NRK Meny
Normal

– Nå må du være litt forsiktig, Petter

Det er ikke ofte lokalavisa kritiserer Petter Northug, men i en kommentar i Trønder-Avisa i dag rådes Northug til å være mer ydmyk.

Petter Northug

Sportsjournalist i Trønder-Avisa, Jonas A. Holberg, mener Petter Northug må være mer ydmyk, og vise at han har forstått alvoret.

Foto: Anders Wiklund / Scanpix/AP

Sportsjournalist i Trønder-Avisa, Jonas A. Holberg, mener de gode tegnene man så fra Petter Northug etter fyllekjøringen i mai nå er i ferd med å viskes ut.

Jonas A. Holberg

Lite imponert: Sportsjournalist i Trønder-Avisa, Jonas A. Holberg.

Foto: Johan Arnt Nesgård / Trønder-Avisa

– Han virket ganske ydmyk etter det idiotiske som skjedde, men i boka som kom i går viser han noe annet, sier Holberg til NRK.

«Tilliten er tynnslitt»

I avisa i dag, skriver Holberg; «Mitt beste råd til deg er å være forsiktig. Tilliten er tynnslitt. Det norske folk tilgir ikke like fort lenger».

– Jeg trodde han ville ha ro, men han gir seg ikke selv rom til ro. Han må være litt forsiktig hvis han bryr seg om image og hva folk mener om han, sier Holberg til NRK.

– Smålig å lange ut mot landslaget

Holberg synes det er merkelig at Northug uttaler seg kritisk mot OL-vrakingen i 2006, når han og teamet ønsker fred rundt noe som skjedde for fire måneder siden.

– Det blir smålig å lange ut mot landslaget for noe som skjedde for over åtte år siden. Det blir litt dumt å ta opp det gang etter gang.

Du får aldri gå OL i Torino i 2006, Petter.

Jonas A. Holberg i Trønder-Avisa

Boka

Den nye boka om Northug har fått stor oppmerksomhet i media.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

«Fuck'em, fuck'em all» var Northugs SMS-svar til Dagbladet på hva han syntes om skiforbundet.

– Også det blir smålig. Han kan holde seg for god for det, sier Holberg.

Skaper massiv medieoppmerksomhet

Holberg mener det ikke er tilfeldig at boka kommer nå. Heller ikke at vi ser en folkelig og trivelig Petter i kassa på Coop Extra i disse dager.

– At teamet rundt Northug bruker dette som en gylden mulighet med tanke på rettsrunden som kommer er det nok mange som tror. Det er god timing sånn sett.

Ifølge forfatter Sverre Nyrønning var det tilfeldig at boka ble lansert nå.

– Jeg har jobbet med bokprosjektet i ett år. Boka ble lansert nå, fordi den kom fra trykkeriet på mandag, sier Nyrønning til NRK.

– Petter hadde ikke trengt å godta at promille og fart ble nevnt i boka. Han og folket rundt ham skjønner at det blir massiv medieoppmerksomhet av det, sier Holberg.

– Folk er møkk lei

Holberg tror ikke Petter tar til seg kritikken som kommer i Trønder-Avisa.

– Ikke Petter. Han har nok ikke det samme forholdet til lokalavisa som mange andre har, men de som er rundt Petter er veldig opptatt av Trønder-Avisa. Folk tenker vel at det er uvant at vi gir ham kritikk, men nå føler vi at han er litt på feil vei.

Han tror folk er møkk lei av medieomtalen av Northug og av hva Northug sier og gjør.

– Folk i Trøndelag og ellers i landet begynner å bli lei. Men innerst inne elsker alle Petter Northug, og hvis han tar gull i Falun, er nok det meste glemt. Vi vil gjerne at han skal komme dit, men da er det verdt å gi noen råd på veien.

Video fra Trøndelag

Om få uker er en ny film som dokumenterer 100 Rosenborg -år klar
Fjellklatreren Adam Ondras suksess i Hanshelleren har gitt Flatanger omtale langt utenfor Norges grenser.
Sverre Magnus Selbach fikk oppfylt fiskedrømmen da han fikk en 1,8 meter lang svartskate på kroken i Trondheimsfjorden.