Verdens antidopingbyrå WADA

 • Mistenker over 100 dopingsaker

  Så langt har flere enn 100 saker med mistenkt doping hos russiske idrettsutøvere dukket opp som følge av analyser av prøver fra antidopinglaboratoriet i Moskva, skriver NTB.

  Det fortalte president Craig Reedie i Verdens antidopingbyrå (WADA) i forbindelse med Den internasjonale olympiske komités (IOC) sesjon i Lausanne onsdag.

  WADA
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Nærmer seg presidentvervet i WADA

  Witold Banka ser ut til å bli president i Verdens antidopingbyrå (WADA).

  Banka ble valgt som WADAs kandidat da organisasjonen holdt møte i Montreal tirsdag. Dermed er polakken i førersetet, når WADA skal velge etterfølgeren til Craig Reedie.

  Poland WADA President
  Foto: Czarek Sokolowski / AP
 • – Russland har oppfylt alle pålegg

  Russlands president Vladimir Putin hevdet onsdag at Russland har oppfylt alle pålegg om å forbedre sitt antidopingsystem.

  – Vi må ikke gi de som bruker idretten i politisk øyemed noe påskudd til å handle mot Russlands interesser, sa Putin under et møte i Moskva.

  Putin
  Foto: Maxim Shemetov / AP
 • Wada ferdig i Moskva

  Verdens antidopingbyrå melder på sine sider at de nå har hentet ut all informasjonen de skulle fra Russlands antidopinglaboratorium i Moskva. I 2015 kom det frem at Russland hadde drevet med institusjonalisert doping. De ble utesteng fra verdens antidopingbyrå. I september 2018 ble de tatt inn i varmen igjen, med betingelse om at Wada skulle få tilgang til laboratoriet i Moskva.

  Dopinglaboratoriet i Moskva
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Helleland vraket til presidentverv

  I henhold til innstillingen ble Linda Hofstad Helleland torsdag vraket som Europas kandidat til presidentvervet i Wada.

  Den polske sportsministeren, Witold Banka, ble foretrukket av Europarådet.

  – Sammen med mine allierte vil vi fortsatt kjempe for en sterk og uavhengig Wada-president, skriver Helleland på Twitter.

  Helleland.
  Foto: Valentin Flauraud / AP

Siste nytt

 • Ventura fortsatte storspillet

  Kristoffer Ventura leder golfturneringen Pinnacle Bank Championship i Nebraska etter to dager. 24-åringen gikk sju slag under par fredag. Med totalt elleve slag under par leder Ventura med ett slag på amerikanske Tyson Alexander med to dager igjen.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Benjamin A. Ward/ngf / NTB scanpix
 • Drømmescoring da Norge vant

  Norge J19 vant 4-0 mot Skottland i andre gruppespillskamp i U19-EM. Emilie Bragstad sendte Norge i ledelsen etter 20 minutter. Så doblet Anna Jøsendal ledelsen med en drømmetreff fire minutter senere. Jenny Olsen og Rikke Nygard scoret de øvrige målene.

 • Alaphilippe utklasset konkurrentene

  Julian Alaphilippe smadret konkurrentene og vant 14 sekunder foran Geriant Thomas på fredagens tempoetappe. Med det øker han avstaden i sammendraget, og er nå 1.26 foran briten. Thomas De Gendt kom på tredjeplass, 36 sekunder bak Alaphilippe.

  Tour de France - The 27.5-km Stage 13 Individual Time Trial from Pau to Pau
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal