Bestefar Klæbo: – Jeg syns man kan stryke det Northug-navnet

Trener og bestefar Kåre Høsflot er imponert over Johannes Høsflot Klæbo, men liker ikke at skikometen sammenliknes med forbildet Petter Northug.

klæbo og northug

BLIR SAMMENLIKNET: Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug avbildet sammen før verdenscuphelgen på Lillehammer.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg syns man kan stryke det Northug-navnet. Vi har én Northug. Er ikke det nok da?

Det sier Kåre Høsflot - bestefar og trener for kometen Johannes Høsflot Klæbo. Søndag spurtet han inn til en råsterk andreplass på jaktstarten på Lillehammer.

20-åringen sjokkerte norgeseliten på Beitostølen, og har imponert voldsomt i vinter. Han fikk raskt kallenavnet «den nye Petter Northug» og blir stadig sammenliknet med Mosvik-karen som dro hjem for å trene søndag.

Johannes Høsflot Klæbo har de siste helgene gått seg inn i alle norske langrennshjerter.

Se reportasje.

– Vi ble tatt litt på sengen av det medieoppstyret etter Beito. Det er jo et stort press som kom litt brått på, innrømmer Kåre Høsflot.

– Er han bedre enn Northug på noe?

– Han har vært bedre nå i helgen. Han har vært bedre i år.

Northug som forbilde

Johannes Høsflot Klæbo har tidligere fortalt at han har hatt Northug som forbilde mens Northug har latt seg imponere av sin nye landslagskollega.

– Jeg ser likheter. Han slår gjennom tidlig og har ikke respekt. Det er veldig imponerende det har han gjort, og han behersker flere distanser. Han er en mann for fremtiden. Han kommer til å bli bedre og bedre. Jeg ser ikke bort fra at han kan sjokkere oss mer, sa Northug før helgen.

– For en mann! Og en fantastisk 2. plass av «nye Northug», skriver Northug på sin Facebook-side søndag.

Klæbo om dagens 2. plass.

Søndag ble det andreplass på fremadstormende Klæbo. 20-åringen spurtet godt og endte 2,3 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby på jaktstarten.

– Det her var utrolig stort. Jeg trodde sprinten var min største sjansen denne helgen, men jeg bommet på den og fikk to fantastiske dager i går og i dag. Utrolig stort, sier Klæbo til NRK.

Takker bestefaren

Kåre Høsflot har trent barnebarnet hele livet, og forteller at satsingen økte da Johannes som 16-åring droppet fotball for å konsentrere seg om skikarrieren.

– Planen var at han som 18-åring skulle hevde seg blant de fem beste juniorene i landet. Det gikk over all forventning. Planen nå er å holde jevnt høyt nivå gjennom året. Dette var en ganske stor dag, syns jeg, men jeg er ikke overrasket, forteller treneren.

– Morfar har betydd alt. Han har vært med fra dag én. Det er kult at vi får til det her sammen. Han har lært meg alt. Jeg er utrolig priviligert som får ha med meg han på tur.

Kåre Høsflot

BESTEFAR: Kåre Høsflot er strålende fornøyd med barnebarnets andreplass på Lillehammer. FOTO: ANDERS SKJERDINGSTAD

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Gull til Nilsen i Para-VM

  Vilde Nilsen tok si andre gullmedalje i Para-VM etter at ho vann sprinten måndag. – Dette er ein av dei tyngste sprintløpa eg har gått og var eigentleg litt skeptisk før finalen. Men eg løyste arbeidsoppgåvene mine veldig bra, fortel Nilsen i målområdet.

  Vilde Nilsen
  Foto: Kathrine Baldishol
 • United møter Wolwerhampton

  Solskjær sitt mannskap møter Wolverhampton i kvartfinalen i FA-cupen i mars, etter at dei slo ut Chelsea av FA-cupen Det er klart etter trekninga måndag kveld. Manchester Unitet får bortekamp.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Fourcade måtte avbryte trening

  Den franske skiskyttaren Martin Fourcade er blitt forkjølt og måtte reise heim frå trening denne helga. Franskmannen har slite i årets sesong og stod over verdsmeisterskapet i Canmore og Salt Lake for å trene til VM i Østersund i mars.

  Forcade sjuk
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal