Hopp til innhold

FIFA

Oppsummert

Gianni Infantino ble i andre valgrunde valgt til ny FIFA-president med 115 stemmer. Hans hovedrival sjeik Salman fikk 88.

  • Real Madrid vil delta i klubb-VM – Ancelotti føler seg feiltolket

    Real Madrid har i en nylig publisert pressemelding understreket at de ønsker å delta i klubb-VM. Den spanske klubben avviser at de på noe tidspunkt har stilt spørsmål ved sin deltakelse.

    Pressemeldingen kom etter at Real Madrid-trener Carlo Ancelotti nylig uttalte at de ikke ville delta i turneringen.

    – Fifa har glemt at lagene ikke kommer til å delta i nye VM for klubblag, hevdet Ancelotti overfor den italienske avisa Il Giornale.

    Han fulgte videre opp:

    – Vi kommer til å avslå invitasjonen, sa italieneren.

    Ancelotti har mandag skrevet en unnskyldning på X, der han skriver at ordene hans ikke ble tolket slik han ønsket.

    Spain Soccer La Liga
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Fifa droppet avstemning om Israel-sanksjon

    Fifa droppet avstemning over forslaget fra Palestinas fotballforbund (PFA) om sanksjoner mot Israels fotballforbund.

    Torsdag gikk Norges Fotballforbund med Lise Klaveness i spissen ut og sa at de ville støtte PFAs forslag om sanksjoner mot Israel.

    Representanter for PFA argumenterte for sitt forslag fra talerstolen på Fifa-kongressen i Bangkok fredag. Palestinerne beskylder Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

    Det palestinske forbundet oppfordret Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) på dette og det at Israel inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga.

    I forslaget ble Fifa bedt om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe». Palestinerne hevdet at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

    – Fifa har ikke råd til å være likegyldig til disse overtredelsene eller det pågående folkemordet i Palestina, sa PFA-president Jibril Rajoub på talerstolen, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

    Fifas president Gianni Infantino slo fast, etter å ha hørt innleggene fra Palestina og Israel, at politikk ikke skal blandes inn, og droppet avstemming over det palestinske forslaget.

    Han sa at Fifa ikke ønsker splittelse blant medlemmene og varslet at Fifa i stedet skal søke juridisk råd for å se hvordan saken kan følges opp. Fifa skal holde en ekstraordinær konferanse før 20. juli for å gå gjennom den juridiske analysen, sa Infantino.

    Fifa besluttet i februar 2022 å utelukke alle russiske lag fra sine turneringer. Det ble gjort i kjølvannet av Russlands fullskalainvasjon av Ukraina.

    Ifølge danske Ekstra Bladet, gjengitt av TV 2 , skal flere av delegatene ha forlatt salen i protest da Israels fotballpresident Shino Moshe Zuares kalte PFAs forslag «kynisk».

    – Nok en gang står vi overfor et kynisk, politisk og fiendtlig forsøk på å skade israelsk fotball. IFA har aldri brutt noen regler som Fifa eller Uefa har satt, og det kommer heller ikke til å skje i framtiden, sa Zuares.

    (©NTB)

    Infantino
    Foto: AP
  • Fotball-VM i 2027 til Brasil

    Fifa kunngjorde fredag at Brasil blir vertsland for fotball-VM for kvinner, melder Reuters. Dette blir første gang VM for kvinner avholdes i Sør-Amerika.

    Valget sto mellom Brasil og en felles europeisk søknad fra Belgia, Nederland og Brasil. Norges Fotballforbund var blant Fifa-medlemmene som støttet den europeiske søknaden.

  • Fifa stemte ikke over palestinsk forslag

    Fifa droppet avstemning over forslaget fra Palestinas fotballforbund om sanksjoner mot Israels fotballforbund på Fifa-kongressen i Bangkok fredag.

    Palestinerne beskylder Israel for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

    I forslaget ble Fifa bedt om å ta i bruk artikkel 4 i vedtektene, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe».

    Fifas president Gianni Infantino slo fast at Fifa ikke skal blande seg i politikk og droppet avstemming over det palestinske forslaget.

    (NTB)

  • Domstol avsatte Brasils fotballpresident

    En domstol i Rio de Janeiro har avsatt presidenten i Brasils fotballforbund på grunn av uregelmessigheter i valget i fjor.

    Ednaldo Rodrigues, som først ble midlertidig ansatt som fotballpresident i 2021, vant presidentvalget i fjor. Domstolen gir fotballforbundet beskjed om å avholde nytt valg innen 30 dager.

    Fram til da er det lederen for landets idrettsdomstol, José Perdiz, som skal styre forbundet. Domstolen opphever hele fotballtinget fra i fjor, og dermed også avgjørelsen det tok om å ansette Rodrigues.

    Rodrigues har mulighet til å anke avgjørelsen. Fotballforbundet opplyser at de vurderer hvilke skritt de skal ta.

    Saken kan potensielt føre til at Fifa innfører sanksjoner mot Brasil. I verste fall kan Fifa kaste ut fotballforbund i land der myndighetene griper inn slik, mens også arbeidet med å få VM for kvinner i 2027 kan bli påvirket.

    (©NTB)

    Ednaldo Rodrigues
    Foto: AFP
FIFA Infantino Qatar Soccer

Raser etter Fifa-presidentens intervju: – Det er total ignoranse og frekkhet

De gjennomsiktige stemme-boksene som Pris Ali har bestilt ankom Zurich i dag.
V3
Sepp Blatter Michel Platini

FIFAs nye president blir valgt 26. februar

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal