Hopp til innhold

Landslagshopperne ønsker forandring: – Vi mener dette ikke kan vente

NRK erfarte onsdag at det er misnøye med landslagssjef Alexander Stöckl innad i hopplandslaget. I en uttalelse sier utøverrepresentanten at de ønsker å sette sammen et nytt «team».

8Qqjlc-clp4

MISNØYE: Alexander Stöckl er under hardt press.

Foto: NTB

– Vi kan bekrefte at utøverne samlet har sendt et brev til hoppkomiteen etter skiflygings-VM. Dette handler ikke om resultater. Timingen handler om at vi mener dette ikke kan vente til våren, siden vi ønsker å sette sammen et nytt team inn i VM-sesong.

Det skriver utøverrepresentant Johann André Forfang i en uttalelse til NRK.

– Det har parallelt med dette brevet blitt skrevet et uavhengig brev fra COC-laget. Noe vi på A-laget ikke var klar over før vi var klar til å kontakte hoppkomiteen med brevet vårt, skriver han videre, og avslutter:

– Vi utøvere ber om at dette behandles internt og at vi kan konsentrere oss om å fullføre sesongen på en god måte.

Stöckl sier følgende om Forfangs uttalelse:

– Det synes jeg er veldig rart, at det kommer på den måten. Det er helt klart. Det er vanskelig å kommentere noe som helst før jeg får pratet med utøverne, sier han.

– Det at de mener at dette ikke kan vente til våren, hva tenker du om at de mener det haster såpass?

– Det forstår jeg ikke. Det er uforståelig for meg.

– Har du hatt noe dialog med utøverne?

– Jeg har snakket med Halvor (Granerud). Det var det ikke noe tydelig signal om det der, men jeg har ikke pratet med flere.

Johann Andre Forfang

UTØVERREPRESENTANT: Johann André Forfang.

Foto: NTB

Stöckl: – Har fått med oss at det er frustrasjon

– Vi har fått med oss at det er frustrasjon i laget og det er på grunn av dårlige resultater, sa Alexander Stöckl til NRK tidligere onsdag.

Landslagssjefen har ikke vært å se på trenertribunen i verken Willingen eller Lake Placid de to siste ukene. Han blir heller ikke å se i Sapporo til helgen.

Etter det NRK erfarte skal flere innad i hopplandslaget ha uttrykt misnøye mot sjefen. Slik VG også har omtalt.

– Det er viktig for meg å få klarhet i saken. Spesielt når utøverne er på tur, så er det viktig for meg å finne ut hva som egentlig foregår. Derfor må jeg sette meg ned med utøverne for å prate om dette her, sa Stöckl og la til:

Denne type dialog og prosesser er noe vi har hele tiden i laget vårt.

Stöckl fortalte tidligere onsdag at han planlegger å snakke med utøverne når de kommer hjem fra Sapporo.

– Det var planen at jeg ikke skulle til Willingen, men før USA skjønte vi at det var noe som ikke stemte. Så vi tenkte det var best at de fikk dra med det «teamet» de hadde, og derfor ble jeg hjemme for å prøve å finne ut av situasjonen og ikke forstyrre utøverne, sa han.

Les også Skistyret godkjente hopp-budsjett - kan bli nødt til å kutte 6,7 millioner

Halvor Egner Granerud

– Burde vært ryddet opp i

Flere NRK har vært i kontakt med hevder at det har vært og er prosesser gående for å kvitte seg med Stöckl.

– Løsningen for min del er at vi får kjørt på videre. Jeg ønsker ikke å si noe mer enn det foreløpig, sa landslagssjefen.

Ifølge VG retter norske landslagshoppere krass kritikk mot Stöckl i et internt brev til Norges Skiforbund.

Ifølge NRKs opplysninger skal kritikken dreie seg om behandlingen de har fått av landslagssjefen. Han bekrefter at han har engasjert advokat i saken.

NRKs hoppekspert, Johan Remen Evensen, er kritisk til hele prosessen.

NRKs ekspert Johan Remen Evensen er hyller veteranen Noriaki Kasai.

KRITISK: NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen mener at de må finne en kjapp løsning på problemet.

Foto: NTB

– Det der burde vært ryddet opp i med en gang. Vi hadde mange uoverensstemmelser da jeg var på lag, men vi ryddet opp, sa han og la til:

– For å kjøre på videre må de åpenbart finne ut av veien videre. Og det må gjøres kjapt. Dette kan ikke skyves under teppet. Så her må de snakke sammen og komme til enighet om veien videre, sa han.

Støtter Stöckl

Avtroppende sportssjef Clas Brede Bråthen støtter Stöckl.

– Jeg har ikke hørt noe direkte fra utøverne i denne saken her. Men det stemmer at jeg har hørt om saken. Jeg er helt enig med Stöckl i den videre prosedyren. Jeg tror det er det aller beste for norsk hoppsport, sa Bråthen til NRK og la til:

– Jeg som sportssjef og Stöckl sin nærmeste leder skal selvfølgelig bistå med å hjelpe både Alex og utøverne med å kartlegge situasjonen og finne den beste løsningen for å begynne å vinne skirenn på øverste nivå.

Pressekonferanse med Clas Brede Bråthen

STØTTER: Clas Brede Bråthen ga beskjed om at han ga seg som sportssjef under en pressekonferanse i januar.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Leder for hoppkomiteen, Stine Korsen, ønsker heller ikke å kommentere denne saken.

– Urovekkende

Norge har hatt en svak sesong og har Marius Lindvik som beste utøver sammenlagt i verdenscupen på en niendeplass.

Under VM i skiflyging i Kulm i januar ble det ingen medaljer på det norske hopplandslaget. Det var første gang hopplandslaget ikke tok medalje i et mesterskap siden 2003.

I tillegg sliter hopplandslaget med å få inn nok sponsormidler. Klarer de ikke det blir landslaget nødt til å kutte 6,7 millioner kroner.

– Det er urovekkende hvis det er misnøye. Det gagner ikke noen midt i en sesong. Det er sikkert en omstilling på mange plan med Clas Brede som skal ut. Og luften har sikkert gått litt ut av ballongen, sa Evensen.

null
Spiller nå
Kvestet til blods av knotter, endte opp med ti sting 00:43
Neste

Siste nytt

  • 47 kamper på rad uten tap - Ny triumf i Roma

    Bayer Leverkusen har vært en av sesongens store overraskelser i europeisk fotball. De har gått ubeseiret gjennom sesongen hjemme i tysk Bundesliga.

    Og med seieren mot Roma i den første semifinalen i Europa League har Xabi Alonsons mannskap nå den utrolige rekken med 47 kamper uten tap denne sesongen. Seriegullet i Tyskland er allerede sikret og nå er den tyske klubben på vei mot finale i Europaligaen også.

    Roma hjemme skal være et tøft oppgjør, men den tyske klubben rystet hjemmelaget på Olympiastadion i den italienske hovedstaden.

    Xabi Alonsos mannskap viste igjen klasse og tok ledelsen mot den italienske storklubben ved Florian Wirtz etter 28 minutter. Etter pause doblet Robert Andrich ledelsen for det tyske laget. 2–0 ble også sluttresultatet i det første av to semifinaleoppgjør.

    I Marseille ble det utkjempet et jevnt oppgjør i den andre semifinalen mellom Olympique Marseille og Atalanta. Kampen endte 1–1 etter at Atalanta tok ledelsen ved Scamacca, før hjemmelagets Mbemba sikret uavgjort.

    Returkampene spilles neste uke.

    Bayer Leverkusen scoring.
    Foto: Alberto Lingria / Reuters
  • Fiorentina senket Vetlesen og Club Brugge

    Antonio Nusa og Hugo Vetlesen var benket fra start for Club Brugge i semifinalen i Serieligaen mot Fiorentina. På bortebane fikk den belgiske klubben det tidvis tøft, selv om det bare endte med ettmålstap mot den italienske klubben.

    Den første kalddusjen kom etter allerede fire minutter. Hjemmelagets Riccardo Sottil dro seg nydelig fri på hjørnet av 16-meteren og fikk stjernetreff. Skuddet var utagbart for Brügge-keeper Nordin Jackers.

    16 minutter ut i kampen svarte imidlertid bortelaget på straffe ved Hans Vanaken.

    Men Andrea Belotti sendte igjen Fiorentina i føringen snaut ti minutter før pause.

    I 2. omgang fikk Brugge det enda tøffere da Raphael Onyedika ble sendt av banen. Etter to gule kort i løpet av tre minutter kom det røde kortet for klubbens nigerianske spiller.

    Men med ti mann på banen ordnet Igor Thigao nesten på egenhånd 2-2 bare minutter senere.

    – En uhyre sterk prestasjon, utbrøt Viaplay-kommentator Jørgen Klem.

    Etter 78 minutter kom Hugo Vetlesen inn på banen, mens Antonio Nusa var ubenyttet reserve for det belgiske laget.

    Vetlesen ble tilskuer til at M´bala Nzola ble matchvinner på overtid etter et solid italiensk press mot slutten av kampen. Sluttresultatet ble 3-2.

    I den andre semifinalen fikk Aston Villa det særdeles tøft i 1. omgang mot Olympiakos foran blant annet Prins William på tribunen. Før halvtimen var spilt hadde det greske bortelaget gått opp i 2-0 mot det eneste laget fra Premier League, som har tatt seg til semifinale i noen av Europacupene.

    Watkins reduserte for hjemmelaget rett før pause. Og da Diaby scoret etter 51 minutter spill stod det likt mellom lagene. Men det skulle ikke vare. Først satte Ayoub El Kaabi inn 3-2 på straffe før Hezze la på til 4-2. Kampen er straks ferdigspilt.

    Returkampene spilles neste uke.

    Europa Conference League - Semi Final - First Leg - Fiorentina v Club Brugge
    Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
  • Tottenham-smell i jakten på Mesterliga-spill

    Tottenham jakter noen etterlengtede poeng for å være enda et steg nærmere Mesterliga-spill for neste sesong. Hindringen var Chelsea i London-derbyet.

    Jakten skulle fort ende i en fiasko. For etter 24 minutter ruvet Trevoh Chalobah høyest i feltet etter et indirekte frispark. Dette var hans første mål på over to år.

    Det ekspertene derimot var alt annet enn fornøyd med, var Tottenhams håndtering av frisparket. For dette er det tredje målet på rad som de slipper inn fra en dødball – og i fire av fem kamper hvor dette skjer.

    – Dette er så stryk som det bare går an å bli. Det er nesten så jeg ikke tror hva jeg ser, sier Nils Johan Semb i Viaplay-studio i pausen.

    Vondt skulle bli til verre for Tottenham i sin kamp nummer 300 i et London-derby i Premier League. Også Chelseas 2–0 scoring skulle komme etter en dødball.

    For først smalt det i tverrliggeren fra Cole Palmer som skjøt fra rundt 25 meter på frispark. Ballen var akkurat på feil side av streken for Palmer sin del, men kula havnet ut i feltet, hvor Nicolas Jackson ruvet høyest og headet inn 2–0 til vertene.

    Med hjemmeseier klatret Chelsea til 8. plass på tabellen. De er nå kun tre poeng bak sjetteplassen til Manchester United som sikrer Europa-spill.

    Tottenham er nå syv poeng bak 4.-plassen som sikrer spill i Mesterligaen.

    M1X-4j2S2GI
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal