Verdens antidopingbyrå Wada

 • RUSADA anker utestengelsen

  Russlands antidopingbyrå RUSADA anker WADAs avgjørelse om å utestenge Russland fra store mesterskap i fire år på grunn av juks med dopingprøver.

  RUSADAs anke var ventet etter tidlige antydninger om at russerne ønsker at avgjørelsen i styret i WADA blir prøvd for idrettens voldgiftsrett CAS.

  Avgjørelsen i WADA-styret fra 9. desember innebærer at Russland ikke kan stille som egen nasjon i OL i Tokyo neste år og i vinter-OL i Beijing i 2022. Landet blir også utestengt fra andre store mesterskap.

  RUSADA-sjef Jurij Ganus tror selv det er små sjanser for å nå gjennom med en anke.

  – Det finnes ingen mulighet for å vinne dette i retten. Dette er en tragedie, sa Ganus etter WADA-avgjørelsen.

  (NTB)

  Russian Doping
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Hardt ut mot dopingutestengelsen

  Den russiske presidenten, Vladimir Putin, krever at russiske utøvere skal få konkurrere under eget flagg til tross for at landet er utestengt fra konkurranser i de neste fire årene. Verdens antidopingbyrå Wada besluttet i forrige uke å utestenge Russland fra de største idrettskonkurransene som OL og VM i de neste fire årene på grunn av deres dopinghistorikk. På en pressekonferanse i Kreml i dag kalte Putin utestengelsen «urettferdig». – Enhver straff bør være individuell, sa han og refererte til vedtaket.

  Russlands president Vladimir Putin under torsdagens flere timer lange pressekonferanse.
  Foto: ALEXANDER NEMENOV / ALEXANDER NEMENOV
 • Putin ut mot Wada

  Russlands president Vladimir Putin meiner avgjerda om å stenge ute landet frå dei største idrettskonkurransane dei neste fire åra er politisk og urettvis. Verdas antidopingbyrå (Wada) utestengde Russland på grunn av tukling med dopingprøver.

 • Sjakk blir ikke rammet av Wada-dom

  Til tross for at Russland ikke får arrangere store mesterskap på grunn av WADAs utestengelse, vil ikke dette påvirke internasjonale sjakkturneringer neste år. Det er Aftenposten som skriver dette.

  I romjulen går VM i hurtig- og lynsjakk i Moskva hvor Magnus Carlsen blant annet skal forsvare VM-tittelen sin i lynsjakk. I mars går Det internasjonale skakkforbundets (FIDEs) kandidatturnering av stabelen i Jekaterinburg. Der møtes ti av verdens fremste sjakkspillere for å avgjøre hvem som blir Carlsens VM-utfordrer i november. Til sommeren skal Russland også arrangere sjakk-OL. FIDE er underlagt WADAs dopingreglement, men bekrefter at det ikke er aktuelt å frata russerne noen av disse turneringene.

  – Kontraktene for alle turneringene er signert. Men det er også umulig å flytte dem til andre arrangørsteder på så kort varsel, så de vil falle inn under unntakene som er tillatt fra WADA, skriver David Llada i en epost til Aftenposten. Han er markeds- og kommunikasjonssjef i FIDE.(NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Berit Roald
 • Russland ventar å bli utestengd

  Russlands antidopingsjef Juri Ganus seier at han reknar med at styret i antidopingorganisasjonen Wada vil følgje rådet dei har fått i ein rapport frå eit utval, og stenge Russland ute frå all idrett dei neste fire åra.

  – Det er realiteten. Vi er i ferd med å gå inn i ein heilt ny fase i den rissiske doping-krisa, seier Ganus til nyheitsbyrået AFP.

  Styret i Wada skal diskutere rapporten 9. desember.

  Jurij Ganus
  Foto: Play The Game, Thomas Søndergaard

Siste nytt

 • Hjemmehåpet Feuz vant

  Beat Feuz vant lørdagens utforrenn i Wengen. Sveitseren var 29 hundredeler raskere enn Dominik Paris. Thomas Dressen kapret den siste plassen på pallen. Aleksander Aamodt Kilde ble beste nordmann på 6. plass. Kjetil Jansrud endte som nummer 10.

  Beat Feuz vant lørdagens utforrenn i Wengen.
  Foto: Stefan Wermuth / AFP
 • Seier til Birk Ruud

  Birk Ruud vant slopestyle-finalen i Seiseralm. Med en teknisk sterk andre runde fikk han 92,91 poeng og gikk rett inn på førsteplass. – En maktdemonstrasjon, sa kommentator Jonas Greve da seieren var i boks. Øystein Bråten falt i den andre runden, og endte til slutt på femteplass.

  Birk Ruud
  Foto: Rick Bowmer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal