslørte et bilde Ronaldo publiserte på Twitter mandag. Rangnick snakket om troppen på en pressekonferanse foran onsdagens møte med Brentford, og han hadde følgende å si om de tre stjernespillerne:

  – Cristiano og Marcus trente i går og trener i dag. Vi må vente til etter dagens trening for å se om de er klare. Per nå tror jeg at begge kan være tilgjengelige.

  – Paul hadde sin første trening med laget i går, og han viste hvilken ekstraordinær spiller han kan være, sier Rangnick om Pogba, som har vært ute med skade siden starten av november.

  – Han er ikke klar for kampene denne uken. Jeg håper at han kan være tilgjengelig etter vinterpausen når vi møter Middlesbrough i cupen (4/2) og Burnley (8/2). (NTB)

  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal