FIFA

Oppsummert

Gianni Infantino ble i andre valgrunde valgt til ny FIFA-president med 115 stemmer. Hans hovedrival sjeik Salman fikk 88.

 • – FIFA utsatt for dataangrep

  FIFA-president Gianni Infantino sa tirsdag at han er forberedt på at private opplysninger vil dukke opp i offentligheten som følge av et nytt dataangrep. Infantino hevder datasystemene til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) igjen har hatt ubudne gjester.

  Trump
  Foto: Evan Vucci / AP
 • Van Basten slutter i FIFA

  Nederland-legenden Marco van Bastens tid som teknisk direktør i FIFA er over ved utgangen av måneden. Han gir seg for å være mer sammen med familien. Van Basten har jobbet i Det internasjonale fotballforbundet siden 2016.

  Marco van Basten
  Foto: Peter Dejong / AP
 • FIFA vil ha 60 millionar kvinner

  FIFA har lansert konkrete planer om å doble talet på kvinnelege fotballspelarar verda over, frå 30 til 60 millionar, innan 2026.

  – Det skal først og fremst skje via profesjonalisering av klubbar og ligaer, seier FIFAs leiar for kvinnefotball, Sarai Bareman.

  FIFA lova samstundes ein markert auke i premiepengane i VM neste år, samanlikna med 15 millionar dollar i 2015. 2019-summen blir venteleg klar denne månaden.

  Fotball kvinner
  Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / AFP
 • Vil begrense klubbenes leieavtaler

  FIFA planlegger endringer i overgangsreglene for å begrense antall leieavtaler.

  Ifølge en FIFA-kilde som uttaler seg til AFP er planen å begrense antall spillere en klubb kan leie ut til 6-8 per sesong. De har sett seg lei på at store klubber signerer et stort antall spillere som umiddelbart leies ut.

  Trump
  Foto: Evan Vucci / AP
 • Trump møtte Fifa-presidenten

  Donald Trump fikk tirsdag kveld besøk av Fifa-presidenten Gianni Infantino i Det hvite hus. USA skal sammen med Canada og Mexico arrangere VM i 2026.

  – I 2026 vil jeg ikke være her (Det hvite hus). Kanskje de utvider perioden min, spøkte Trump.

  SOCCER-FIFA/TRUMP
  Foto: LEAH MILLIS / Reuters
De gjennomsiktige stemme-boksene som Pris Ali har bestilt ankom Zurich i dag.
V3

Siste nytt

 • Tøff EM-kvalifisering for U21-gutta

  Norges U21-landslag i fotball møter blant andre Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter trekningen i Sveits tirsdag. Norge skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar. Norge var seedet på nivå tre.

  Morten Thorsby
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Christiansen med nest beste tid

  Henrik Christiansen svømte inn til nest beste tid under de innledende forsøksheatene på 400 meter fri under VM kortbane i Kina. Nordmannen svømte inn til tiden 3.38.04. Han ble kun slått av Danas Rapsys fra Litauen. Finalene skal svømmes kl 12 og sendes på NRK1 og på nett.

  – Jeg har trent godt og dette var en bekreftelse på at det sitter, sier han.

  Ingen av de andre norske deltagerne greide å kvalifisere seg til tirsdagens finaler.

  Henrik
  Foto: Francois Xavier Marit / AFP
 • Rangers gikk på en smell

  Det ble blåmandag i Florida for New York Rangers, som tapte 3–6 borte mot Tampa Bay Lightning. Mats Zuccarello var ikke på isen. Han har vært ut og inn av laget med lyskeproblemer den siste tiden, og måtte stå over også mot Tampa Bay.

  NHL: New York Rangers at Tampa Bay Lightning
  Foto: Kim Klement / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
EM håndball kvinner: Spania - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Norge