Oppsummert

Her får du de siste sportsnyhetene fra NRK.

• Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Kristian Thorstvedt
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

• PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon.

Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp.

Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag.

PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti.

Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)

PSG
  • Haaland tilbake med scoring i City-seier

Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret da Manchester City slo Nottingham Forest 2-0. Det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen.

– Det er viktig at han er tilbake og gjør det han gjør. Han var ikke klar for 90 minutter, men det var godt for ham å være tilbake, sa City-manager Pep Guardiola til BBC etter kampen.

City er nå nummer to i Premier League, ett poeng bak Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken.

Haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot Forest. Der satt også Oscar Bobb.

Gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da Josko Gvardiol headet en corner fra Kevin De Bruyne i mål.

Få minutter senere burde Chris Wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. Rett før pause fikk også stopper Murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over.

Like etter hvilen fikk Wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne.

Haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. De Bruyne spilte han igjennom, og Haaland var iskald foran mål.

Bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.

Erling Braut Haaland
  • Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen

Igjen ble Fredrikstads Morten Bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. Sandefjord ble slått 1-0.

FFK har ikke tapt siden serieåpningen mot Bodø/Glimt og imponerer i sitt første år i Eliteserien siden 2011. Seieren gjør at Fredrikstad er på 6.-plass. Sandefjord står fortsatt uten seier.

Morten Bjørlo ble dagens mann.

Bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende Sandefjord-keeperen.

– Det er en klassescoring, fastslo TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (NTB)

Fredrikstad
  • Molde holder følge med Bodø/Glimt – slo Haugesund 2-1

To tidlige mål sørget for at Molde fikk en kjempestart på vei mot 2-1-seier over Haugesund i Eliteserien søndag.

Med trepoengeren holder stadig Molde følge med serieleder Glimt. De har begge 13 poeng, men nordlendingene har bedre målforskjell og i tillegg én kamp mindre spilt.

Magnus Wolff Eikrem var søndag tilbake i startelleveren etter skadetrøbbel og scoret kampens første mål. Deretter la Kristian Eriksen på til 2-0. Sory Diarra sto for gjestenes scoring i annen omgang.

Både Fredrik Gulbrandsen og Eikrem var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. Gulbrandsen hadde en flott målgivende pasning på Eriksens mål. (NTB)

Molde
  • Strømsgodset slapp med skrekken – reddet uavgjort mot KBK

Nyopprykkede Kristiansund sjokkerte Strømsgodset i førsteomgangen, men hjemmelaget kjempet seg tilbake i kampen og berget 2-2.

Strømsgodset gikk inn i oppgjøret med tre strake seirer. Med ett poeng søndag henger de fortsatt med i toppen av Eliteserien.

KBK har også imponert i sesongåpningen. Klubben ga hjemmelaget et vanskelig utgangspunkt før andreomgangen søndag.

Oskar Sivertsen sendte KBK opp i ledelsen fra straffemerket etter 20 minutter.

Kort tid senere stanget Willumsson inn 2-0.

Godset jaktet scoring, og kaptein Gustav Valsvik tok ansvar. 30-åringen headet inn reduseringen på bakerste stolpe.

Kort tid senere satt også Elias Melkersen hodet til ballen og ordnet 2-2.

Det sikret ett poeng til hvert av lagene. (NTB)

Strømsgodset
  • Ada Hegerberg og Lyon til Champions League-finale – klart for norsk duell

Lyon gjorde jobben og vant 5-3 over to oppgjør mot Paris Saint-Germain i semifinalen av kvinnenes Champions League. I finalen møter de Barcelona.

Lyon hadde med seg 3-2 fra det første oppgjøret, og hvittrøyene sikret finaleplass etter 2-1 i kamp to.

Det gjorde de uten Ada Hegerberg på banen. Landslagsspissen har ikke spilt en kamp siden 9. mars.

I finalen møter de Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engens Barcelona. Den regjerende Champions League-mesteren ble lørdag finaleklar for fjerde år på rad etter å ha slått Chelsea 2-1 over to kamper.

Med andre ord er det duket for en finale mellom tungvekterne i klubbfotball for kvinner. I Bilbao 25. mai ønsker Graham Hansen & co. revansje for finaletapene mot samme motstander i 2019 og 2022. (NTB)

Lyon
  • Haaland tilbake i Citys kamptropp – starter på benken mot Nottingham Forest

Etter to kamper ute med skade er Erling Braut Haaland blant Manchester Citys reserver i kampen mot Nottingham Forest søndag.

Jærbuen pådro seg en skade mot Real Madrid for elleve dager siden. Fredag ble nordmannen avbildet på City-trening, og søndag er han tilbake i kamptroppen.

Han starter på benken sammen med landsmann Oscar Bobb. City mangler Phil Foden og Ruben Dias grunnet sykdom.

Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem». (NTB)

Haaland
  • Vålerenga ble ydmyket – supportere stormet banen

Vålerenga fortsetter å slite i 1. divisjon. Søndag ble de sendt hjem fra Mjøndalen som slakt med 3-5-tap i bagasjen.

– Vi svikter på veldig mange områder. Det er tungt, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2.

Etter kampen var Vålerenga-spillerne borte og beklaget seg til frustrerte supportere, mens flere av supporterne var ute på banen.

– Jeg skjønner at de er frustrerte og forbannet, sier Bakke.

– Det skulle bare mange. Det er Norges beste supportere som følger oss overalt, lager volum og entusiasme, synger sanger og legger sjala og lønnen sin i dette.

Dermed står Vålerenga fremdeles med sin ene seier etter fem kamper på nivå to. På de fire andre kampene har det blitt to uavgjort og to tap.

Hovedstadslagets fem poeng holder til 11.-plass. Det er ett poeng over direkte nedrykk og fem poeng bak direkte opprykk.

I søndagens kamp tok Mjøndalen tidlig ledelsen da Sivert Øverby skrudde et frispark ute ved sidelinjen helt inn i mål. Vålerenga utlignet ved Petter Strand like etter, men så kom Alie Conteh inn for vertene.

Spissen fra Sierra Leone sendte Mjøndalen opp i 3-1 med to mål på overtid av den første omgangen. Kvarteret før slutt fullførte Conteh sitt hat trick.

Fem minutter før slutt satte Keerat Singh inn 5-1. To sene scoringer fra Jones El-Abdellaoui og Christian Borckgrevink pyntet litt på resultatet for Vålerenga.

NM fotball menn 2024, Union Carl Berner - Vålerenga (0-3)
  • Nytt Botheim-show i Allsvenskan

Erik Botheim var i praktslag og leverte både scoring og en perleassist da Malmö moste AIK 5-0 og tok sin sjette strake seier i Allsvenskan.

Dermed fortsetter den solide målvåren for Botheim og hans spissmakker Isaac Kiese Thelin. De to ligger øverst på toppscorerlisten i ligaen med henholdsvis fire og seks fulltreffere, og tillegg bøttet de inn mål i cupen.

Henning Bergs AIK var ubeseiret før bortekampen i Malmö, men skulle fort få en realitetssjekk. Botheim lå godt plassert i feltet og stanget inn 1-0 på Jens Stryger Larsens presise innlegg etter 14 minutter.

Spillehumøret var på topp hos Oslo-gutten, og etter en drøy halvtime viste han seg fram igjen. Botheim spilte vegg med Thelin før han elegant vippet lagkameraten igjennom slik at han kunne sette 2-0-målet.

– Jeg sa til Isaac etter at jeg scoret at «nå skal du få den». Så jeg holdt det jeg lovet, sa Botheim til Discovery i pausen.

Tre mål til i andre omgang sørget for 5-0-seier og Malmö topper Allsvenskan med 18 poeng av 18 mulige. AIK og Berg ligger på 3.-plassen, sju poeng bak Botheims lag. (NTB)

Botheim-scoring mot AIK
  • Norske seilere viste storform

Mina Mobekk og Line Flem Høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i OL-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i Hyères i Frankrike denne helgen.

Mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens Høst sikret bronsen i laser. Det er årsbeste for Høst denne sesongen.

– Vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille der seilingen skal foregå. Verdenscupregattaen i Hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til Mistral-vind (40 knop). Våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i Norges Seilforbund Eirik Verås Larsen.

Sommer-OL i Tokyo 2021
  • Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

Den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske Andrei-Sebastian Cornea og Marian Enache vant suverent.

Tyskland tok sølv og Italia bronse. Det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for Juel og Solbakken.

De forsøker å feste grepet om den norske OL-plassen i dobbeltsculler foran lekene i Paris. Oscar Helvig og Kristoffer Brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til OL.

I verdenscupregattaen i Varese tidligere i måneden var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

Iuel og Solbakken
  • Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

Thea Helseth og Inger Seim Kavlie sikret historisk EM-gull i dobbeltsculler-klassen i Ungarn.

– De seiler opp som en av favorittene i OL, kommenterte Pål Thomassen for NRK.

– Det var strålende, helt utrolig. Jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator Lars Bjønness.

Duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak Litauen ved 500 meter. Romania fulgte like etter. Disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. Norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til Litauen da det nærmet seg 1500 meter.

De holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran Litauen. Romania sikret bronse.

De norske jentene slo Romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. Romania har ikke har blitt slått siden 2019.

Jenny Rørvik, som har rodd sammen med Helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. Dette ble gjort for å finne den beste båten til OL i Paris.

– All ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. Det står det all respekt av, sier Bjønness.

Roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. I forkant av EM uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i OL/PL i Paris»

Kavlie og Helseth
  • Lund på 5.-plass i EM

Bergensroeren Maia Emilie Lund (29) fikk en tøff finale og ble nummer fem i lettvekt singlesculler i ro-EM i ungarske Szeged.

Det ble ikke helt finalen medaljekandidaten Lund hadde drømt om. I tøff motvind ble avstandene store, og den norske roeren kom aldri nær en plass på seierspallen.

Lund havnet 38,76 sekunder bak vinneren og 21,04 sekunder bak bronseplassen. (NTB)

Roing Mediedag
  • Burnley tar affære etter fansens United-hets

Enkelte Burnley-supportere kan være i trøbbel etter å ha oppført seg dårlig under bortekampen mot Manchester United i Premier League lørdag.

I etterkant av kampen har Burnley publisert en uttalelse der klubben opplyser at den samarbeider med politiet for å få identifisert og straffet de involverte.

Det var mot slutten av kampen at det kokte over for Burnley-patriotene da Zeki Amdouni scoret på straffe og utlignet til 1-1 på Old Trafford. Ufine tilrop og bevegelser, tilsynelatende for å minne United-supporterne på flyulykken i München i 1958, var blant ingrediensene på bortetribunen.

I bilder som spres i sosiale medier, er det særlig en Burnley-tilhenger som åpenbart lager flybevegelser med armene, og samme mann roper angivelig «Munich», ifølge britisk presse. (NTB)

td82kbnivsA
  • Messi herjet foran rekordpublikum

Over 65.000 tilskuere møtte opp for å se New England Revolution i aksjon mot Inter Miami og Lionel Messi i MLS. Argentineren ga hjemmefansen en sur kveld.

Messi var nemlig i toppslag og noterte to mål og en målgivende pasning på veien mot en 4-1-seier på bortebane. Det ga tross alt en minneverdig kveld for rekordpublikummet på 65.612 , selv om de fleste tilskuerne nok hadde ønsket seg et annet resultat.

Det startet som en drøm for bunnlaget New England på eget gress. Tomas Chancalay gjorde 1-0 allerede i kampens første spilleminutt. Men derfra og ut handlet det meste om en stor, liten trollmann fra Argentina.

– Jeg føler at i første omgang, etter målet, så hadde vi ganske god kontroll på dem. De fikk ikke mange sjanser, og de fant ikke tid eller rom å operere i. Så gjorde Messi det han gjorde, sa Revolution-trener Caleb Porter etter kampen. (NTB)

6Qza6mzjKT8
  • Lilleberg og Lightning slo Panthers

Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tok sin første seier i årets NHL-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot Florida Panthers.

Nattens kamp endte 6-3 i Amalie Arena i Tampa Bay. Lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng.

Lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. Den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (NTB)

YIumGPwHu2A
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Lars Benske og Ask Tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i EM i Ungarnn
Birgit Skarstein kunne juble for sitt fjerde EM-gull på rad.

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.