Idrettens voldgiftsrett (CAS)

 • Ingen løysing for Afrika-finalen

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS vil ikkje avgjere tvisten om den omstridde finalen i Afrika-meisterskapet i fotball. CAS sende saka i dag tilbake til det afrikanske fotballforbundet.

  Forbundet bestemte at den siste kampen mellom tunisiske Esperance og marokkanske Wydad Casablanceskulle spelast om igjen etter at VAR-systemet svikta. Men Esperance anka saka til CAS.

  VAR-skrem på sidelinja
  Foto: Fethi Belaid / AFP
 • CAS skal avgjøre VAR-kluss

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) skal avgjøre hvordan Afrikas kaotiske mesterligafinale skal avgjøres.

  Returoppgjøret mellom Wydad Casablanca fra Marokko og Esperance fra Tunisia ble avbrutt da Wydad nektet å spille videre.

  De fikk et mål feil annullert for offside. VAR fungerte ikke.

  Afrikas fotballforbund bestemte at kampen skulle spilles om igjen. Men begge klubbene har anket og krever seieren.

  VAR-skrem på sidelinja
  Foto: Fethi Belaid / AFP
 • CAS omgjorde Mutko-dom

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS har annullert IOCs livstids-utestenging av den tidlegare russiske visestatsministeren Vitali Mutko.

  I desember 2017 blei Mutko utestengd på grunn av hans medverknad i systematisk russisk doping, spesielt under OL i Sotsji i 2014.

  CAS meiner utestengingsvedtektene berre gjeld aktive, trenarar og medlemmer av OL-delegasjonar, og at utestenginga av Mutko ikkje har juridisk grunnlag.

  Mutko
  Foto: Sergei Karpukhin / Reuters
 • Avis: Risikerer Europa-utestengelse

  En gruppe som har gransket Manchester City foreslår at klubben utestenges fra spill i Europa i ett år, skriver New York Times.

  I begynnelsen av mars besluttet UEFA å granske den engelske klubben. Årsaken er at de er mistenkt for å ha brutt organisasjonens finansielle regler, kalt FFP. Det handler om hvordan klubber finansierer sin virksomhet.

  New York Times skriver mandag at granskningsgruppen nå har kommet til konklusjonen at klubben bør utestenges fra spill i Europa i ett år.

  Dersom opplysningene stemmer skal en komité avgjøre om ett år er riktig straff for klubben. Dersom det blir stående som straff, kan City anke dommen til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  APTOPIX Britain Soccer Premier League
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Semenya kan måtte leggje opp

  Caster Semenya var overlegen på dagens 800 meter i Diamond League. Løpet kan bli Semenyas siste, om ho ikkje byrjar å medisinere seg. Utøvaren har nemleg for høgt testosteronnivå ifølgje dei nye reglane til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Siste nytt

 • Ba spillerne om å godta lønnskutt

  Premier League ba lørdag spillerne om å godta lønnskutt på 30 prosent under en telefonkonferanse med spillerforeningen (PFA) og managernes fagforening (LMA).

  De fikk beskjed om at ligaen kan tape 8,5 milliarder kroner om sesongen ikke kan fullføres og TV-rettighetshaverne krever refusjonen de da har rett på.

  Nå skal det diskuteres videre mellom spillere og enkelte klubber. Premier League har ikke rett til å beslutte lønnskutt for hele ligaen, og spillerne må gå med på det om det skal gjennomføres.

  I en uttalelse fra PFA står det at spillerne ønsker å ta ansvar og bidra økonomisk i koronaviruskrisen og at fagforeningen er villig til å fortsette diskusjonene med Premier League, men at det er en komplisert situasjon som krever tid. (NTB)

  nX8JRWJeVnE
  Foto: ISABEL INFANTES / AFP
 • Bryant valgt inn i Hall of Fame

  Basketballstjernen Kobe Bryant, som mistet livet i en tragisk helikopterulykke i januar, er valgt inn i sportens Hall of Fame. Bryant vant fem NBA-titler med Los Angeles Lakers og var allstar-uttatt 18 ganger.

  Kobe Bryant
  Foto: Martin Rickett / Pa Photos
 • Ny landslagssjef i fotball i Irland

  Stephen Kenny er Irlands nye landslagssjef i fotball. Han avløser Mick McCarthy før nasjonsligaomspillet om EM-plass. Det melder Irlands fotballforbund lørdag. Kenny rykker opp fra jobben som U21-trener og skulle etterfølge McCarthy etter sommerens EM-sluttspill, men nå er omspillet om EM-plass utsatt til høsten og selve sluttspillet til 2021.

  Stephen Kenny
  Foto: Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal