Hopp til innhold

Stjernekamp-finale: – Det er bare én plass på pallen som gjelder

Maria Haukaas Mittet og Trine Rein har kommet seg gjennom tolv ulike sjangre på ni uker, og nå kjemper de mot hverandre i finalen i Stjernekamp.

Trine Rein og Maria Mittet

Maria og Trine er klare for Stjernekamp-finale.

Foto: Elise Hellem Ratvik / NRK

Maria Mittet synger musikal i Stjernekamp

Maria velger å gjøre musikal en gang til i finalen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Trine Rein i gospel

Trine synger Amazing Grace for andre gang.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Man er ikke med i en sånn konkurranse uten et lite ønske om å vinne. Man vil jo stå på pallen til slutt, og det er bare én plass på pallen som gjelder, sier Trine Rein med glimt i øyet.

De to finalistene har lagt en hektisk uke bak seg, og er nå klare til å kjempe om hvem som blir Norges ultimate entertainer i 2015. Og selv om finalistene avslører at de ønsker å vinne, er ikke det fokuset når de entrer scenen i kveld.

– Jeg har jo lyst til å vinne, men nå skal jeg først levere det fineste jeg har klart, og toppe meg selv, sier Maria.

– Fyrverkeri av en sang

De startet med å synge én sjanger i hvert program, så to, og i finalen skal tre låter fremføres. Begge synger en låt fra egen katalog, en låt fra et tidligere program, og så en låt publikum har stemt fram for dem.

For Maria ble det Beyonces «Halo» publikum ønsket å høre. Det er hun glad for.

– Jeg er veldig fornøyd med «Halo». Alle tre låtene er kjempefine, men jeg hadde et lite håp om den. Jeg får vist takknemlighet gjennom låta, for teksten hjelper litt til, sier hun.

For Trine ble det slik både publikum og dommerpanel ønsket seg, med Katy Perrys «Firework».

– At det ble «Firework» er ganske morsomt. Det var jo tre veldig ulike typer sanger, så jeg var nysgjerrig på hva publikum ønsket å høre fra meg etter en høst med så mange sjangre. Det er et fyrverkeri av en sang, så den passer jo i en finale, sier Trine.

Overrasket seg selv

Med tolv sjangre har artistene fått testet grensene sine gjennom høsten, og de har også overrasket både seg selv og andre.

– Med heavy metal overrasket jeg meg selv, for det var så fjernt. Også ble jeg overraska over Trine når hun gjorde opera, for det naila hun så innmari, sier Maria.

Men Trine kan avsløre at hun stilte forberedt til operaen.

– Det meste overraskende for meg var opera, for det er jo en sjanger man tror man ikke skal få til. Så jeg startet i juni med å ta sangtimer hos Eli Kristin Hansveen (Stjernekamp-deltaker i sesong 2) fordi jeg visste jeg måtte begynne tidlig for å få til noe som lignet opera. Det er et fagområde jeg har respekt for, de er så dyktige, sier hun.

  • Stjernekampfinalen går på NRK1 kl 19.55

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.