Hopp til innhold

Falt og fikk Raw Air ødelagt: – Gjør skam på Holmenkollen-rennet

Lørdag opplevde han et av karrierens høydepunkt – søndag ble et mareritt for Kristoffer Eriksen Sundal i Holmenkollen. I den andre enden av skalaen var Johann André Forfang, som vant rennet – og var tydelig rørt etterpå.

ZWxtwPjg1z0

RASER: Kristoffer Eriksen Sundal kom med kraftsalve etter søndagens hopprenn i Holmenkollen.

Foto: NTB

– De som sitter der oppe gjør skam på Holmenkollen-rennet. Det er jævlig kjipt og dårlig gjort hvis de sender ut hoppere bare for å sende de ut

I et intervju med TV 2 etter søndagens hopprenn i Holmenkollen raste Kristoffer Eriksen Sundal mot renneledelsen.

Da han kort tid etterpå snakket med NRK, var ikke 21-åringen noe mindre misfornøyd.

– Jeg kunne hatt det veldig mye bedre. Jeg kjenner at jeg har mye sinne og frustrasjon akkurat nå, sier han.

Les også Raser etter Holmenkollen-renn: – Det er noe dritt

KkEgZvrDGbo

– Det suger skikkelig

Etter gårsdagens renn kom flere av de norske hopperne med kritikk av rennledelsen på grunn av det de mente var hopping i uforsvarlige forhold.

Senere på kvelden ble kvinnenes hopprenn avlyst etter første omgang på grunn av kraftig vind. Søndag retter også Eriksen Sundal pekefingeren i retning renneledelsen. Han mener det går utover sikkerheten til hopperne.

– Det suger skikkelig å måtte ta hensyn til egen sikkerhet og ikke stole 100 prosent på juryen, sier han.

– Stoler du ikke på juryen?

– Jeg stolte på juryen i kvaliken og da gikk jeg på trynet. Så stolte jeg ikke på juryen i førsteomgang og da kvallet jeg ikke til finalen. Det føles veldig frustrerende, fortsetter 21-åringen indignert.

Eriksen Sundal falt i kvalifiseringen, men hoppet var godt nok til at han sto på bommen, klar for første omgang. Der hoppet han ikke godt nok til å få en plass i finaleomgangen.

Rørt etter seieren

Likevel ble det en nordmann som kunne trone øverst på pallen den siste dagen i «Kollen». Johann André Forfang vant rennet foran japanske Ryoyu Kobayashi og østerrikske Stefan Kraft. Etterpå var han tydelig rørt.

– Stemmen begynte å sprekke underveis i nasjonalsangen. Jeg så søsknene mine i øynene imens vi sang nasjonalsangen, og det betyr ekstremt mye, sier han til NRK.

Yq0C0pCnatc

SÅ MYE BETYR DET: Johann André Forfang vant rennet søndag. Etter den ligger tromsøværingen på skuddhold til å vinne Raw Air.

Foto: NTB

Den siste tiden har 28-åringen levert gode resultater i hoppbakken. Det har ikke alltid vært sånn, noe som gjør at seieren betyr litt ekstra.

– Det betyr ekstremt mye. Jeg har jobbet beinhard i mange år og det er mange år hvor jeg ikke har klart å lykkes resultatmessig. Det er godt å gå betalt i form av en seier i Holmenkollen, fortsetter han.

Sistnevnte leder Raw Air-konkurransen sammenlagt, men Forfang er på skuddhold når hopperne setter kursen mot Trondheim.

Tromsøværingen ligger på en andreplass i sammendraget bak nevnte Kraft og østerrikske Daniel Huber.

– Bare å drite i

Rennlederen i Holmenkollen og i Det internasjonale Skiforbundet ble konfrontert med hoppernes kritikken fra Eriksen Sundal.

– Ja, det var mer trygt enn i går. i går var det sterkere vind. I går var den vanskeligste konkurransen denne vinteren. At noen utøvere har bedre forhold enn andre er en del av sporten. Jeg tror hvis du spør de som er fornøyde, sier de at det var en bra konkurranse, sier han til NRK.

Sandro Pertile

SVARER: Rennleder i FIS Sandro Pertile mener forholdene var bedre søndag.

Foto: Geir Olsen / NTB

Med lørdagens andreplass rykket Eriksen Sundal oppover i Raw Air-sammendraget, men etter fallet søndag er sjansene hans til en topplasering forsvunnet.

– Ja, det er det bare å drite i. Det er synd. Jeg skulle gjerne vist hva jeg var god for gjennom hele Raw Air, sier han.

Raw Air-konkurransen skal videre til Trondheim tirsdag, men Eriksen Sundal er usikker på om han stiller til start.

– Vi får se om jeg stiller til start i Trondheim med tanke på kroppen. Det er helt bingo om jeg våkner morgen med god kropp eller helt ubrukelig kropp, sier han.

Siste nytt

  • Haavi og Sønstevold vant serien i Italia

    Roma er mester i kvinnenes Serie A for annet år på rad ettersom Juventus tapte hjemme mot Inter fredag kveld.

    Det betyr Emilie Haavi har to strake seriegull med Roma, mens også Anja Sønstevold, som signerte for hovedstadsklubben i januar, kan juble over ligatittelen.

    På Instagram har Haavi delt et bilde i anledning den ferske tittelen. Roma spiller ikke denne helgen, men kan likevel feire seriegull.

    – Italienske mestere! skriver den norske landslagsspilleren.

    Roma ledet Serie A med elleve poeng før helgens runde, og Juventus trengte seier over Inter for å ha teoretisk sjanse til å ta igjen Haavi og Sønstevolds lag.

    Med 0-2-nederlag er avstanden for stor til at Juventus kan tette luken på sine tre gjenstående kamper.

    (©NTB)

    vHO2bp7V33w
    Foto: NTB
  • OL-kravet glapp for Grøvdal i Tyskland

    Karoline Bjerkeli Grøvdal deltok lørdag under «Adizero: Road To Records» - et friidrettsstevne i regi av hennes sponsor Adidas.

    Det norske OL-håpet stilte til start på 10 kilometer gateløp, med håp om å kvalifisere seg til sommerens leker i Paris.

    Kravet for å kvalifisere seg direkte til Paris er 30 minutter og 40 sekunder. Grøvdal kom i mål på 30.52 i Tyskland.

    33-åringen kan kvalifisere seg på ranking, men kan ikke føle seg trygg på det slik situasjonen er nå.

    Agnes Jebet Ngetich vant løpet, bare to sekunder bak verdensrekorden på 10 kilometer. Hun kom i mål på 30,03.

    Friidretts-VM 2023: 5000 meter forsøk
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Breigan nær norgesrekord

    Ida Breigan har vært i fyr og flamme så langt denne sesongen. Innendørs satte hun norgesrekord i lengde i februar, og hun flyr langt utendørs også.

    Under Texas Invitational fredag hoppet hun 6,65 meter. Det er bare tre centimeter bak norgesrekorden utendørs, som tilhører Margrete Renstrøm.

    Vindresultatene fra konkurransen er ennå ikke kjent. Breigan har tidligere hoppet 6,74 meter, langt forbi norgesrekorden, med da med for mye medvind.

    Breigans personlige rekord utendørs fra tidligere er 6,58 meter. Om vindforholdene i Texas blir godkjent, er den nå altså forbedret.

    Ida Andrea Breigan
    Foto: PRIVAT

Sendeplan

Kl. Program Kanal