Hopp til innhold

Paris Saint-Germain (PSG)

  • AFP: Fransk politi ransaket PSG-sjefens bolig etter torturpåstander

    Hjemmet til Paris Saint-Germain-president Nasser al-Khelaifi ble onsdag gjennomsøkt av fransk politi, får AFP opplyst fra en kilde tett på saken.

    Bakgrunnen for ransakelsen var Tayeb Benabderrahmanes påstander om at han ble torturert etter å ha blitt fengslet i Qatar i januar 2020.

    Fransk-algerieren hevder han i seks måneder ble holdt igjen og avhørt av lokalt politi. Spørsmålene skal særlig ha dreid seg om dokumenter de mente kunne være skadelidende for Al-Khelaifi.

    Et notat fra fransk etterretning antyder at materialet kan inneholde intime videoer av Al-Khelaifi med en kvinne, skriver nyhetsbyrået AFP.

    Benabderrahmane påstår at han først kunne forlate Qatar i november 2020 etter å ha skrevet under på en taushetserklæring. Lobbyisten blir selv etterforsket for mulig utpressing av PSGs toppsjef.

    Al-Khelaifis talsperson sa onsdag til AFP at etterforskerne fikk «ytterligere informasjon og tilgang i full åpenhet».

    (©NTB)

    Nasser al-Khelaifi
    Foto: Reuters
  • Galtier ferdig i PSG

    Christophe Galtier (56) er ifølge det franske nyhetsbyrået AFP ferdig i trenerrollen i Paris Saint-Germain. Det bekrefter også klubben selv.

    Allerede for en måned siden hevdet flere franske aviser at treneren var ferdig i klubben. Det bekreftes i dag.

    Det skjer etter at franskmannen i forrige uke ble pågrepet for anklager om for rasistiske kommentarer fra tiden som Nice-manager i 2021. I april uttalte 56-åringen at han var «dypt sjokkert» over påstandene.

    Galtier tok over som PSG-trener etter Mauricio Pochettino for ett år siden og han ledet klubben til seriegull.

    Christophe Galtier
    Foto: AP
  • PSG-keeper i kunstig koma igjen etter rideulykke

    Paris Saint-Germains keeper Sergio Rico har igjen blitt lagt i kunstig koma etter en rideulykke. Tilstanden beskrives som alvorlig.

    Ricos kone Alba kom med en uttalelse etter å ha besøkt fotballprofilen på et sykehus i Sevilla lørdag.

    PSG-spilleren hadde da vært ved bevissthet i noen dager. Samtidig var kona klar på at Rico hadde noen gode dager og andre dårlige dager.

    – Han er stabil, og vi er fortsatt positive, sa hun.

    En offisiell rapport på fotballkeeperens tilstand er ventet fra sykehuset mandag.

    29 år gamle Rico, som har spilt én landskamp for Spania, er reservemålvakt hos de franske fotballmesterne PSG.

    Han har ligget på intensivavdelingen på et sykehus i Sevilla siden rideulykken 28. mai. Ifølge familien falt han av en hest og fikk alvorlige hodeskader da dyret sparket ut mot ham da han lå på bakken.

    (©NTB)

    Paris Saint-Germains keeper Sergio Rico har igjen blitt lagt i kunstig koma etter en rideulykke. Tilstanden beskrives som alvorlig.
    Foto: AFP
  • PSG-sjefen avviser rolle i Manchester United-oppkjøp

    Paris Saint-Germains president Nasser Al-Khelaifi sier han ikke har noe å gjøre med et potensielt Qatar-basert oppkjøp av Manchester United.

    PSG-sjefen møtte journalister lørdag i forbindelse med mesterliga-finalen i Istanbul. Der tok han avstand fra landsmannen Sjeik Jassim bin Hamad Al Thanis forsøk på å overta kontrollen over United.

    – Paris Saint-Germain er klubben min og hjertet mitt, og jeg har ingenting å gjøre med Manchester United, sa Al-Khelaifi.

    Fredag kom det rapporter om at PSG-toppen, som også er styreleder i Den europeiske klubbforeningen ECA, hadde spilt en «betydelig» rolle i samtalene mellom Sjeik Jassim og United-eierne i den amerikanske Glazer-familien.

    Al-Khelaifi sier potensielle investorer ofte søker råd hos ham, og PSG-sjefen røper videre at han under Formel 1-løpet i Miami ble kontaktet av en investor som vurderte å by på to navngitte engelske klubber:

    – Jeg jobber ikke for noen. Jeg vil det beste for fotballen. Da denne personen spurte meg, fortalte jeg ham min mening. Så hvis de spør meg om min mening, vil jeg svare dem.

    (NTB)

    Nasser bin Ghanim Al-Khelaifi
    Foto: AP
  • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

    Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

    Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

    – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

    Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

    – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

    Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

    – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

    Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

    (NTB)

    Messi og Neymar
    Foto: AP

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal