Populære jenter med nok en seier

"The Sami Babes" spiller bra og er populære under fotballturneringen i Arctic Winter Games.

Kampen mellom Sapmi og Alaska ble både spennende og underholdende.

Kampen mellom Sapmi og Alaska ble både spennende og underholdende.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Det samiske jentelaget i Arctic Winter Games holder på å få en større og større fanskare i AWG-byen Grande Prairie i Canada.

Den viktigste grunnen til det er at de spiller bra og underholdende fotball med stor fart fremover straks de får tak i ballen. Og det gjør de ofte. De gjør også mange mål.

– Guttene på mitt lag elsker å se Team Sapmi spille, først og fremst fordi de er både gode og talentfulle fotballspillere. Sønnen min, som også spiller på laget vårt, sier at de har gitt det samiske jentelaget klengenavnet "The Sami Babes". De synes nemlig at de samiske jentene er så utrolig pene, alle som en, forklarer treneren til AWG-guttelaget i Northwest Territories.

Både han og hele laget følger spent med på hele kampen mellom Sapmi og Alaska.

– Møtes i finalen

Sapmis trener Frank Lindseth.

Sapmis trener Frank Lindseth.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Team Sapmi vant den første kampen sin på mandag mot jentelaget til Northwest Territories komfortabelt 4-0. Det så lenge ut til at tirsdagens kamp mot Alaska også skulle bli "en rusletur i parken".

Det sto nemlig 3-0 til Sapmi før Alaska våknet. De gikk fort opp til 2-3 før Sapmi la på til 4-2. Kampen endte til slutt med seier 4-3 til de samiske jentene.

– Jentene har ennå ikke helt vendt seg til denne måten å spille innendørs fotball på, der man kan bruke vantet og hvor ballen spretter fort tilbake etter at du har skutt, forklarer Sapmis trener Frank Lindseth.

Alaska var på forhånd sammen med Sapmi skyhøy favoritt til å vinne hele turneringen. Lindseth tror ikke at noen av lagene mistet favorittstempelet sitt etter denne kampen.

– Jeg tror vi skal fortsette å være med helt frem til siste kamp på lørdag. Da spilles finalen, opplyser Frank Lindseth.

Team Sapmi har spillefri på onsdag og møter Nunavut på torsdag.