NRK Meny
Normal

Tønsberg best på straffer

2. divisjonslaget Tønsberg holdt Stabæk til 3-3 etter ekstraomganger i cupens 3. runde. I straffesparkkonkurransen var det antatt dårligste laget best.

Tønsberg-spillerne jubler.

Tønsberg-spillerne jubler etter seieren mot Stabæk.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Stabæk tapte mot 2. divisjonslaget Tønsberg i straffesparkkonkurransen og er ute av cupen.

- Det er ikke cuper som gjør oss gode. Vi er så gode når vi tror på det vi gjør, det gjorde vi mot Vålerenga og de synes jeg vi gjorde i dag også, sa Tønsberg-trener Tor Todesen til NRK etter kampen.

I ekstraomgangene sjokkerte Einar Kalsæg og Tønsberg på nytt med å sende bortelaget i føringen, men Bernt Hulsker reddet vertene midlertidig ved å utligne bare et minutt senere.

Hulsker var imidlertid ikke like heldig da kampen gikk til straffesparkkonkurranse. Den innleide Start-spilleren bommet sammen med Vegard Eggen Hedenstad, mens Tønsberg satte inn fire av sine fem fra ellevemeteren. Dermed kunne vestfoldingene juble for enda en cupskrell mot et av de store lagene i eliteserien.

Video: Se straffesparkkonkurransen her

Video FK Tønsberg videre i cupen

Vil rykke opp

Hovedmålet til 2. divisjonsklubben er å rykke opp denne sesongen, men et cupeventyr er heller ikke å forakte.

Risikerer dere å gjøre det bra i cupen og ikke rykke opp til 1. divisjon ettersom dere blant annet har Randabeg i avdelingen deres?

- Det blir klassikeren å ta en kamp av gangen og vi må jobbe steinhardt. Jeg har sagt det hele tiden at vi må ta med oss alle de plussopplevelsene vi kan få med oss fra cupen og at det også vil også gavne oss i serien, sa Todesen videre.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.