NRK Meny
Normal

Sundby gråt etter rå opphenting: – Veldig emosjonelt

OSLO/LILLEHAMMER (NRK): Calle Halfvarsson ledet med nesten 40 sekunder halvveis, men endte 6,3 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby. Da tok nordmannen til tårene.

Se det emosjonelle intervjuet med Sundby etter dagens 15km.

Svensken gikk ut 28 sekunder foran nestemann, og så ut til å ha full kontroll på jaktstarten da han også økte underveis, men ble stiv midtveis og tapte 20 sekunder på en drøy kilometer.

Martin Johnsrud Sundby hentet inn svensken rundt fire kilometer før mål, viste styrke og stakk i den siste bakken før mål på hjemmebane.

– Veldig emosjonelt. Sorry, sier en tydelig preget og gråtende Sundby til NRK mens han tar pauser.

– Det har vært en tung høst. Kjempehardt. Jeg har prøvd å ha fokus på det jeg skal. Dette betydde veldig mye for meg. Vi ble en stor gruppe som jaget Calle, og han virket veldig sterk, men plutselig så vi han begynte å slite og hadde dårlig feste. Jeg gikk det jeg hadde og fikk det jeg trengte, sier Oslo-gutten etter sin første seier siden han ble suspendert for brudd på dopingreglementet.

Imponert trener

I et intervju med NRK ytterligere noen minutter etter målgang beskriver Sundby søndagens triumf som «den største så langt i karrieren».

– Jeg har kjempet hardt den høsten her. Det har vært dager hvor det har vært nesten umulig å holde seg oppe.

– Knallbra! Martin var motivert for dette i dag, og det ble en veldig hyggelig dag. Ni nordmenn topp 14 er en strålende laginnsats, sier landslagssjef Tor Arne Hetland til NRK, og melder følgende om den andreplasserte kometen Johannes Høsflot Klæbo:

– Johannes slutter ikke å imponere. Han vokser for hver oppgave han får. Alle har snakket om at han er en sprinter, men han kan skøyte, gå klassisk og være med i mini-tourer som dette. En herlig type.

Halfvarsson mister festet

– Denne seieren betyr mye for Martin. Han har ikke fått vist sine beste sider etter han kom tilbake, men spesielt i den siste bakken tror jeg det føltes utrolig godt for ham å vise sin styrke, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Calle Halfvarsson hentet seg inn igjen da han fikk selskap av en stor gruppe løpere og endte til slutt på femteplass - 6,3 sekunder bak Sundby.

– Dette var tungt. Jeg mislyktes i dag, oppsummerer Halfvarsson.

Klæbo på andreplass

Kometen Johannes Høsflot Klæbo avsluttet råsterkt og endte på andreplass etter en tøff spurt.

– Dette føles helt rått. Heldigvis var jeg såpass med at jeg kom meg opp på en andreplass til slutt. Utrolig stort, sier Johannes Høsflot Klæbo.

– En liten premie hadde vært fint, men jeg får trene mer da, sier fjerdeplasserte Emil Iversen.

En som ikke preget langrennsløypene på Lillehammer søndag var Petter Northug. Trønderne føler seg ikke pigg og har reist hjem.

– Petter føler seg ikke helt 100. Han er frisk, men ikke rask. Da er det best å hvile og trene rolig så kommer han tilbake når han er klar for det. Han har kanskje vært litt overivrig. Etter høydesamlingen trente han litt for mye hardt, men han sier han har full kontroll, sier Hetland.

Sundby knuser alle, mens Klæbo sikrer seg en knallsterk 2. plass.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Linnes avbrøt trening med skade

  Martin Linnes måtte avbryte torsdagens landslagstrening. Galatasaray-backen skal sjekkes senere i dag.

  – Vi vet ikke hvor alvorlig det er, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

  Martin Linnes
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Antonsen forlenger med Tromsø

  Kent-Are Antonsen har signert ny kontrakt med TIL. Venstrebackens nye avtale strekker seg ut 2020.

  – Jeg er veldig stolt over å kunne representere TIL i tre år, og så er det greit å få det ut av verden, sier Antonsen til klubbens hjemmeside.

  Motorsaga
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Tre kamper utsatt

  Tre kamper i Toppserien er utsatt, melder NFF. Lørdagens oppgjør mellom Stabæk og Avaldsnes ryker. Det samme gjør to kamper i 2. runde: Avaldsnes-Klepp og Kolbotn-Røa.

  Utfordrende baneforhold er årsaken, nye kampdatoer er ikke klare.

  Semifinale i NM-cupen fotball kvinner 2017: Avaldsnes - Arna-Bjørnar (1-0).
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag