Hopp til innhold

Drammen feira i natt

Drammen stod på hovudet i går kveld og i natt då byens cupheltar kom heim frå Ullevaal.

Video Strømsgodset feiret cupfinaleseieren 2010

Ellevill gulljubel til timane vart små då Drammen feira Strømsgodsets cupgull på Bragernes Torg

Strømsgodset slo Follo 2-0 søndag og tok sitt femte cupmeisterskap og sitt første på 19 år.

Trenaren strippa

- Drammen er ein fotballby, og dette er sterke kjensler, sa Strømsgodset-trenar Ronny Deila og såg ut over folkehavet frå scenen på Bragernes Torg i Drammen søndag kveld.

- Vi vil sjå Deila i G-streng, sa Godset-supporterane til NRK etter finalen på Ullevaal. Og Deila let buksa falle på torget i sentrum av Drammen, til ellevill jubel frå dei tusenvis av frammøtte.

8-10.000 drammensarar og andre Strømsgodset-tilhengarar hadde møtt fram til festen.

Cupfest på Bragernes Torg

8.000 på cupfest på Bragernes Torg i Drammen

Foto: NRK

Banketten i Oslo tok sin tid, og først nærmare ein time forseinka kom cupheltane tilbake til heimbyen. Den forseinkinga tok alle med stor ro.

- Får lyst på meir

Video: Trenar og spelarar på banketten etter finalen:

Video Fornøyd SIF-trener og spillere på banketten etter finalen

- Eg blir rett og slett rørt. Eg har ikkje ord på det som har skjedd. Eg får berre lyst på meir, sa ein rørt Ronny Deila.

Og festen heldt fram lenge etter at kvelden hadde blitt til natt.

Sjå bilete frå cupfinalen:

Fotball

 • Knutsen beklager etter massiv kritikk

  Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen innrømmer ovenfor TV 2 at han utøvde «dårlig ledelse» etter den mye omtalte situasjonen mellom han og Sandefjords lege lørdag.

  Knutsen ble kritisert for å ikke ta Jostein Gundersen av banen etter to hodesmeller i kampen mot Sandfjord, selv om legen til hjemmelaget mente han burde det.

  – Det er av og til sånn at du trenger litt betenkningstid. Jeg har ikke taklet det spesielt bra. Det er egentlig hele saken for meg: Jeg føler jeg setter vikarlegen til Sandefjord i en vanskelig situasjon. Det beklager jeg, sier Knutsen til TV 2.

  I et intervju med NRK tirsdag sa treneren følgende:

  – Han såkalte legen fra Sandefjord har jeg aldri sett før og aldri møtt før, før han er i min tekniske sone og fysisk holder tilbake vår spiller. Det er det jeg reagerer på.

  Før kveldens kamp mot Odd, tar Knutsen selvkritikk:

  – Jeg må understreke at jeg har aldri ment at det er en trener som skal vurdere en hodeskade på en spiller. Sånn som settingen ble, mener jeg spilleren burde blitt tatt ut, sier han til TV 2.

  kjetil Knutsen
  Foto: NTB
 • Odds Tewelde bekrefter forhandlinger til TV 2 før møtet mot Bodø/Glimt

  Odds stortalent Faniel Tewelde (17) bekrefter til TV 2 før kampen mot Bodø/Glimt at det er forhandlinger mellom grenlandsklubben og den belgiske klubben Lommel.

  – Det er forhandlinger mellom klubbene. Mer vet jeg ikke, sier kantspilleren til kanalen.

  Lokalavisa TA har tidligere skrevet at Odd avslo det første budet på 20–25 millioner kroner. Odd skal angivelig ønske seg et bud på minst 30 millioner for stjerneskuddet.

  – Det er fortsatt dialog, har sportssjef i Odd Morten Rønningen uttalt.

  Etter det TA erfarer er det kun småting som gjenstår før det er full enighet mellom Odd og Lommel.

  TV 2 spurte Tewelde om kampen mot Glimt i kveld blir hans siste for Odd.

  – Vi får se. Alt kan skje, svarte unggutten.

  Bodø/Glimt tar imot Odd på Aspmyra klokken 19.00.

  Tewelde
  Foto: NTB
 • Belgias kamp mot Israel flyttes til Ungarn

  Belgias hjemmeoppgjør mot Israel 6. september skal spilles uten publikum i ungarske Debrecen. Årsaken er at ingen belgiske byer ville være arrangør.

  Løsningen var ventet etter at Belgias fotballforbund tidligere i uken gikk ut og sa at nasjonsligakampen ikke kunne spilles på belgisk jord.

  Ungarske stadioner blir ofte brukt når det er behov for en nøytral bane. De israelske fotballandslagene har spilt sine hjemmekamper i Ungarn siden det brøt ut krig mellom Israel og Hamas i fjor høst.

  Allerede forrige måned ble nasjonalarenaen i Brussel utelukket på grunn av stor risiko for demonstrasjoner. Senere konkluderte andre belgiske byer på samme vis.

  Årsaken til bekymringene i Belgia er Israels krigføring på Gazastripen. I fjor høst ble to svenske fotballsupportere drept av en islamist i Brussel før en landskamp. Motivet for det angrepet var ikke antisemittisk. (NTB)

  Euro 2024 Soccer Belgium Slovakia
  Foto: Michael Probst / AP
 • Norge møter Albania i første runde av EM-omspillet

  Norges fotballkvinner klarte ikke å ta seg videre gjennom gruppespillet og må slå blant annet Albania skal de bli å se i neste års EM i Sveits.

  I begge rundene spilles det ett oppgjør på bortebane, før det best seedede laget avslutter på hjemmebane. Norge var seedet i trekningen.

  Den tidligere sveitsiske landslagsspilleren Sandy Maendly trakk Albania som Norges motstander i den første runden. Norge ble trukket sist i trekningen.

  Det er et lag de norske kvinnene er soleklare favoritter mot. I forrige VM-kvalifisering mot nettopp Albania slo de norske kvinnene dem 5-0 hjemme og 7-0 på bortebane.

  Kampen mot Albania fra C-divisjonen i Nasjonsligaen er semifinalen i omspillet for de norske kvinnene. Hvis alt går etter planen vil de møte enten Kroatia eller Nord-Irland fra B-divisjonen, lag Norge bør slå.

  Kampene i den første runden spilles mellom 23. og 29. oktober. Runde to spilles 27. november og 3. desember.

  (NTB)

  EM-kvalifisering 2024: Norge - Nederland (1-1)
  Foto: Paul S. Amundsen / NTB
 • Everton-salg kollapset: – Vil ikke gå videre med et oppkjøp

  Det ble ingen oppkjøp av majoriteten av aksjene i Everton for det amerikanske selskapet Friedkin Group.

  Det bekrefter Everton i en pressemelding. Klubben bekreftet i juni at de var i samtaler med Friedkin Group om å selge majoriteten av aksjene, men de er nå over.

  «Etter en periode med forhandlinger mellom Blue Heaven Holdings og The Friedkin Group om et potensielt salg av en majoritetsandel i Everton er det nå avsluttet, og The Friedkin Group vil ikke gå videre med et oppkjøp av klubben», heter det i meldingen.

  Det er iranske Farhad Moshiri som for øyeblikket eier Premier League-klubben, men han har de siste årene ønsket å kvitte seg med aksjene. Selskapet 777 Partners var lenge aktuell som ny eier, men også den avtalen kollapset.

  «Både Blue Heaven Holdings og The Friedkin Group inngikk forhandlingene i god tro om å undersøke om et salg kunne avtales. Disse diskusjonene er avsluttet. Partene er enige om at det er i begges interesse for Everton å utforske alternative løsninger», heter det videre i fredagens pressemelding. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Jon Super / AP
Olai Bjarke Bjørnsen

15-åring debuterte som hoveddommer på seniornivå: – Det er sjeldent

Det ble en spesiell demonstrasjon mot VAR i kampen mellom LSK og KFUM.
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group D Poland v Austria