NRK Meny
Normal

– Skulle gjerne gitt Arne en seier

PLANICA (NRK.no): Anders Bardal ble den norske hopperen med flest pallplasser i verdenscupen i det som var Arne Scheies siste renn som hoppkommentator for NRK.

Anders Bardal

Anders Bardal leverte varene igjen da han ble nummer tre i Planica.

Foto: Jure Makovec / Afp

Det er slutt, det er over og forbi. Og det var akkurat slik Arne Scheie hadde håpet det skulle bli:

For da NRKs kommentatorlegende kommenterte sitt aller siste verdenscuprenn i hopp, sørget Anders Bardal for en historisk norsk prestasjon i Planica.

Det ble riktig nok ikke norsk seier, men med sin tredjeplass ble Bardal den norske hopperen med flest pallplasser i verdenscupen. Han har nå 33 ganger vært blant de tre beste. Roar Ljøkelsøy stoppet på 32.

– Veldig, veldig imponert

Da gjorde det fint lite at regnet pøste ned på en måte Arne Scheie ikke hadde sett i en hoppbakke siden Bischofshofen i 1980.

– Jeg er veldig, veldig imponert over Anders Bardal, som har kommet så sterkt de siste årene etter så mye motgang, sier Arne Scheie.

– Det spørs om det var litt meningen. Jeg skulle gjerne ha gitt Arne en seier, men jeg håper han er fornøyd med det norske laget i dag og resten av helga, sier Anders Bardal.

Selv har Bardal sagt at han må tenke seg om før han eventuelt går løs på en ny sesong.

– Akkurat nå er jeg ganske lei skihopping og gleder meg til å komme hjem, men sånne opplevelser er gode, sier Bardal om sin historiske prestasjon.

Punktum for Romøren

Petr Prevc fra Slovenia vant søndagens renn i Planica foran Severin Freund fra Tyskland, og altså Anders Bardal – som slo fjerdemann og verdenscupvinner Kamil Stoch med ett tidel.

Andreas Stjernen ble nummer sju og Anders Fannemel nummer 11.

Bjørn Einar Romøren ble nummer 16 i karrierens siste internasjonale renn.

Det var første gang denne vinteren at mannen med den legendariske verdensrekorden på 239 meter fra Planica i 2005 tok verdenscuppoeng.

Siste nytt

  • Ankelbrudd for Marcel Hirscher

    Alpinisten Marcel Hirscher har pådratt seg et brudd i ankelen på trening. Det melder østerrikeren selv på sin Twitter- og Instagram-konto. Han ble fløyet til sykehuset i Salzburg og ventes å være ute i rundt seks uker.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint