Hopp til innhold

Stjernekamp-Maria: – Som å være på en lekeplass

Maria Haukaas Mittet forteller at Stjernekamp har vært «helt fantastisk», selv om ukene noen ganger blir i overkant hektiske

Maria synger hiphop i stjernekamp

Artistene i Stjernekamp får leke seg i mange sjangre, noe Maria setter stor pris på. Her i hiphop-uken.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Maria Haukaas Mittet og Kåre Magnus Bergh

Hele Norge fikk vite om graviditeten til Maria på Stjernekamp. Her hilser programleder Kåre Magnus på den lille i magen.

Foto: NRK

– Dette er noe jeg virkelig elsker, det er som å være på en lekeplass der du får boltre deg i alle sjangre, sier Maria.

I 9 uker har hun sunget seg gjennom sjangre fra latino til heavy metal, og i kveld står det om finaleplass. Men først skal Maria, Knut Erik og Trine bryne seg på EDM (electronic dance music) og viser.

– Visesjangeren har jeg veldig hjerte for, og jeg følte jeg måtte velge noe fra Nord-Norge. «Å kunne æ skrive» er en helt fantastisk vakker og magisk låt, sier Maria.

EDM derimot er ukjent grunn, og her har hun valgt å synge «The only girl in the world» av Rihanna.

– Jeg har ikke noe særlig kjennskap til EDM, men akkurat den låta hadde jeg hørt. og jeg synes den er kul. Komposisjonen er enkel, men utrolig tiltaletende, sier hun.

Det er første gang EDM er sjanger i Stjernekamp, og det er en sjanger som preges av raskt tempo. Det kan bli en utfordring for Maria, som tidligere denne måneden avslørte at hun er gravid.

– Det å være gravid å synge og danse samtidig er en liten utfordring. Man blir anpusten av nesten ingenting- Men jeg må bare jobbe litt med det, og posjonere ut pusten, sier hun.

Se Maria og de andre øve seg til EDM:

– Hadde ikke gått alene

Hun forteller at det har gått greit å være med i Stjernekamp med voksende mage, men at det var litt plager i starten.

– Jeg var ikke helt i tipptopp form i starten, og på søndagene er jeg kjempesliten. Men heldigvis glimrer plagene med sitt fravær hver lørdag, så det er nok noe psykisk i det og, sier hun.

For Stjernekamp er mye jobbing utenom de knappe to timene som vises på TV hver lørdag, og hverdagen er hektisk for Maria som bor sammen med mannen Hans Marius og sønnen Wilhelm på 2,5 år.

– På et eller annet vis har det jo gått rundt, men det det hadde ikke gått om jeg hadde vært alene. Jeg er veldig takknemlig for all jobben mannen min tar, hele ansvaret er på han nå.

Saken fortsetter under bildet

Maria Mittet synger musikal i Stjernekamp

Mannen til Maria, Hans Marius Hoff Mittet, har vært god hjelp under Stjernekamp. Forrige uke hadde Maria han også med som 'rekvisitt' på scenen da hun sang musikal.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Ingen mellomting

Men selv om det bare er to uker igjen av Stjernekamp, blir det ikke mye tid til å hvile på laurbærne.

– Etter Stjernekamp skal jeg rett til Tromsø å synge julesanger, og i slutten av november skal jeg ut på turne med Stille natt hellige natt-turneen. Det blir over 40 konserter i desember, sier hun.

– Det er aldri noen mellomting i denne bransjen, det er enten alt eller ingenting. Så man får bare jobbe på. Jeg har prøvd en åtte-til-fire-hverdag, men det passet ikke meg.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.