Verdens antidopingbyrå WADA

 • Russland har besvart WADAs anklager

  Russland har gitt et formelt svar til Verdens antidopingbyrå (WADA) på mistanken om at Moskva-laboratoriets database var blitt manipulert.

  WADA meldte forrige måned at man mistenkte at laboratoriets database var blitt manipulert før den i januar ble gjort tilgjengelig for WADAs representanter.

  Russerne fikk tre ukers frist på å forklare uoverensstemmelser i databasen, og den fristen løper ut onsdag. Tirsdag sa Russlands idrettsminister Pavel Kolobkov at man med hjelp fra «uavhengige russiske IT-eksperter» har besvart 31 spørsmål fra WADA.

  – Vi føler oss sikre på at vi har oppfylt alle kravene som ble stilt til oss, sier Kolobkov. (NTB)

  Russia Doping Ganus
  Foto: Pavel Golovkin / AP
 • Sju vektløftere suspendert av WADA

  Ytterligere sju russiske vektløftere ble fredag suspendert mistenkt for doping på bakgrunn av informasjon fra WADAs analyse av data fra Moskva-laboratoriet, skriver NTB.

  Totalt tolv russiske vektløftere har blitt utestengt i løpet av den siste uken.

  wada
  Foto: Tofik Babayev / AFP
 • Mistenker over 100 dopingsaker

  Så langt har flere enn 100 saker med mistenkt doping hos russiske idrettsutøvere dukket opp som følge av analyser av prøver fra antidopinglaboratoriet i Moskva, skriver NTB.

  Det fortalte president Craig Reedie i Verdens antidopingbyrå (WADA) i forbindelse med Den internasjonale olympiske komités (IOC) sesjon i Lausanne onsdag.

  WADA
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Nærmer seg presidentvervet i WADA

  Witold Banka ser ut til å bli president i Verdens antidopingbyrå (WADA).

  Banka ble valgt som WADAs kandidat da organisasjonen holdt møte i Montreal tirsdag. Dermed er polakken i førersetet, når WADA skal velge etterfølgeren til Craig Reedie.

  Poland WADA President
  Foto: Czarek Sokolowski / AP
 • – Russland har oppfylt alle pålegg

  Russlands president Vladimir Putin hevdet onsdag at Russland har oppfylt alle pålegg om å forbedre sitt antidopingsystem.

  – Vi må ikke gi de som bruker idretten i politisk øyemed noe påskudd til å handle mot Russlands interesser, sa Putin under et møte i Moskva.

  Putin
  Foto: Maxim Shemetov / AP

Siste nytt

 • Bulgarias landslagssjef går av

  Krasimir Balakov går av som landslagssjef for Bulgaria, skriver Sky Sports. Både han og forbundet har vært i hardt vær etter rasismeskandalen under kampen mot England. Sky Sports mener å vite at det er flere som går av i solidaritet med Balakov.

  krasmir balakov
  Foto: TONY O'BRIEN
 • Mulig El Clásico 18. desember

  I en pressemelding skriver Real Madrid at begge klubbene har foreslått 18. desember som en passende dato for det utsatte oppgjøret. El Clásico, som er kampen mellom Barcelona og Real Madrid, var opprinnelig satt opp til å spilles 26. oktober, men er utsatt på grunn av urolighetene i Barcelona

  Zinedine Zidane
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP
 • Klopp spøkte om Solskjær

  Liverpool-manager Jürgen Klopp sendte et lite stikk til Ole Gunnar Solskjær. Han spøkte litt med uttalelsene til Solskjær omkring skadde spillere. – I går ingen sjanse for de Gea og Pogba. Idag var det kanskje. I morgen er det kanskje en mulighet. Liverpool har ikke avgitt poeng på de åtte første kampene og leder Premier League overlegent.

  Jürgen Klopp
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal