Hopp til innhold

Sundby gråt etter rå opphenting: – Veldig emosjonelt

OSLO/LILLEHAMMER (NRK): Calle Halfvarsson ledet med nesten 40 sekunder halvveis, men endte 6,3 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby. Da tok nordmannen til tårene.

Se det emosjonelle intervjuet med Sundby etter dagens 15km.

Svensken gikk ut 28 sekunder foran nestemann, og så ut til å ha full kontroll på jaktstarten da han også økte underveis, men ble stiv midtveis og tapte 20 sekunder på en drøy kilometer.

Martin Johnsrud Sundby hentet inn svensken rundt fire kilometer før mål, viste styrke og stakk i den siste bakken før mål på hjemmebane.

– Veldig emosjonelt. Sorry, sier en tydelig preget og gråtende Sundby til NRK mens han tar pauser.

– Det har vært en tung høst. Kjempehardt. Jeg har prøvd å ha fokus på det jeg skal. Dette betydde veldig mye for meg. Vi ble en stor gruppe som jaget Calle, og han virket veldig sterk, men plutselig så vi han begynte å slite og hadde dårlig feste. Jeg gikk det jeg hadde og fikk det jeg trengte, sier Oslo-gutten etter sin første seier siden han ble suspendert for brudd på dopingreglementet.

Imponert trener

I et intervju med NRK ytterligere noen minutter etter målgang beskriver Sundby søndagens triumf som «den største så langt i karrieren».

– Jeg har kjempet hardt den høsten her. Det har vært dager hvor det har vært nesten umulig å holde seg oppe.

– Knallbra! Martin var motivert for dette i dag, og det ble en veldig hyggelig dag. Ni nordmenn topp 14 er en strålende laginnsats, sier landslagssjef Tor Arne Hetland til NRK, og melder følgende om den andreplasserte kometen Johannes Høsflot Klæbo:

– Johannes slutter ikke å imponere. Han vokser for hver oppgave han får. Alle har snakket om at han er en sprinter, men han kan skøyte, gå klassisk og være med i mini-tourer som dette. En herlig type.

Halfvarsson mister festet

– Denne seieren betyr mye for Martin. Han har ikke fått vist sine beste sider etter han kom tilbake, men spesielt i den siste bakken tror jeg det føltes utrolig godt for ham å vise sin styrke, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Calle Halfvarsson hentet seg inn igjen da han fikk selskap av en stor gruppe løpere og endte til slutt på femteplass - 6,3 sekunder bak Sundby.

– Dette var tungt. Jeg mislyktes i dag, oppsummerer Halfvarsson.

Klæbo på andreplass

Kometen Johannes Høsflot Klæbo avsluttet råsterkt og endte på andreplass etter en tøff spurt.

– Dette føles helt rått. Heldigvis var jeg såpass med at jeg kom meg opp på en andreplass til slutt. Utrolig stort, sier Johannes Høsflot Klæbo.

– En liten premie hadde vært fint, men jeg får trene mer da, sier fjerdeplasserte Emil Iversen.

En som ikke preget langrennsløypene på Lillehammer søndag var Petter Northug. Trønderne føler seg ikke pigg og har reist hjem.

– Petter føler seg ikke helt 100. Han er frisk, men ikke rask. Da er det best å hvile og trene rolig så kommer han tilbake når han er klar for det. Han har kanskje vært litt overivrig. Etter høydesamlingen trente han litt for mye hardt, men han sier han har full kontroll, sier Hetland.

Sundby knuser alle, mens Klæbo sikrer seg en knallsterk 2. plass.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bodø/Glimt solgte Grønbæk for rekordsum

  Bodø/Glimt er enig med Ligue 1-klubben Rennes om en rekordovergang for danske Albert Grønbæk (23).

  Det bekrefter Glimt på sine nettsider.

  – Det er vemodig, men jeg syns det er på riktig tidspunkt, og noe jeg har ønsket selv. Det er med blandede følelser at jeg reiser nå, for jeg har hatt en vanvittig god tid i Glimt, sier Grønbæk.

  Onsdag erfarte både VG, Nettavisen og Avisa Nordland overgangen. De to sistnevnte skrev at avtalen har en totalpakke på 15 millioner euro, noe som tilsvarer over 170 millioner kroner. I tillegg skal det ligge noen bonuser og en videresalgsklausul i avtalen.

  Det gjør den til tidenes største i Eliteserien. Den tidligere rekorden hadde David Datro Fofana på 130 millioner kroner da han gikk fra Molde til Chelsea.

  Glimt skriver ikke hvor mye overgangssummen er, men betegner den som «en større overgangssum».

  – Det er en veldig fin historie. Det betyr selvfølgelig mye at jeg kan gi igjen i forhold til det som Bodø/Glimt har gitt meg, så det setter jeg pris på, sier Grønbæk.

  Grønbæk gjorde sommeren 2022 overgang fra danske AGF til Bodø/Glimt, hvor han har gjort braksuksess. Fasiten etter 87 kamper med Glimt er 30 mål og 16 målgivende pasninger.

  Rennes endte forrige sesong på 10.-plass i Ligue 1, fem poeng bak 7.-plassen som sikret spill i conferenceligaen.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord (1-1)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Giroud gir seg på landslaget – avslutter som tidenes mestscorende for Frankrike

  Veteranspissen Olivier Giroud (37) setter punktum for Frankrike-karrieren etter 57 mål på 137 A-lagskamper.

  Det skriver han i et innlegg på Instagram.

  – Det lenge fryktede øyeblikket har kommet: øyeblikket for å si farvel til det franske landslaget, skriver han og fortsetter:

  – Vi har blitt en uatskillelig gjeng med kamerater under en mann: treneren, Didier Deschamps, som jeg takker for tilliten. Til tross for våre oppturer og nedturer, har han gjort det mulig for meg å bli «Les Bleus'» toppscorer gjennom tidene.

  I løpet av landslagskarrieren vant Giroud VM i 2018, før han også var med på å tape VM-finalen mot Argentina fire år senere. Han tok også Thierry Henrys scoringsrekord på 51 i VM-sluttspillet i Qatar.

  Giroud debuterte for Frankrike i 2011 og scoret sitt første mål i sin tredje landskamp i en 2-1-seier mot Tyskland. Det siste av de 57 målene kom i mars 2024 da han ble matchvinner i en treningskamp mot Chile.

  Den tidligere Arsenal-, Chelsea- og Milan-spissen vil slutte seg til MLS-klubben Los Angeles FC neste sesong.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer France
  Foto: Hassan Ammar / AP
 • Uno-X-rytter fullfører Tour de France med blå bart – følgerne valgte fargen

  Magnus Cort gjorde barten blå på siste hviledag i Tour de France. Uno-X-dansken fulgte opp en avstemning i sosiale medier.

  Fargingen kom som en konsekvens av at Corts konto på Instagram før helgen nådde 200.000 følgere. Han lovet tidligere i år å farge barten hvis han kom opp i et slikt antall.

  Mandag la proffsyklisten ut en Instagram-story av den blå barten. Det var opp til følgerne å avgjøre om ansiktshåret på overleppa skulle bli gul, rød eller blå.

  Selv hadde Cort lagt ut et klart råd: «Hjelp meg å gjøre kjæresten min glad og stem for gul», skrev 31-åringen fredag.

  Underveis i årets Tour de France analyserer dansken alle hotellrom han og Uno-X-laget bor på. I forrige uke slaktet Cort et rom han delte med Alexander Kristoff. Det hadde mugg på veggene og ellers dårlige forhold.

  Cort sluttet seg til Uno-X foran årets sesong.

  (NTB)

  Cycling Tour de France
  Foto: Jerome Delay / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal