Hopp til innhold
Bardal

Hopp, verdenscup i Planica

Oppsummert

 • Petr Prevc vant foran Severin Freund og Anders Bardal
 • Bardal er med dagens pallplass den norske hopperen med flest pallplasser i verdenscupen (33). Fredag tangerte han Roar Ljøkelsøys 32 pallplasser.
 • Bjørn Einar Romøren legger opp etter søndagens renn, som også var Arne Scheies siste verdenscuprenn som hoppkommentaror for NRK.
Alles kjære hoppkommentator Arne Scheie avslutter sin karriere som kommentator etter 42 år, hør den rørende takketalen.
Tom Hilde kliner til med 138,5 meter og bakkerekord i storbakken i Planica, men den fikk ikke leve lenge. Piotr Zyla følger opp med hele 141 meter under meget gode forhold i Planica. Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredesen
Line Jahr endte på fjerdeplass i verdenscupfinalen i hopp etter et strålende andrehopp på 126,5 meter. Verdenscupvinner Sara Takanashi fra Japan vant foran landskvinnen Yuki Ito og franske Julia Clair. Maren Lundby ble nummer ni, mens Gyda Enger endte på 20.- plass. Kommentator: Arne Scheie
Anders Bardal tar ledelsen med 144,1 poeng. Han setter ny bakkerekord med 136,5 meter. Han får to ganger 17,5 og 17 i stil, og 10,4 poeng i tillegg.

Siste nytt

 • Tandrevold skinte i fraværet av Eckhoff og Røiseland

  For første gang siden 2019 ble det 20 av 20 treff for Ingrid Landmark Tandrevold. Det gjør at det går mot pallplass i verdenscupåpningen, i fraværet til både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland.

  Rennet pågår fortsatt, men det skal mye til for at noen blander seg inn i pallkampen.

  For med prikkfri skyting både på liggende og stående ble det en sterk start på sesongen for Tandrevold. Likevel var det lite å gjøre med svenske Hanna Öberg, som i likhet med Tandrevold skjøt feilfritt, men også leverte det lille ekstra i langrennssporet. Lisa Vittozzi ligger an til å bli nummer tre.

  For de andre norske ble det en tyngre dag både på standplass og i sporet. Karoline Knotten er foreløpig nest beste norske og er på 24.-plass enn så lenge.

  Kvinner 7.5km sprint skiskyting verdenscup
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • USA-spiss til undersøkelser

  Tirsdag la Christian Pulisic sin skade en demper på feiringen etter USAs 1-0-seier over Iran som sikret avansement fra gruppespillet i VM.

  Onsdag dukker nye skadebekymringer opp: Angrepsspiller Josh Sargent må til MR for en skade i ankelen.

  Sargent ble byttet ut noen minutter før full tid på grunn av skader, og nå spørs det om han blir klar til lørdagens åttedelsfinale mot Nederland.

  – Jeg er ikke sikker på hvor ille det er. Vi skal gjøre alt vi kan og forhåpentligvis er det ikke så ille, sier Sargent til The Athletic.

  Pulisic gikk langt i å friskmelde seg selv etter kollisjonen som sendte ham til sykehus, mens USA nå venter i spenning på resultatene fra undersøkelsene til Sargent som skal gjennomføres onsdag.

  WCup Iran United States Soccer
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Tiger Woods ber LIV-sjefen gå av

  Golfikonet Tiger Woods har sett seg lei av den negativt ladede stemningen mellom PGA- og LIV-touren og ber LIV-direktør Greg Norman forlate stillingen.

  I mediene har Woods kjempet hardt mot den Saudi-Arabia-finansierte LIV-touren. Der er tidligere verdensener Norman sjef.

  PGA- og LIV-touren har stevnet hverandre i håp om å få det som de vil. Spillerne har også fått lide, der de som tar overgang til LIV-touren, blir bannlyst fra alle PGA-turneringer. De har svart med å saksøke PGA. Woods ber nå om at tourene gir opp kampen mot hverandre, men tror ikke det kan skje så lenge Norman er der.

  – Ikke akkurat nå. Ikke med deres lederskap og ikke med Greg og hans fiendtlighet mot touren (PGA). Jeg kan ikke se at det vil skje, sier Woods, ifølge The Guardian.

  Rory McIlroy har tidligere tatt til orde for at Norman må gi seg i stillingen sin, noe Woods støtter.

  – Som Rory har sagt, så tror jeg at vi først kan finne en løsning om Greg drar. Jeg tror det må starte med lederskapet på deres side, at de må forstå at det som skjer nå, ikke er det beste for golfens fremtid, sier Woods.

  Tidligere har det blitt meldt at Woods fikk et tilbud på rundt sju milliarder kroner for å slutte seg til LIV-touren. (NTB)

  World Challenge Woods Golf
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste