NRK Meny
Normal

– Jeg våknet med et glis

Stjernekamp-vinner Maria Haukaas Mittet har problemer med å forklare følelsene hun har etter seieren, men hun vet det er lykke.

Maria Haukaas Mittet i finalen i Stjernekamp

Maria Haukaas Mittet har en god dagen derpå etter seieren.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Det mest populære programmet på lørdagene denne høsten har uten tvil vært Stjernekamp på NRK1. Programmet handler om å finne den ultimate artisten, som takler alle musikalske sjangrer, fra rap til visesang via opera og mer til.

Lørdag var det finale og det stod mellom Trine Rein og Maria Haukaas Mittet. Seieren gikk til sistnevnte, som søndag besøkte P1-programmet Brønsj.

– Jeg har det veldig bra, og våknet med et glis. Jeg kjenner selvfølgelig at gårsdagen har satt sitt preg på kroppen, men det gjør ingenting. Alt er bare fryd, sier artisten som kommer fra Senja i Troms.

Se bilder fra Marias tid i Stjernekamp:

– Vet at det er lykke

Dagen derpå har hun benyttet til å sove lenge og nyte tid sammen med sønnen, men vinneren tar seg ikke et langt pusterom.

– Jeg har ting som skal skje i dag. Vi er ikke helt ferdig med Stjernekamp, vi skal lage tilbakeblikk og gjøre seiersintervjuet. Jeg skal også opp til Tromsø for å jobbe med et program som skal sendes på NRK i julen.

Lørdag forsøkte en overlykkelig Maria å beskrive følelsene hun hadde etter det ble kjent at hun var blitt den fjerde vinneren av Stjernekamp, men hun synes ikke det var bare enkelt.

– Jeg er litt flau over seierstalen, og jeg måtte nok hatt en uke på meg hvis den skulle blitt god. Jeg husker sist jeg opplevde å vinne noe, da jeg vant Melodi Grand Prix. Alt blir tomt, og jeg blir helt nummen. Det er veldig vanskelig å beskrive hva man føler der og da, men jeg vet at det er lykke.

– Helt ut av en annen verden

Under seierstalen uttalte Maria «Dere har løftet meg opp fra søla!».

– Det var ikke et gunstig Maria-år før Stjernekamp startet. Jeg hadde litt dårlig selvtillit da jeg gikk inn i det, og det er sånn det er å være artist. Du er inne i slike perioder hele tiden. Stjernekamp var redningen denne gangen, og nå tror jeg må meg selv igjen.

Senja-artisten mener programmet er unikt, og selvtilliten ble bygd opp etter hvert som hun så at hun behersket de forskjellige sjangrene. Tilbakemeldingene fra dommerne, coachene og ikke minst publikumet har betydd mye for Maria.

– Opplevelsen har vært helt ut av en annen verden. Det er noe av det største jeg har vært med på i hele mitt liv. Muligheten til å vise så mye av seg selv, ikke bare musikalsk, men også som person. Det er ikke mange plasser man få lov til å åpne seg så mye.