Hopp til innhold

Derfor dropper artister Scooter Braun nå

Han har vært manageren til Justin Bieber, Black Eyed Peas, Ariana Grande og Demi Lovato. Nå mister han flere og flere av artistene sine og ryktene florerer. Men hva er det egentlig som skjer?

Justin Bieber, Scooter Braun og Ariana Grande får mye oppmerksomhet om dagen.

RYKTESTORM: Flere rykter går rundt om alle artistene som ikke lenger vil jobbe med Scooter Braun. Blant disse er Ariana Grande og Justin Bieber.

Foto: Matt Winkelmeyer / Angela Weiss / AFP

Den siste tiden har ryktene spredt seg på sosiale medier. Demi Lovato, Ariana Grande og Carly Rae Jepsen vil ikke samarbeide mer med Scooter Braun. Det skriver flere internasjonale aviser som Billboard og Ap.

Men hva som er sant og ikke, kan være vanskelig å forstå. I alle fall når denne saken går flere år bak i tid.

Braun har nemlig vært en del av flere kontroverser. Nå tror flere at dette er grunnen til at artister bryter med manageren.

Les også Kva er greia med Selena Gomez, Justin Bieber og Hailey Bieber?

Selena Gomez, Justin Bieber og Hailey Bieber

Krangelen med Taylor Swift

En av de større skandalene som Braun har vært involvert i de siste årene, er krangelen med Taylor Swift.

Music Taylor Swift Number 1

Taylor Swift jobber nå med å gi ut musikken sin på nytt. For tiden er hun på Eras-tour som starter i Europa neste år.

Foto: George Walker IV / AP

Flere mener krangelen startet med Kanye West som Braun var manager for i over to år. I løpet av den tiden gikk West opp på scenen og avbrøt Swift da hun mottok en pris. I tillegg har West gitt ut en sang der han tar æren for berømmelsen hennes, og lagde en voksfigur av en naken Swift, som ble brukt i en av musikkvideoene hans.

Braun skal ha tatt Kanye sin side i denne krangelen. Swift har fra sin side fortalt at hun følte seg mobbet av Braun, da hun var i en sårbar posisjon og fortsatt var veldig ung.

I 2019 kjøpte Braun sitt plateselskap, SB Records, plateselskapet som eide rettighetene til musikken til Swift. Året etter solgte han de videre til et annet plateselskap. Etter dette har Swift jobbet for å spille inn de gamle albumene sine på nytt, slik at hun skal eie sin egen musikk.

Les også Kourtney Kardashian Barker er gravid

2022 GQ Men of the Year Party

Veien til berømmelse

Braun har jobba lenge i musikkbransjen, og i løpet av karrieren sin har han samarbeidet med flere store artister. Blant annet Ava Max, David Guetta, Usher og Carly Rae Jepsen.

Men nå dropper altså flere artister samarbeidet, noe som gjør at flere spekulerer i hvorfor.

Så, hvilke rykter er sanne?

Den siste tida har flere og flere rykter spredt seg på sosiale medier om Braun, og hvilke artister som bryter samarbeidet. I flere av tilfellene forteller de ulike partene forskjellige ting. Så la oss se litt nærmere på hvilke artister som visstnok skal ha forlatt han:

Scooter Braun og Justin Bieber.

Braun slo igjennom etter at han signerte Justin Bieber.

Foto: Richard Shotwell / AP

Justin Bieber: Det finnes flere rykter om at Bieber nå skal gi ut musikk uten Braun, for første gang. Ifølge en artikkel fra People skal ikke de to ha prata sammen på flere måneder. Men ifølge Billboard og Variety har begge parter nekta for at dette stemmer. I tillegg skriver Billboard at artisten har fire år igjen på kontrakten sin.

Ariana Grande: Hun starta samarbeidet med SB Projects i 2013, men i 2016 hadde hun en pause fra selskapet som varte i noen måneder. Det er usikkert hvorfor, men nå tyder flere ting på at hun igjen har droppet manageren sin. Hverken Braun eller Grande har kommentert saken.

Demi Lovato

Demi Lovato har forlatt managementet til Braun, og ser nå etter andre hun kan samarbeide med.

Foto: Richard Shotwell / AP

Demi Lovato: Sangerinnen startet samarbeidet med Braun i 2019, og har siden det gitt ut musikk med SB Projects. Men nå skal hun også ha brutt med Braun. Hun byttet management i 2019, og har til mai i år gitt ut musikk med Braun. En kilde har sagt til Variety at valget om å avslutte samarbeidet var gjensidig.

Carly Rae Jepsen: Flere aviser skriver at hun nå har valgt å droppe Braun. Hun har jobba med manageren siden hun ga ut låten Call Me Maybe i 2012.

Les også Taylor-feber: Finurlig finte etter bitter strid ga ny rekord

Taylor Swift på den røde løperen i Toronto i Canada.