FIFA

Oppsummert

Gianni Infantino ble i andre valgrunde valgt til ny FIFA-president med 115 stemmer. Hans hovedrival sjeik Salman fikk 88.

 • FIFA-topp utestengt på livstid

  FIFAs etiske komité har utestengt tidligere FIFA-topp og Paraguays fotballpresident Juan Angel Napout fra all fotball på livstid, melder Reuters. Det skjer etter korrupsjonsskandalen i FIFA. I fjor ble han dømt til ni års fengsel i USA for svindel.

 • FIFA-delegasjon til Iran

  FIFA meldte onsdag at de om kort tid vil sende en delegasjon til Iran for å sørge for at kvinner kan se landets neste VM-kvalifiseringskamp i fotball, melder NTB.

  Det skjer en uke etter at en kvinnelig iransk fotballtilhenger satte fyr på seg selv utenfor en rettsbygning og senere døde. Det gjorde hun etter å ha fått beskjed om at det var en mulighet at hun ville bli sendt i fengsel i et halvt år for å ha prøvd å snike seg inn på en fotballarena i Teheran forkledd som mann.

  Banner i støtte til kvinnelige iranske fotballsupportere
  Foto: Dylan Martinez / Reuters
 • Minst ti kamper for rasisme

  FIFA dobler minstestraffen for rasistiske hendelser til ti kampers utelukkelse. Samtidig oppfordrer de spillere som blir ofre til å uttale seg.

  Strengere straff for rasisme er et sentralt tema når FIFA oppdaterer sine disiplinære reaksjoner, som vil gjelde fra neste uke.

  Fotball mot rasisme
  Foto: Sebastien Salom-gomis / AFP
 • Infantino gjenvalgt

  Gianni Infantino ble onsdag gjenvalgt som Fifa-president for de neste fire årene. Infantino hadde ingen motkandidater og ble gjenvalgt ved akklamasjon. – Takk til alle. Alle som elsker meg, alle som hater meg. Jeg elsker dere alle i dag, sa Infantino i sin tale etter valget.

  AFP_1H91TV
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Blatter vil saksøke FIFA

  Tidligere FIFA-president Sepp Blatter har planer om å saksøke det internasjonale fotballforbundet og etterfølgeren Gianni Infantino for å ha skadet hans rykte. Blatter ble suspendert i 2015 som følge av en korrupsjonsskandale.

  Sepp Blatter
  Foto: Mike Hewitt - FIFA / FIFA via Getty Images
De gjennomsiktige stemme-boksene som Pris Ali har bestilt ankom Zurich i dag.
V3

Siste nytt

 • Hovland heng framleis med i teten

  Viktor Hovland gjekk tredje runde i PGA-turneringa i Wentworth i England på to slag under par, og er åtte under par samanlagt før siste runde.

  Han hadde fem birdiar og tre bogeyar på runden. Då han var ferdig, låg han på delt niandeplass, men ikkje alle var ferdige.

  Jon Rahm leier med 16 under par, framfor Danny Willett med 14 og Justin Rose med 13.

  Viktor Hovland
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • – Bra tempotrening, sa vinnaren

  Weldu Negash Gebretsadik var suverent best på 10 km under Oslo Maraton og vann på tida 29.21.

  – Bra tempotrening, sa Gebretsadik til NRK etter målgang.

  32-åringen skal springe maraton under VM i friidrett som opnar i slutten av neste veke.

  Gebretsadik kom til Norge frå Eritrea som asylsøkjar, og blei oppdaga då han trena ved asylmottaket i Hurdal. Han blei norsk statsborgar i 2017 etter personleg å ha spurt statsminister Erna Solberg om det. I august i fjor fekk han løyve til å konkurrere for Norge.

  Weldu Negash Gebretsadik
  Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK
 • Landslagskeeperen er tilbake

  Landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand er friskmeldt og tilbake i mål for serieleder LSK Kvinner. Hun måtte forlate banen med skade mot Klepp sist helg, og stod over mot Trondheims/Ørn på onsdag.

  LSK Kvinner møter Sandviken i toppkamp klokka 17.00. Kampen kan du se på NRK1 og nrk.no.

  Fiskerstrand
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal