Hopp til innhold

Rubiales sier opp som fotballpresident: – Jeg kan ikke fortsette

Tre uker etter skandalekysset i VM, bekrefter Luis Rubiales at han trekker seg som fotballpresident i det spanske fotballforbundet.

BAKGRUNNEN: Dette kysset førte til slutt til at Rubiales trekker seg som fotballpresident.

Det bekrefter han selv i et intervju med Piers Morgan.

– Om jeg skal si opp? Ja, det skal jeg. Jeg kan ikke fortsette i jobben, sier han i intervjuet.

Rubiales har også lagt ut en melding på sin egen konto på X/Twitter, der han også bekrefter at han gir seg som visepresident i Uefa.

Mandag formiddag bekrefter Spanias fotballforbund at Rubiales har trukket seg fra presidentvervet.

Rubiales har lenge vært i hardt vær etter at han kysset Jennifer Hermoso på munnen under medaljeseremonien i VM-finalen.

– Jeg vil forsvare min ære. Jeg vil forsvare min uskyld. Jeg har tro på fremtiden. Jeg har tro på sannheten, skriver han på X.

I et vedlagt dokument står det at han sendte inn oppsigelsen sin til den fungerende presidenten kl. 21.30 søndag kveld. Rubiales har vært suspendert av Fifa fra all fotballrelatert aktivitet siden 26. august.

– Altfor seint

Siden kysset har flere ulike parter gjort forsøk på å få Rubiales til å trekke seg, blant annet flere spanske regjeringsmedlemmer. Også det spanske fotballforbundet har bedt Rubiales om å trekke seg etter skandalekysset.

WWCup Japan Spain Soccer

HAR ANMELDT: Den spanske landslagsspilleren Jennifer Hermoso.

Foto: John Cowpland / AP

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt mener oppsigelsen ble levert langt på overtid.

Det er på tide. Det er altfor seint. Han kommer uansett ikke ut med noe som helst ære av dette, sier Saltvedt, som mener all oppmerksomheten siden Spanias VM-gull har handlet om Rubiales.

Han har holdt på den oppmerksomheten altfor lenge og gjør det fortsatt ved å skulle si opp i et Piers Morgan-intervju. Det er flaut, det er skammelig, som resten av hele denne prosessen.

– Hvorfor er det flaut?

Luis Rubiales burde ha gjort dette på en mye mer verdig måte enn å skulle ha en eller annen glamfaktor også på sin oppsigelse, sier Saltvedt.

Les også Mer enn «bare» et kyss

Snakket med familien

I intervjuet med Morgan, som ble publisert noen minutter før Rubiales' egen X/Twitter-melding, forteller Rubiales at han kom frem til avgjørelsen etter å ha snakket med familien og nære venner.

– De sa til meg «Luis, du må fokusere på å bevare verdigheten din og fortsette livet ditt. Hvis ikke kan du sannsynligvis såre mennesker du elsker og sporten du elsker», sier han i intervjuet.

Han sier videre at slik situasjonen er nå, så er det «intelligente valget» å tre til side.

En ting må man fortsatt håpe på. Dette er ikke over, Spania har et oppgjør å ta med hele den kulturen Rubiales har representert, sier Saltvedt.

Spain Soccer Rubiales

HAR SNUDD: På en ekstraordinær generalforsamling 25. august gjentok Rubiales at han ikke kom til å trekke seg. Det har han nå gjort.

Foto: RFEF / AP

Anmeldt på onsdag

Fratredelsen skjer få dager etter at det ble kjent at Jennifer Hermoso anmeldte Rubiales. Hermoso leverte anmeldelsen etter at spansk påtalemyndighet nylig innledet en etterforskning av hendelsen.

Dagen etter hendelsen i finalen, gikk Rubiales ut og sa at han beklaget og angret på hendelsen.

Den tidligere fotballpresidenten har senere forsvart seg, og har blant annet sagt at han «har vært offer for en politisk og mediemessig lynsjing uten sidestykke».

Siste nytt

 • Tidligere Sarpsborg-trener Stefan Billborn klar for IFK Göteborg

  Stefan Billborn er kjapt tilbake i arbeid etter exiten i Sarpsborg. Han er ny hovedtrener for svenske IFK Göteborg.

  Søndag ble det kjent at Billborn var ferdig som Sarpsborg-trener etter to og et halvt år i rollen. Avgangen ble begrunnet med at tiden var moden for et skifte.

  Tirsdag opplyser IFK at Billborn er ansatt for å styre skuta videre.

  Tidligere Start-trener Sindre Tjelmeland har vært midlertid sjef der etter at danske Jens Askou forlot jobben for å flytte til tsjekkisk fotball tidligere i juni.

  Billborn startet sin trenerkarriere i Hammarby, før han i starten av 2022 ble Sarpsborg-trener. Der ble det 84 kamper. (NTB)

  Stefan Billborn
 • LeBron-kjenning som hovedtrener i Lakers

  J.J. Redick (40) er utpekt som ny hovedtrener i basketballklubben Los Angeles Lakers. Han får oppgaven med å vende skuten.

  På laget finner man hans podkastpartner LeBron James. Redick og James har siden mars laget podkasten «Mind the Game» sammen, men nå er det klart at Redick ikke vil fortsette der.

  Ansettelsen ble bekreftet av Lakers mandag kveld. Redick blir klubbens 29. hovedtrener i historien og den 25. siden laget flyttet til Los Angeles.

  Redick omtaler ansettelsen som «surrealistisk».

  – Jeg tar denne oppgaven veldig på alvor. Lakers har de beste supporterne i verden og det forventes at vi vinner mesterskapet, sa Redick på pressekonferansen og la til:

  – Det blir min og mine kollegers oppgave å ordne det. (NTB)

  J.J. Redick
 • OL-vinner i tårer etter fall i uttaksløp: – Noe av det tøffeste i friidretten

  Athing Mu (22) mislyktes i det amerikanske uttaket i Eugene. Dermed går OL i Paris uten den regjerende mesteren på 800 meter.

  Mu gikk i bakken etter 200 meter i mandagens løp, og hun kom seg aldri fram i feltet igjen. 22-åringen var i tårer da hun krysset målstreken på sisteplass. Bare de tre beste fikk OL-plass.

  Mu, som vant VM-gull i 2022, hadde ikke løpt noen konkurranser denne sesongen som følge av skadetrøbbel. Likevel hadde hun nok forventet å ta seg til lekene i Paris. (NTB)

  THJ8KaSwSOI
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal