NRK Meny
Normal

Ranheim slo ut Glimt

Ranheim gikk videre etter en cupthriller i Bodø. - Denne seieren er banebrytende, sier treneren, som helst venter til finalen med å møte Rosenborg.

Video Ranheim - Mjøndalen 24.05.10

Ranheim tok en ny seier onsdag kveld. Bildet er fra en kamp mot Mjøndalen i mai.

Foto: Nyhetsspiller

Etter en målløs første omgang, tok Ranheim ledelsen tidlig i andre omgang. Glimt-back Mounir Hamoud var uheldig og satte ballen i eget nett. Stillingen stod seg helt til Håvard Sakariassen utligna for Bodø-laget et kvarter før slutt.

Bodø/Glimt hadde spillet store deler av kampen, men avsluttet angrepene med påfallende usikkerhet og slurv. Like før slutt i ordinær spilletid var det likevel ikke langt unna at cupeventyret var over for Ranheim da en Glimt-spiller satte ballen i stolpen.

Dokken matchvinner

Dermed måtte det ekstraomganger til for å avgjøre kampen på Aspmyra. Allerede fire minutter inn i den første ekstraomgangen sørget Kenneth Dokken for målet som sikra Ranheim avansement til åttendelsfinalen.

Otto Ulseth

Otto Ulseth er en av tre i trenerteamet til Ranheim.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Dette er banebrytende for oss, sier trener Otto Ulseth til NRK.

- Vi har ikke vært i toppen på 40 år, og å vinne på denne måten er fantastisk. Man skulle kanskje tro at vi ble defensive etter utligninga til Glimt, men måten vi gjennomfører ekstraomgangene på imponerer meg noe voldsomt.

For Glimt klarte aldri å komme tilbake etter nådestøtet til Dokken, og i den andre ekstraomgangen hadde Trondheimslaget god kontroll på kampen. Helt fram til i siste spilleminutt, da Thiago Martins brente en kjempemulighet for hjemmelaget.

- Aggressiveten i forsvar og den roen vi viser med ball er enestående. I tillegg er vi selvsagt litt heldige med den headinga som går i tverrliggeren og spretter ned på streken helt på slutten, sier Ulseth.

Cupkamp på nybanen

Ranheim ligger godt an til å bli tildelt hjemmebane av fotballforbundet i neste cuprunde. Det blir en av de aller første kampene som spilles på Nye Ranheim Stadion.

- Det blir en kjempebegivenhet, sier Otto Ulseth.

Og inntil videre lever cupeventyret i beste velgående for eventyrklubben fra Trondheim.

- Vi får se hvem vi trekker i neste runde. Vi vil helst vente lengst mulig med å møte Rosenborg, smiler Ulseth.