Stjernekamp-finale: – Det er bare én plass på pallen som gjelder

Maria Haukaas Mittet og Trine Rein har kommet seg gjennom tolv ulike sjangre på ni uker, og nå kjemper de mot hverandre i finalen i Stjernekamp.

Trine Rein og Maria Mittet

Maria og Trine er klare for Stjernekamp-finale.

Foto: Elise Hellem Ratvik / NRK

Maria Mittet synger musikal i Stjernekamp

Maria velger å gjøre musikal en gang til i finalen.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Trine Rein i gospel

Trine synger Amazing Grace for andre gang.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Man er ikke med i en sånn konkurranse uten et lite ønske om å vinne. Man vil jo stå på pallen til slutt, og det er bare én plass på pallen som gjelder, sier Trine Rein med glimt i øyet.

De to finalistene har lagt en hektisk uke bak seg, og er nå klare til å kjempe om hvem som blir Norges ultimate entertainer i 2015. Og selv om finalistene avslører at de ønsker å vinne, er ikke det fokuset når de entrer scenen i kveld.

– Jeg har jo lyst til å vinne, men nå skal jeg først levere det fineste jeg har klart, og toppe meg selv, sier Maria.

– Fyrverkeri av en sang

De startet med å synge én sjanger i hvert program, så to, og i finalen skal tre låter fremføres. Begge synger en låt fra egen katalog, en låt fra et tidligere program, og så en låt publikum har stemt fram for dem.

For Maria ble det Beyonces «Halo» publikum ønsket å høre. Det er hun glad for.

– Jeg er veldig fornøyd med «Halo». Alle tre låtene er kjempefine, men jeg hadde et lite håp om den. Jeg får vist takknemlighet gjennom låta, for teksten hjelper litt til, sier hun.

For Trine ble det slik både publikum og dommerpanel ønsket seg, med Katy Perrys «Firework».

– At det ble «Firework» er ganske morsomt. Det var jo tre veldig ulike typer sanger, så jeg var nysgjerrig på hva publikum ønsket å høre fra meg etter en høst med så mange sjangre. Det er et fyrverkeri av en sang, så den passer jo i en finale, sier Trine.

Overrasket seg selv

Med tolv sjangre har artistene fått testet grensene sine gjennom høsten, og de har også overrasket både seg selv og andre.

– Med heavy metal overrasket jeg meg selv, for det var så fjernt. Også ble jeg overraska over Trine når hun gjorde opera, for det naila hun så innmari, sier Maria.

Men Trine kan avsløre at hun stilte forberedt til operaen.

– Det meste overraskende for meg var opera, for det er jo en sjanger man tror man ikke skal få til. Så jeg startet i juni med å ta sangtimer hos Eli Kristin Hansveen (Stjernekamp-deltaker i sesong 2) fordi jeg visste jeg måtte begynne tidlig for å få til noe som lignet opera. Det er et fagområde jeg har respekt for, de er så dyktige, sier hun.

 • Stjernekampfinalen går på NRK1 kl 19.55

Kulturstrøm

 • Ung poet hylles for dikt

  22 år gamle Amanda Gorman leste sitt dikt «The Hill We Climb» under innsettelsen av Joe Biden onsdag, og ble umiddelbart hyllet av folk over hele verden for sin sterke opptreden. Gorman har fortalt Los Angeles Times at diktet ble skrevet etter stormingen av Kongressen i USA 6. januar.

  Amanda Gorman under innsettelsen av Joe Biden.
  Foto: KEVIN LAMARQUE / Reuters/NTB
 • Film med kritikk av kastesystemet

  «The White Tiger» handler om hvordan en fattig gutt i India karret seg opp til å bli en vellykket entreprenør. Der «Slumdog Millionaire» fremstår som et eventyr, er dette en kynisk kamp for overlevelse, skriver Filmpolitiet. Terningkast 5.

  Adarsh Gourav i serien THE WHITE TIGER. Smiler og slår ut med armene med en stor gjeng menn i skjorte og buske i bakgrunnen
  Foto: Tejinder Singh Khamkha / Netflix