Reiser til Norway Cup – med forholdsregler

Terrortrusselen mot Norge skremmer ikke Porsanger ILs guttelag fra å reise til Norway Cup.

Guttelaget i PIL

Guttelaget fra Porsanger IL gleder seg til å spille under Norway Cup, og akter ikke å avlyse turen til tross for terrortrusselen mot Norge.

Foto: Porsanger IL

– Guttene gleder seg voldsomt, så vi avlyser ikke turen, hvis ikke det blir noen voldsomme ting som skjer, eller at Norway Cup eventuelt blir avlyst, så vi skal reise nedover, forteller leder for fotballgruppa i Porsanger IL (PIL), Kurt Peder Rasmussen.
Selv reiser han nedover som pappa for en av guttene som skal spille for PIL under Norway Cup.

Kurt Peder Rasmussen

Kurt Peder Rasmussen er leder for fotballgruppa i PIL, han reiser ned som pappa til Norway Cup.

Foto: Privat

Øker beredskapen

På torsdag meldte generalsekretæren i Norway Cup Frode Kyvåg at dem foreløpig ikke øker beredskapen under Norway Cup, til tross for terrortrusselen.

Politiet har likevel besluttet å øke sin tilstedeværelse under turneringen. Politiet har også sagt at de ville sendt egne barn til Norway Cup.

Det var torsdagsmorgen at PST-sjef Benedicte Bjørnland orienterte om trusselen. Foreløpig visste ikke Politiets sikkerhetstjeneste mer enn at det er en konkret trussel mot Norge. Ikke hvilke mål som kan rammes, eller hvem som står bak.

Men personer med tilknytning til en bestemt gruppe i Syria skal ha planer om å utføre terroraksjoner mot Norge.

Vil holde seg unna større ansamlinger

Norway Cup er som kjent Norges største fotballturnering, og omtales også ofte som verdens største fotballturnering. På søndag starter turneringen hvor omtrent 30.000 spillere fra 50 land skal delta.

PIL kommer til å ta noen forholdsregler under turneringen.

– Vi er selvfølgelig litt bekymret per nå, men vi må se det litt an. Vi vil ta en intern sak når vi kommer ned om hvordan vi skal forholde oss, hvor vi ikke skal bevege oss, og kanskje ikke søke til større ansamlinger, og regjeringsbygg, inntil trusselen eventuelt er avblåst, forteller Rasmussen til NRK.

Norway Cup 2013

Norway Cup samler hvert år unge fotballspillere fra hele verden. Bildet er fra fjorårets Norway Cup.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix