– Skulle gjerne gitt Arne en seier

PLANICA (NRK.no): Anders Bardal ble den norske hopperen med flest pallplasser i verdenscupen i det som var Arne Scheies siste renn som hoppkommentator for NRK.

Anders Bardal

Anders Bardal leverte varene igjen da han ble nummer tre i Planica.

Foto: Jure Makovec / Afp

Det er slutt, det er over og forbi. Og det var akkurat slik Arne Scheie hadde håpet det skulle bli:

For da NRKs kommentatorlegende kommenterte sitt aller siste verdenscuprenn i hopp, sørget Anders Bardal for en historisk norsk prestasjon i Planica.

Det ble riktig nok ikke norsk seier, men med sin tredjeplass ble Bardal den norske hopperen med flest pallplasser i verdenscupen. Han har nå 33 ganger vært blant de tre beste. Roar Ljøkelsøy stoppet på 32.

– Veldig, veldig imponert

Da gjorde det fint lite at regnet pøste ned på en måte Arne Scheie ikke hadde sett i en hoppbakke siden Bischofshofen i 1980.

– Jeg er veldig, veldig imponert over Anders Bardal, som har kommet så sterkt de siste årene etter så mye motgang, sier Arne Scheie.

– Det spørs om det var litt meningen. Jeg skulle gjerne ha gitt Arne en seier, men jeg håper han er fornøyd med det norske laget i dag og resten av helga, sier Anders Bardal.

Selv har Bardal sagt at han må tenke seg om før han eventuelt går løs på en ny sesong.

– Akkurat nå er jeg ganske lei skihopping og gleder meg til å komme hjem, men sånne opplevelser er gode, sier Bardal om sin historiske prestasjon.

Punktum for Romøren

Petr Prevc fra Slovenia vant søndagens renn i Planica foran Severin Freund fra Tyskland, og altså Anders Bardal – som slo fjerdemann og verdenscupvinner Kamil Stoch med ett tidel.

Andreas Stjernen ble nummer sju og Anders Fannemel nummer 11.

Bjørn Einar Romøren ble nummer 16 i karrierens siste internasjonale renn.

Det var første gang denne vinteren at mannen med den legendariske verdensrekorden på 239 meter fra Planica i 2005 tok verdenscuppoeng.

Siste nytt

 • Carlsen nærmer seg rekord

  Magnus Carlsen nedkjempet indiske Surya Shektar Ganguly og tok en viktig seier i sjakkturneringen på Isle of Man mandag. 28-åringen innledet turneringen på Isle of Man med seier mot ukrainske Jurij Kuzubov. Deretter fulgte remiser mot Aleksej Sarana, Rustam Kasimdzjanov og Vladislav Kovalev.

  Mandagens kamp mot Ganguly var Carlsens 95. på rad i langsjakk uten tap. Dermed nærmer han seg å tangere Ding Lirens internasjonalt anerkjente rekord på 100 strake partier uten tap. Kineseren greide den milepælen mellom august 2017 og november 2018.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Skade stopper Zuccarello

  Mats Zuccarello er ikke aktuell for spill i Minnesota Wilds tre kommende bortekamper som følge av en skade.

  NHL-klubben opplyser selv på sin Twitter-konto at lagets norske profil ble igjen hjemme da spillertroppen satte kursen for Ottawa mandag. Der venter kamp mot Senators natt til tirsdag norsk tid.

  Borteturen til Canada inneholder også kamper mot Toronto Maple Leafs tirsdag og Montreal Canadiens torsdag. Heller ikke i de kampene blir Zuccarello å se, fremgår det av meldingen fra Wild-ledelsen.

  Zuccarello opplyses å ha pådratt seg en skade «i underkroppen».

  Mats Zuccarello
  Foto: Andy Clayton-king / AP
 • Neymar ute i fire uker

  Den brasilianske fotballstjernen Neymar må belage seg på et fire uker langt skadeavbrekk. Det anslår Paris Saint-Germain mandag.

  Neymar hinket av banen etter kun 12 minutters spill av Brasils privatlandskamp mot Nigeria i Singapore søndag.

  Neymar
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal