Idrettens voldgiftsrett (CAS)

 • Ingen løysing for Afrika-finalen

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS vil ikkje avgjere tvisten om den omstridde finalen i Afrika-meisterskapet i fotball. CAS sende saka i dag tilbake til det afrikanske fotballforbundet.

  Forbundet bestemte at den siste kampen mellom tunisiske Esperance og marokkanske Wydad Casablanceskulle spelast om igjen etter at VAR-systemet svikta. Men Esperance anka saka til CAS.

  VAR-skrem på sidelinja
  Foto: Fethi Belaid / AFP
 • CAS skal avgjøre VAR-kluss

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) skal avgjøre hvordan Afrikas kaotiske mesterligafinale skal avgjøres.

  Returoppgjøret mellom Wydad Casablanca fra Marokko og Esperance fra Tunisia ble avbrutt da Wydad nektet å spille videre.

  De fikk et mål feil annullert for offside. VAR fungerte ikke.

  Afrikas fotballforbund bestemte at kampen skulle spilles om igjen. Men begge klubbene har anket og krever seieren.

  VAR-skrem på sidelinja
  Foto: Fethi Belaid / AFP
 • CAS omgjorde Mutko-dom

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS har annullert IOCs livstids-utestenging av den tidlegare russiske visestatsministeren Vitali Mutko.

  I desember 2017 blei Mutko utestengd på grunn av hans medverknad i systematisk russisk doping, spesielt under OL i Sotsji i 2014.

  CAS meiner utestengingsvedtektene berre gjeld aktive, trenarar og medlemmer av OL-delegasjonar, og at utestenginga av Mutko ikkje har juridisk grunnlag.

  Mutko
  Foto: Sergei Karpukhin / Reuters
 • Avis: Risikerer Europa-utestengelse

  En gruppe som har gransket Manchester City foreslår at klubben utestenges fra spill i Europa i ett år, skriver New York Times.

  I begynnelsen av mars besluttet UEFA å granske den engelske klubben. Årsaken er at de er mistenkt for å ha brutt organisasjonens finansielle regler, kalt FFP. Det handler om hvordan klubber finansierer sin virksomhet.

  New York Times skriver mandag at granskningsgruppen nå har kommet til konklusjonen at klubben bør utestenges fra spill i Europa i ett år.

  Dersom opplysningene stemmer skal en komité avgjøre om ett år er riktig straff for klubben. Dersom det blir stående som straff, kan City anke dommen til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  APTOPIX Britain Soccer Premier League
  Foto: Frank Augstein / AP

Sportsnyheter

Vipers vann cupfinalen igjen

(Vipers - Sola 29-16):Vipers Kristiansand var storfavoritt til å vinne cupfinalen i handball. Men Sola yppa seg mot stjernegalleriet til Vipers. I alle fall i 50 minutt.

Siste nytt

 • West Hams mesterligahåp ute

  West Ham kan vinke farvel til drømmen om mesterligaspill neste sesong etter 1-1 i lørdagens bortekamp mot Brighton.

  Laget kom under i det 84. minutt da Danny Welbeck kontret inn 1-0 for hjemmelaget, men Said Benrahmas skudd i returrommet tre minutter senere tente et nytt håp. Jakten på et vinnermål førte ikke fram, og dermed må David Moyes innse at det ikke blir mesterligaspill til høsten.

  Med to kamper igjen å spille er West Ham på 6.-plass. Det er fem poeng opp til Chelsea på den viktige 4.-plassen.

  Brighton's English midfielder Adam Lallana (L) and West Ham United's English midfielder Jesse Lingard
  Foto: Ian Walton / AFP
 • Sagosen tilbake i Kiel-seier

  Sander Sagosen var tilbake i Kiel-laget etter sykdom og scoret fire ganger da Balingen-Weilstetten ble slått 38-34 i Bundesliga lørdag.

  Sagosen måtte stå over onsdagens kamp mot gamleklubben Paris Saint-Germain i mesterligaens kvartfinale.

  Sagosen
  Foto: Petr David Josek / POOL / AFP / NTB
 • Vant sin første FA-cupfinale

  Leicester vant finalen i FA-cupen lørdag 1-0 etter at Chelsea fikk en scoring i sluttminuttene annullert på grunn av offside. Youri Tielemans scoret vinnermålet til Leicester.

  Seieren i den prestisjefulle turneringen var den første til Leicester. Både i 1949, 1961, 1963 og 1969 ble det finaletap, men på det femte forsøket i en finale skulle det endelig lykkes.

  Over 21.000 mennesker overvar kampen på Englands nasjonalarena. Så mange mennesker har det ikke vært på en fotballkamp i England siden koronaviruset lammet idretten i mars i fjor. Senest onsdag spilte Chelsea i Premier League hjemme mot Arsenal foran tomme tribuner.

  Youri Tielemans sendte drøyt 10.000 elleville Leicester-fans til himmels da han hamret inn 1-0 fra 30 meter med et prosjektil rett i krysset etter 62 minutter.

  Ben Chilwell trodde han hadde utlignet på overtid, men i en pasning i trekket før var backen i offside. Dermed ble scoringen annullert, etter en VAR-sjekk.

  – Jeg er så glad at jeg ikke kan beskrive det. For en dag. Jeg har drømt om dette siden jeg var et barn, og vi har pratet om å vinne trofeer. Jeg er så stolt av prestasjonen og over alle sammen som har gjort dette mulig, sa keeper Kasper Schmeichel til BBC.

  Britain Soccer FA Cup Final
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal