Hopp til innhold

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Bård Finne sendes i dusjen! Treffer hodet til Ødegaard med knottene etter avslutningen alene med vertenes keeper, og Brann må spille resten av kampen med en mann mindre.

Det er fryktelig keeperspill. Så skal Bård Finne bli utvist for det, blåste Morten Langli ut i TV 2s FotballXtra-studio, etter at Branns angrepsspiller hadde fått marsjordre mot KFUM Oslo.

Dommeren trakk opp det røde kort etter at Finne gikk inn i karatesparkhøyde med knottene først og traff ansiktet til den utrusende KFUM-keeperen Ødegaard inne i 16-meteren.

Jeg ser at halve hodet hans er åpent og det blør. Og det er et svært sår, sier KFUMs Momodou Lion Njie til NRK etter kampen.

Han var blant de første som var borte hos keeperen. Han ble bekymret og vinket på hjelp fra sidelinjen.

– Han har sendt oss melding. Han har det bra nå, sier Njie og sier at følgende ble meldt fra keeperen:

Football, Eliteserien, KFUM - Brann

TREFFER I ANSIKTET: Bård Finnes knotter traff her keeperen i ansiktet. Det fikk han rødt kort for.

Foto: BILDBYRÅN

Det endte med at det var ikke bare Finne som måtte forlate banen. Keeper Ødegaard fikk såpass juling i sammenstøtet at også han måtte ta en tidlig kveld.

- Alt er bare fint. Jeg har sydd 10 sting der jeg fikk et 10 cm langt kutt. Jeg er ikke kvalm, og ikke svimmel. Alt er etter forholdene bra, sier Ødegaard til KFUMs hjemmeside søndag kveld.

Skapte diskusjon

For NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp var avgjørelsen med det røde kortet klar.

– Denne konkrete situasjonen er grei og vill alltid være rødt kort i min bok når konsekvensen av den høye foten blir at den treffer et hode, sier Torp til NRK.

Han påpeker at det spesielt gjelder siden foten til Finne var så høy.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann

FORLOT BANEN: Emil Ødegaard måtte forlate banen med bandasje rundt hodet. Med seg i bagasjen fikk han også rivende diskusjon om Finne skulle hatt rødt kort eller ikke.

Foto: Annika Byrde / NTB

Men det røde kortet fikk det til å koke blant ekspertene i TV 2s studio. For de var rivende uenige om Finne hadde skyld i episoden.

Langli satte spørsmålstegn ved hvem som egentlig skapte den farlige situasjonen. Men fikk svar fra tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt.

– Tar man brassespark så må man vite at det er fare for skader. Fot opp i denne høyden ..., sa Thorstvedt som ikke rakk mer før Langli var frempå med motargumenter.

– For meg er det vanskelig. Men at dommerne lander på at det er rødt kort etter boka er jeg rimelig trygg på, sier Thorstvedt.

– Veldig uheldig

Selv følte ikke Bård Finne at han drev farefullt spill og at det hele var en ekstremt uheldig situasjon.

– Har du forståelse for at det blir rødt kort?

– Ja jeg regner med at dommeren dømmer ut ifra en eller annen regel, og det regner jeg med at han har bedre kontroll på enn meg. Han har nok sett situasjonen, i hvert fall en gang eller to flere enn meg. Og så kan jeg være så uenig jeg bare vil. Men jeg får ikke gjort så mye med det akkurat nå, sier Finne til pressen etter kampen.

Finne får rødt kort mot KFUM Oslo

MARSJORDRE: Bård Finne får rødt kort etter en omdiskutert situasjon mot KFUM Oslo.

Foto: BILDBYRÅN

Han mente at det var dommeren som måtte svare på hva som var feil i situasjonen.

– Hvordan har du det nå?

– Nei, det er kjipt. Det er kjipt å bli utvist, spesielt når man føler seg veldig uheldig. Så håper jeg det går fint med keepere til «Kåffa», og så må jeg se videre og jobbe på, sier Finne.

KFUMs Njie var derimot klar på at det var farefullt spill.

Det er klokkeklart rødt kort uansett om han treffer ball først eller ikke. Det er farefullt spill å sette motspilleren ut for fare, slik han gjør. Når han ender på legevakten er det klokkeklart rødt kort, sier KFUM-spilleren.

Brann-trener Eirik Horneland mener Finne gikk for ballen i en presset situasjon og var først på ballen før det smalt.

Så kommer keeperen stupende ut, så får han foten til Bård rett i hodet, slik jeg har forstått. Ingenting tilsiktet fra Bård, sier Horneland.

Brann-treneren mener keeperen kom for sent ut i situasjonen.

– De dømmer han til rødt. Det må vi bare akseptere, sier Horneland.

Til slutt endte kampen 0–0. Ødegaards erstatter i KFUM-målet, 17 år gamle Henri Sørlie, holdt dermed nullen mot fjorårets sølvvinner i Eliteserien.

Les også Dette gangfeltet har fått internasjonal merksemd

Gangfeltet på KFUM Arena som ligger mellom banen og garderobene

Uenige

TV2-ekspert Yaw Amankwah mener det var Finnes intensjon å komme først inn i situasjonen, men advarte samtidig:

Om man åpner opp for å gå inn i den høyden med knottene først åpner opp for enda flere hodeskader.

Flere meldte seg på diskusjonen underveis i kampen

– Dette er naturligvis rødt kort. Har ingenting å si at han er først på ball, og når dommeren ser denne i reprise kan han ikke være i tvil. Merkelig at han ikke gir det på direkten, for han står meget godt plassert, meldte TV 2-ekspert Jesper Mathisen på X under kampen.

Carl-Erik Torp ville tenkt at keeperen hadde hatt større ansvar selv for at han ble skadet i situasjonen dersom foten hadde vært lavere.

– Det er en veldig interessant situasjon, som det er bra at blir diskutert, sier Torp, som har spilt for både Brann og KFUM.

Var det riktig å gi Bård Finne rødt kort?

Han påpeker at det ut fra regelverket er soleklart rødt kort ut fra regelverket uansett om det ikke er tilsiktet eller at an er på ballen først.

– Det handler om at en motstander blir utsatt for stor fare, sier Torp.

Men han syns det er viktig å diskutere hvilket ansvar spillere som kommer for sent inn i situasjoner og selv sørger for at man havner i fare.

– Vi kan ikke ha det sånn at spillere kan løpe hodeløse inn i situasjoner, sier Torp.

Flere røde kort

Det var ikke bare på KFUM Arena spillere fikk marsjordre. Det var dog mindre diskusjon rundt utvisningen av Lillestrøms Félix Vá. Der var det full enighet om at hans opptreden ikke hadde noe på en fotballbane å gjøre.

For i stedet for å bli helt ved å sette inn 2–0 endte en situasjon i 16-meteren med at Lillestrøm-spilleren tydelig gikk for å stemple HamKams Luc Mares med vilje.

Vá får først gult kort, men det omgjøres av VAR. Målscoreren er oppe med begge beina og sparker mot Mares med strake bein når han ligger nede i feltet. Dommer Higraff er ikke i tvil etter å ha sett avgjørelsen på skjermen.

– Det der må være rødt. Et sånt utslag er jo totalt hodemist. Her er det ingen tvil. Det er bare rullegardin og hodemist. Det er så urutinert, sier Yaw Amankwah.

– Det er med begge beina. Det der er helt vilt, supplerte Morten Langli.

– Det der blir suspensjon i flere kamper. Det har ingenting på en fotballbane å gjøre, sier Amankwah.

Luc Mares mener det røde kortet var soleklart.

Ballen er på bakken og han treffer meg i kneet. Jeg tror ikke man får det klarere enn det, sier Mares til NRK.

Hva sa du til Lillestrøm-spilleren?

Jeg spurte på en spøkefull måte om han forsøkte å sparke av meg benet. Jeg vet ikke hvorfor han var sint. Han var også sint da han først fikk gult kort. Men når han ser opptaket tror jeg han vil se at det er klart, sier Mares.

Felix Va ville ikke stille til intervju etter kampen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal