Eliteserielagenes fiaskokveld

Follo feide Lillestrøm ut av cupen i den 3. runden. Ferdig i cupen 2010 er også fjorårets cupfinalister, og Stabæk.

Henning Berg

Lillestrøm-trener Henning Berg var alt annet enn fornøyd etter cup-tapet mot Follo.

Bunnlaget i 1. divisjon, Follo, overrasket alle og sendte Lillestrøm ut av cupen etter en 4-2-seier.

Kampfakta Follo - Lillestrøm

Bedre gikk det ikke med fjorårets cupfinalister Molde og Aalesund: Aalesund tapte 1-2 mot Løv-Ham , og Molde tapte 1-3 mot Sogndal.

- Det var fryktelig, fryktelig, fryktelig skuffende, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal til NRK etter tapet.

Skuffet var også Stabæk-fansen. Eliteserielaget fikk det tøft mot Tønsberg - 2. divisjonslaget som slo ut Vålerenga i forrige runde. Det sto 3-3 etter ekstraomganger, og det hele måtte avgjøres på strafffer. Der var 2. divisjonslaget best og vant 4-3 .

Kampfakta Molde - Sogndal

Kampfakta LøvHam - Aalesund

Kampfakta Stabæk - FK Tønsberg

- Nå kan vi slå alle

Follo-spillerne jubler

Follo-spillerne jubler etter at Alexander Ruud Tveter har sendt laget i ledelsen mot Lillestrøm.

På Ski Stadion mellom Follo og Lillestrøm tok hjemmelaget ledelsen etter en snau halvtime i 1. omgang og fortsatte kjøret mot cupvinnerne fra 2007. Til pause sto det hele 3-0 til hjemmelaget.

- Når vi slår Lillestrøm, kan vi slå alle, sa Follos tomålscorer Alexander Ruud Tveter (19) til NRK etter kampen.

Han var mannen som sendte Follo i ledelsen på det som skulle vise seg å bli en stor kveld for hjemmefansen.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Video Follo-Lillestrøm 1-0

Ustabile

Bare minutter etter ledermålet doblet Eirik Markegård ledelsen på en heading, før Tveter scoret sitt andre og Follos tredje mål like før pause. Lillestrøm-spillerne slet voldsomt og skapte svært lite før pause.

- Dette viser at Lillestrøm er ustabile. Jeg er verken fornøyd med resultatet eller prestasjonene våre, sa Lillestrøm-trener Henning Berg til NRK.

Video Follo-Lillestrøm 2-0

Bedre etter pause

Lillestrøm var friskere etter pause og var nær redusering da Sigurdarson forsøkte å skli ballen i mål, men Follo-keeperen avverget.

Minutter senere kom imidlertid deres etterlengtede utlikning da Emmanuel Igiebor bredsidet ballen i mål, men Follo lot seg ikke skremme å økte like så godt ledelsen til 4-1 ved Christian Bwamy.

- Vi spilte langt unna vårt beste, mens Follo spilte opp mot sitt aller beste. Jeg gratulerer Follo, de fortjente å vinne denne kampen. De var best, sa Berg.

Lillestrøm presset på mot slutten og hadde blant annet to stangskudd, men selv om Tarik Elyounoussi reduserte til 2-4 klarte hjemmelaget å holde unna. Follo forsvarte seg heroisk og 9. juni 2010 ble en historisk kveld på Ski Stadion.

- Jeg tror vi overrasket Lillestrøm, spesielt i 1. omgang spilte vi bra, sa Tveter.

Bare én gang tidligere har Follo vært i cupens 4. runde, det var i 2006 etter at de slo daværende tittelforsvarer Molde 3-2 etter ekstraomganger i 3. runde.