FIFA

Oppsummert

Gianni Infantino ble i andre valgrunde valgt til ny FIFA-president med 115 stemmer. Hans hovedrival sjeik Salman fikk 88.

 • FIFA avviser støtte til superliga

  FIFA-president Gianni Infantino sier han ikke har støttet planene om en egen superliga for europeiske fotballklubber. Infantino fikk spørsmålet om støtten etter at New York Times meldte at Real Madrid-president Florentino Pérez har hatt samtaler med Infantino om planene om en utbryterliga for de europeiske storklubbene. – FIFA har ikke gitt noen støtte for de rapporterte planene om en lukket europeisk superliga. FIFA vil ikke støtte noe slikt prosjekt, sa Infantino. (NTB)

  FIFA-president Gianni Infantino
  Foto: John Thys / AFP
 • Tjente over fem milliarder kroner

  Fotballagenter verden over har håvet inn over fem milliarder kroner i honorarer dette året, ifølge en ny rapport fra FIFA.

  Det internasjonale fotballforbundet jobber i disse dager med å sette et tak på hvor mye en fotballagent kan tjene når en spiller skifter klubb.

  En ny FIFA-rapport viser at det i år settes ny rekord i hvor mange penger som finner veien ned i agentens lomme i forbindelse med overganger. Så langt i år har verdens klubber betalt over 5,4 milliarder kroner i agenthonorarer, en økning på rundt 20 prosent sammenlignet med fjoråret, skriver Reuters.

  Klubber fra de største fotballnasjonene står for 80 prosent av summen, det vil si England, Italia, Tyskland, Portugal, Spania og Frankrike. (NTB)

  Champions League - Group A - Real Madrid v Paris St Germain
  Foto: Sergio Perez / Reuters
 • Klubb-VM i fotball 2021 til Kina

  Kina skal være vertskap for klubb-VM i 2021. FIFAs nye storsatsing skal samtidig utvides til 24 lag.

  FIFA-president Gianni Infantino presenterte nyheten på et styremøte i Shanghai torsdag og sa at det var en «historisk avgjørelse».

  FIFA-president Gianni Infantino
  Foto: Hector Retamal / AFP
 • FIFA investerer i kvinnefotball

  Det internasjonale fotballforbundet vil investere éin milliard dollar i fotball for kvinner i løpet av dei neste fire åra, melder AFP. Dei doblar med andre ord summen dei allereie hadde planlagt å investere.

  FIFA-president Gianni Infantino
  Foto: Hector Retamal / AFP
De gjennomsiktige stemme-boksene som Pris Ali har bestilt ankom Zurich i dag.
V3

Siste nytt

 • Nyland og Villa til Ligacup-finale

  Ørjan Nyland startet kampen for Aston Villa og tok virkelig sjansen med begge hender. Nordmannen leverte flere solide redninger og var en av banens beste i Ligacupens andre semifinale. Den første kampen endte 1-1 og det så lenge ut til at det ville bli resultatet i dag også. Men to minutter på overtid dukket Trézéguet opp og scoret 2-1-målet som sendte Villa til finalen.

  Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Aston Villa v Leicester City
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Fjerde Schladming-seier

  Henrik Kristoffersen vinner altså sin fjerde seier i Schladming. Nordmannen kjørte imponerende i andreomgang der han ligger 33 hundredeler bak Alexis Pinturault ved andre mellomtid, etter å ha nesten kjørt ut. Derfra og inn er det Kristoffersen-show og til slutt kommer han inn 34 hundredeler foran franskmannen.

  Austria Alpine Skiing World Cup
  Foto: Pier Marco Tacca / AP
 • Oilers med sin niende seier på rad

  Stavanger Oilers lå under mot Vålerenga i eliteserien i ishockey tirsdag, men vant til slutt 4-2. Mye takket være en meget god Nolan Zajac.

  Vålerenga tok ledelsen, men etter to mål og en assist av Zajac, vant Oilers sin niende kamp på rad.

  Nolan Zajac
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal