Hopp til innhold

Lundby bryter tausheten rundt hoppbråket: – De må få si det de mener

Maren Lundby mener at det er hoppernes rett å kreve endring. Hun syns det er synd at de blir hetset i sosiale medier.

Holmenkollen skifestival 2023

VISER STØTTE: Maren Lundby mener det var riktig av hopperne å si fra, og at det var eneste måte å komme seg videre på.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Jeg støtter hopperne. Idretten er for dem. Det har vært støtteapparatet sitt ønske å legge til rette for hopperne. Hvis hopperne føler at noe skurrer, så må de jo få si det de mener. Det er eneste måte å komme seg videre på, sier Maren Lundby til NRK.

NRK møter den tidligere hoppstjernen i Granåsen tirsdag. Lundby er på plass for å holde foredrag. Hun har vurdert frem og tilbake på om hun skulle uttale seg i denne saken.

Men på grunn av all hetsen hopperne har fått den siste tiden, så føler hun det er rett.

– Det er utrolig kjipt å se alt hatet hoppgutta får om dagen, for jeg tenker uansett hvem som har gjort noe galt, om noen har det, så må det være rom for å kunne si sin mening og si fra om det er noe man ikke er fornøyd med, sier hun.

I februar ble det kjent at hopperne ønsket å kvitte seg med landslagstrener Alexander Stöckl. Fredag trakk avtroppende hoppsjef Clas Brede Bråthen seg i protest på grunn av Stöckl-saken.

– Det er kjedelig for hopperne og for norsk hoppsport at det har blitt sånn. Det er veldig synd at det er det som skal prege nyhetsbildet når det endelig leveres gode resultater, sier Lundby.

Les også Bråthen går av tidlig i protest – får knallhardt svar av NRK-kommentator: ​​​​​​​ – Det holder nå

Clas Brede Bråthen - Jan Petter Saltvedt

– Har nok sittet langt inne

Lundby forklarer at hun i utgangspunktet ikke ønsket å ta noe parti, men mener det alltid skal være hoppernes interesser som bør komme først.

– Hvis det er misnøye i en gruppe, så må en alltid få det opp og finne veien ut av det. Det har jeg veldig stor forståelse for at de har gjort, sier hun og fortsetter:

– Det er utrolig viktig å få sånne ting ut av verden hvis du skal prestere i bakken. Det har nok sittet langt inne å si fra, forklarer Lundby.

I desember valgte Lundby å legge opp. Nå jobber hun som prosjektleder hos privatskolen Wang. Men hoppdronningen er fortsatt tett på miljøet.

– Jeg føler også med Stöckl som sier at han har vært uvitende til dette. Det er egentlig bare kjedelig at det havnet i media. Det er jeg frustrert over, sier hun.

Les også Austerriksk stjerne frir til Stöckl: – Viss ikkje dei vil ha han, tek vi han

World Cup Ski Jumping Lake Placid

Suksess i RawAir

Det er fortsatt ikke klart hva som skjer med Stöckl. Han er ikke med under RawAir som pågår nå, og har ikke vært å se i bakken siden skiflygings-VM i Kulm i januar.

Han har en kontrakt som strekker seg til 2026, og fredag sa han til NRK at planen var å bli i Norge.

– Vi er bosatt her. Det er her vennene våre er, vi er godt etablerte og datteren vår går på skole her. Så vi har ingen planer om å flytte, sa Stöckl da.

Les også Hopparane gav Stöckl tilbod om å dra til Kollen: – Det kjentes veldig rart

X3h26oRlESA

De norske hopperne har gjort det godt i RawAir. Søndag vant Johann André Forfang rennet i Holmenkollen. Han ligger på andreplass i sammendraget bak østerrikske Stefan Kraft.

Eirin Maria Kvandal leder kvinnenes RawAir før tirsdagens renn i Granåsen.

– Det er hyggelig uansett at de får gode resultater, så blir det dumt å spekulere i hvorfor det har blitt sånn. Men jeg unner de gode resultater nå på tampen. Det har de virkelig fortjent, sier Lundby.

null
Spiller nå
Scorer fra egen banehalvdel (!) 00:28
Neste

Siste nytt

  • Norsk VM-bronse i curling

    Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten slo Sveits 6-5 i en spennende bronsekamp i VM blandet lag i Östersund.

    Dermed ble det igjen medaljejubel for paret som fra før har tatt sølv og bronse i både VM og OL.

    Skaslien og Nedregotten løftet seg etter fredagens semifinaletap mot Estland og vant den tette kampen mot sveitserne.

    Den norske duoen avgjorde mye da de tok tre poeng i femte omgang og dermed tok ledelsen 5-3. Sveitserne tok ett poeng i hver av de to neste omgangene, og dermed kunne Skaslien og Nedregotten kontrollere inn seieren med sistestein i den avgjørende omgangen.

    (©NTB)

    597pS7pqseA
    Foto: AP
  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

    Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

    De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

    Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

    Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

    I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    Ro-EM kan du se på NRK.

    (©NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

    Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner.

    Norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

    – For en utrolig VM-dag vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

    Etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. Norges lag leverte også veldig sterkt her.

    – Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge, avslutter han.

    y

Sendeplan

Kl. Program Kanal