Verdens antidopingbyrå WADA

 • Wada ferdig i Moskva

  Verdens antidopingbyrå melder på sine sider at de nå har hentet ut all informasjonen de skulle fra Russlands antidopinglaboratorium i Moskva. I 2015 kom det frem at Russland hadde drevet med institusjonalisert doping. De ble utesteng fra verdens antidopingbyrå. I september 2018 ble de tatt inn i varmen igjen, med betingelse om at Wada skulle få tilgang til laboratoriet i Moskva.

  Dopinglaboratoriet i Moskva
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Helleland vraket til presidentverv

  I henhold til innstillingen ble Linda Hofstad Helleland torsdag vraket som Europas kandidat til presidentvervet i Wada.

  Den polske sportsministeren, Witold Banka, ble foretrukket av Europarådet.

  – Sammen med mine allierte vil vi fortsatt kjempe for en sterk og uavhengig Wada-president, skriver Helleland på Twitter.

  Helleland.
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Helleland tapte første stikk

  Polens idrettsminister Witold Banka er innstilt som Europas kandidat til presidentvervet i antidopingbyrået på bekostning av Linda Hofstad Helleland. Banka skriver dette selv på Twitter. I november skal det velges ny president i organisasjonen.

  Helleland.
  Foto: Valentin Flauraud / AP
 • Helleland vraket som Wada-kandidat

  Linda Hofstad Helleland nådde ikke opp i kampen om å bli Europas kandidat til vervet som ny president i Verdens antidopingbyrå. Polens idrettsminister Witold Banka ble Europas kandidat til valget som holdes i november. Han bekrefter det på Twitter.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Wada utestenger ikkje Russland

  Verdas antidopingbyrå (Wada) har avgjort at Russlands antidopingbyrå (Rusada) får fortsette som medlem av organisasjonen. Dei blei utestengde i 2015 etter at McLaren-rapporten skaka ei heil idrettsverd, men utestenginga blei oppheva i fjor haust.

Siste nytt

 • Tyskland slo Nederland i EM-kvalik

  Tyskland vant 3-2 over Nederland i EM-kvalifiseringen søndag. Gjestene ledet 2-0 til pause i Amsterdam, men i den andre omgangen scoret Nederland to ganger. Det gikk mot poengdeling, men ett minutt før slutt ble Nico Schulz matchvinner for Tyskland.

  Nico Schulz og lagkameratene feirer etter Tysklands 3-2-scoring mot Nederland
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NM-gull til Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass før den finaleomgangen i Hemsedal, men kjørte seg opp og tok NM-gullet. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok sølvet og Max Røiseland tok bronsen.

  AFP_1EQ832
  Foto: JAVIER SORIANO

Sendeplan

Kl. Program Kanal