Hopp til innhold

Sundby gråt etter rå opphenting: – Veldig emosjonelt

OSLO/LILLEHAMMER (NRK): Calle Halfvarsson ledet med nesten 40 sekunder halvveis, men endte 6,3 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby. Da tok nordmannen til tårene.

Se det emosjonelle intervjuet med Sundby etter dagens 15km.

Svensken gikk ut 28 sekunder foran nestemann, og så ut til å ha full kontroll på jaktstarten da han også økte underveis, men ble stiv midtveis og tapte 20 sekunder på en drøy kilometer.

Martin Johnsrud Sundby hentet inn svensken rundt fire kilometer før mål, viste styrke og stakk i den siste bakken før mål på hjemmebane.

– Veldig emosjonelt. Sorry, sier en tydelig preget og gråtende Sundby til NRK mens han tar pauser.

– Det har vært en tung høst. Kjempehardt. Jeg har prøvd å ha fokus på det jeg skal. Dette betydde veldig mye for meg. Vi ble en stor gruppe som jaget Calle, og han virket veldig sterk, men plutselig så vi han begynte å slite og hadde dårlig feste. Jeg gikk det jeg hadde og fikk det jeg trengte, sier Oslo-gutten etter sin første seier siden han ble suspendert for brudd på dopingreglementet.

Imponert trener

I et intervju med NRK ytterligere noen minutter etter målgang beskriver Sundby søndagens triumf som «den største så langt i karrieren».

– Jeg har kjempet hardt den høsten her. Det har vært dager hvor det har vært nesten umulig å holde seg oppe.

– Knallbra! Martin var motivert for dette i dag, og det ble en veldig hyggelig dag. Ni nordmenn topp 14 er en strålende laginnsats, sier landslagssjef Tor Arne Hetland til NRK, og melder følgende om den andreplasserte kometen Johannes Høsflot Klæbo:

– Johannes slutter ikke å imponere. Han vokser for hver oppgave han får. Alle har snakket om at han er en sprinter, men han kan skøyte, gå klassisk og være med i mini-tourer som dette. En herlig type.

Halfvarsson mister festet

– Denne seieren betyr mye for Martin. Han har ikke fått vist sine beste sider etter han kom tilbake, men spesielt i den siste bakken tror jeg det føltes utrolig godt for ham å vise sin styrke, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Calle Halfvarsson hentet seg inn igjen da han fikk selskap av en stor gruppe løpere og endte til slutt på femteplass - 6,3 sekunder bak Sundby.

– Dette var tungt. Jeg mislyktes i dag, oppsummerer Halfvarsson.

Klæbo på andreplass

Kometen Johannes Høsflot Klæbo avsluttet råsterkt og endte på andreplass etter en tøff spurt.

– Dette føles helt rått. Heldigvis var jeg såpass med at jeg kom meg opp på en andreplass til slutt. Utrolig stort, sier Johannes Høsflot Klæbo.

– En liten premie hadde vært fint, men jeg får trene mer da, sier fjerdeplasserte Emil Iversen.

En som ikke preget langrennsløypene på Lillehammer søndag var Petter Northug. Trønderne føler seg ikke pigg og har reist hjem.

– Petter føler seg ikke helt 100. Han er frisk, men ikke rask. Da er det best å hvile og trene rolig så kommer han tilbake når han er klar for det. Han har kanskje vært litt overivrig. Etter høydesamlingen trente han litt for mye hardt, men han sier han har full kontroll, sier Hetland.

Sundby knuser alle, mens Klæbo sikrer seg en knallsterk 2. plass.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

    Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

    Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

    Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

    Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

    I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

    Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.

    Alle kampene:

    Eidsvold Turn – Sandnes Ulf

    Stabæk – Bryne

    Strømsgodset – Lillestrøm

    Raufoss – Fredrikstad

    Vålerenga – HamKam

    Lysekloster – KFUM

    Molde – Sarpsborg

    Levanger – Viking (NTB)

    Molde
    Foto: NTB
  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 18 kamper (15 seriekamper, to cupkamper og én kvalifiseringskamp).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt åtte hjemmekamper uten seier, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga

Sendeplan

Kl. Program Kanal