Hopp til innhold

Paris Saint-Germain (PSG)

 • AFP: Fransk politi ransaket PSG-sjefens bolig etter torturpåstander

  Hjemmet til Paris Saint-Germain-president Nasser al-Khelaifi ble onsdag gjennomsøkt av fransk politi, får AFP opplyst fra en kilde tett på saken.

  Bakgrunnen for ransakelsen var Tayeb Benabderrahmanes påstander om at han ble torturert etter å ha blitt fengslet i Qatar i januar 2020.

  Fransk-algerieren hevder han i seks måneder ble holdt igjen og avhørt av lokalt politi. Spørsmålene skal særlig ha dreid seg om dokumenter de mente kunne være skadelidende for Al-Khelaifi.

  Et notat fra fransk etterretning antyder at materialet kan inneholde intime videoer av Al-Khelaifi med en kvinne, skriver nyhetsbyrået AFP.

  Benabderrahmane påstår at han først kunne forlate Qatar i november 2020 etter å ha skrevet under på en taushetserklæring. Lobbyisten blir selv etterforsket for mulig utpressing av PSGs toppsjef.

  Al-Khelaifis talsperson sa onsdag til AFP at etterforskerne fikk «ytterligere informasjon og tilgang i full åpenhet».

  (©NTB)

  Nasser al-Khelaifi
  Foto: Reuters
 • Galtier ferdig i PSG

  Christophe Galtier (56) er ifølge det franske nyhetsbyrået AFP ferdig i trenerrollen i Paris Saint-Germain. Det bekrefter også klubben selv.

  Allerede for en måned siden hevdet flere franske aviser at treneren var ferdig i klubben. Det bekreftes i dag.

  Det skjer etter at franskmannen i forrige uke ble pågrepet for anklager om for rasistiske kommentarer fra tiden som Nice-manager i 2021. I april uttalte 56-åringen at han var «dypt sjokkert» over påstandene.

  Galtier tok over som PSG-trener etter Mauricio Pochettino for ett år siden og han ledet klubben til seriegull.

  Christophe Galtier
  Foto: AP
 • PSG-keeper i kunstig koma igjen etter rideulykke

  Paris Saint-Germains keeper Sergio Rico har igjen blitt lagt i kunstig koma etter en rideulykke. Tilstanden beskrives som alvorlig.

  Ricos kone Alba kom med en uttalelse etter å ha besøkt fotballprofilen på et sykehus i Sevilla lørdag.

  PSG-spilleren hadde da vært ved bevissthet i noen dager. Samtidig var kona klar på at Rico hadde noen gode dager og andre dårlige dager.

  – Han er stabil, og vi er fortsatt positive, sa hun.

  En offisiell rapport på fotballkeeperens tilstand er ventet fra sykehuset mandag.

  29 år gamle Rico, som har spilt én landskamp for Spania, er reservemålvakt hos de franske fotballmesterne PSG.

  Han har ligget på intensivavdelingen på et sykehus i Sevilla siden rideulykken 28. mai. Ifølge familien falt han av en hest og fikk alvorlige hodeskader da dyret sparket ut mot ham da han lå på bakken.

  (©NTB)

  Paris Saint-Germains keeper Sergio Rico har igjen blitt lagt i kunstig koma etter en rideulykke. Tilstanden beskrives som alvorlig.
  Foto: AFP
 • PSG-sjefen avviser rolle i Manchester United-oppkjøp

  Paris Saint-Germains president Nasser Al-Khelaifi sier han ikke har noe å gjøre med et potensielt Qatar-basert oppkjøp av Manchester United.

  PSG-sjefen møtte journalister lørdag i forbindelse med mesterliga-finalen i Istanbul. Der tok han avstand fra landsmannen Sjeik Jassim bin Hamad Al Thanis forsøk på å overta kontrollen over United.

  – Paris Saint-Germain er klubben min og hjertet mitt, og jeg har ingenting å gjøre med Manchester United, sa Al-Khelaifi.

  Fredag kom det rapporter om at PSG-toppen, som også er styreleder i Den europeiske klubbforeningen ECA, hadde spilt en «betydelig» rolle i samtalene mellom Sjeik Jassim og United-eierne i den amerikanske Glazer-familien.

  Al-Khelaifi sier potensielle investorer ofte søker råd hos ham, og PSG-sjefen røper videre at han under Formel 1-løpet i Miami ble kontaktet av en investor som vurderte å by på to navngitte engelske klubber:

  – Jeg jobber ikke for noen. Jeg vil det beste for fotballen. Da denne personen spurte meg, fortalte jeg ham min mening. Så hvis de spør meg om min mening, vil jeg svare dem.

  (NTB)

  Nasser bin Ghanim Al-Khelaifi
  Foto: AP
 • Neymar visste om Messis Miami-hemmelighet

  Den brasilianske superspissen Neymar avslører at han kjente til hemmeligheten om at Lionel Messi hadde signert for Inter Miami før det ble kunngjort.

  Neymar deltok på et program på YouTube-kanalen til NBA Brasil fredag. Der fikk han spørsmål om egen reaksjon da Messis overgang fra PSG til Inter Miami ble kjent.

  – Jeg visste det fra før! utbrøt brasilianeren leende til svar.

  Neymar er i Miami på ferie og var til stede under den tredje NBA-finalekampen mellom Miami Heat og Denver Nuggets onsdag.

  – Jeg visste at Messi skulle komme hit, vi hadde allerede snakket om det. Jeg sa til ham at han vil bli glad i Miami, sa Neymar.

  Brasilianeren spilte sammen med Messi i Barcelona fra 2013 til 2017. De to siste sesongene har de vært lagkamerater i PSG.

  – Jeg er veldig glad på hans vegne, men samtidig litt trist for at han drar, sier Neymar.

  Hans egen fremtid i PSG er usikker etter nok en sesong med skader.

  (NTB)

  Messi og Neymar
  Foto: AP

Siste nytt

 • Guardiola må trolig la Rodri hvile mot Luton

  Manchester City-trener Pep Guardiola har ennå ikke bestemt seg for om Rodri kan spille mot Luton lørdag. Et tøft kampprogram tærer på City-stallen.

  Han innrømmet under fredagens pressekonferanse at stjernen har spurt om en pause, og at han kanskje får innvilget sin forespørsel, ifølge The Daily Mail.

  – Så absolutt. Fullstendig riktig. Det blir verre, verre og verre, sa Guardiola om Rodris situasjon.

  Manchester City henger fortsatt med i tre turneringer og har igjen et svært tett og tøft program framover. Ved siden av innspurten i Premier League er det returkamp i mesterligaens kvartfinale til uken, og 20. april er det semifinale i FA-cupen.

  Erling Braut Haaland og hans lagkamerater kjemper også med Liverpool og Arsenal om Premier League-tittelen. Laget er ett poeng bak med sju serierunder igjen å spille. (NTB)

  Rodri
 • Slik spilles cupens 2. runde

  Norges Fotballforbund har satt opp cupens 2. runde for herrer. Den byr på flere interessante oppgjør. Askeladden Torvastad, som slo ut Haugesund i runde 1, får besøk av eliteserielaget Viking.

  Rosenborg må reise til Jessheim for å møte Ull/Kisa, Molde møter Strindheim, Brann skal opp mot Askøy og Lillestrøm kan se frem til et rivaloppgjør mot Strømmen, et bananskall de har sklidd på før.

  Torvastad-keeper Jørgen Grønningen, som reddet fire straffer da Haugesund ble slått ut, ser frem til å møte Viking i neste runde.

  – Det gjør jo sjansen for å gå videre ganske mye mindre, enn om vi hadde møtt Vard eller Stord Haugesund. Men det er jo ekstrem luksus for oss å møte et eliteserie-lag. Det blir en enorm opplevelse igjen. En ny folkefest på Torvastad, sier han til NRK.

  – Håper du på straffer igjen?

  – Det er veldig liten sjans for at jeg kan klare det igjen, men med flaks og ferdigheter så kan det gå. Hvis det blir straffer så regner jeg med at Viking-spillerne vil være ganske nervøse, sier keeperhelten Grønningen.

  De fleste kampene i runde 2 vil bli spilt 24. april.

  Skjervøy – Alta
  Fløya – Tromsø
  Tromsdalen – Lyn
  Junkeren – Bodø/Glimt
  Melhus – Ranheim
  Stjørdals/Blink – Levanger
  Strindheim – Molde
  Træff – Kristiansund
  Hødd – Aalesund
  Stord - Lysekloster
  Bjarg – Åsane
  Frøya - Sogndal
  Askøy - Brann
  Torvastad – Viking
  Vard Haugesund – Sandnes Ulf
  Mandalskameratene – Bryne
  Fløy – Egersund
  Jerv - Strømsgodset
  Pors – Odd
  Eik Tønsberg – Fredrikstad (spilles 25. april)
  Fram – Arendal
  Hønefoss – Sarpsborg 08 (spilles 25. april)
  Elverum – HamKam
  Eidsvold Turn – Mjøndalen
  Ull/Kisa – Rosenborg
  Strømmen – Lillestrøm
  Skeid – Raufoss
  Frigg – KFUM
  Oppsal – Vålerenga
  Bærum – Stabæk
  Kjelsås - Kongsvinger
  Råde – Moss

  Torvastad
  Foto: Vegard Hvidsten
 • Arsenal-treneren om Maanum: – Snart kampklar igjen

  Arsenal-manager Jonas Eidevall tror Frida Maanum snart er tilbake på banen etter at hun kollapset under ligacupfinalen.

  – Alt ser bra ut, og det er det viktigste. Hun er på en nøye overvåket opptrapping med tanke på å komme tilbake i kamp, sa Eidevall da han fikk spørsmål om Maanum på pressekonferansen foran helgens hengekamp mot Bristol City i engelsk superliga.

  – Hun er ikke klar til søndagens kamp, men etter det ser det lovende ut med tanke på neste kamp, sa Eidevall.

  Det betyr i så fall seriekampen mot Leicester på hjemmebane søndag 21. april.

  (NTB)

  Britain Soccer FA Women's League Cup Final
  Foto: David Davies / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal