NRK Meny
Normal

Northug nektet å prate - nå uttaler familien seg

BORMIO (NRK.no): Familien Northug føler seg trygge på at forholdet med skiforbundet ikke påvirkes av avsløringer i boka.

Petter Northug ville ikke snakke med pressen dagen etter boklanseringen. Skiløperen er på høydesamling i Italia og fokuserte bare på sin egen trening.

VIDEO: Petter Northug trener intervaller i Italia torsdag formiddag.

Med lanseringen av boka om Petter Northug kom ny informasjon om promillekjøringen til skistjernen i mai. Northug befinner seg for tiden på høydesamling i Nord-Italia.

Team Northug har gjort det klinkende klart at 28-åringen ikke vil si noe til media i det hele tatt, men likevel hadde flere nasjonale medier møtt opp.

Familien uttaler seg

Mens hovedpersonen selv ikke vil si noe uttaler familien Northug seg i kveld til NRK.no via støttespiller Are Sørum Langås. Der skriver de blant annet at de føler seg trygge på et godt samarbeid med skiforbundet tross kritikken de kommer med i boken.

"De betraktningene vi har gitt om fortida er subjektive og gjenspeiler en del følelser. Det har vi som familie hatt behov for. Vi håper at leserne av boka ser nettopp det.

Det oppleves som godt å ha luftet ut de tankene, bli ferdige med dem, nullstille oss og utelukkende se framover. Petters hovedargument for å takke nei til landslaget etter 9 år på lag var behov for forandring.

Vi er trygge på at Skiforbundet skjønner sammenhengen betraktningene er gitt i og ikke legger annet i dem enn vi har gjort. Derfor er vi også sikre på at vi kommer til å ha en ryddig og god dialog med Skiforbundet om en representasjonsavtale for Petter kommende sesong", står det i en e-post sendt til NRK.

John Northug sier til NRK at fokuset til sønnen ligger på samlingen og på å få maksimalt ut av treningsarbeidet. Ifølge faren har hverken Northug eller støttespillerne fokus på boka.

Petter Northug brukte formiddagen til en tøff motbakkeøkt fra Bormio til toppen av fjellpasset. I følge NRKs reporter i Italia virket trønderen like fokusert som vanlig.

Motiveres av bråket

NRKs langrennskommentator Jann Post tror episoden i mai har motivert Northug.

– Han er helt klart tilbake. Vi har sett en veldig revansjesugen og motivert Northug etter fyllekjøringsepisoden. Det har vært et klart skifte, sportslig sett, før og etter ulykken. Han er i bedre form midt på sommeren enn han har vært på mange, mange år og hvis han holder motivasjonen inn i sesongen, så ser det, sportslig sett, bra ut, mener Jann Post.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag
Livet på Solstein