Tidligere samelandslagsspiller om Finjord: – Hans engasjement kommer fra hjertet

Fotballmiljøet i nord gleder seg over at finnmarkingen Roger Finjord er ny trener for det norske damelandslaget.

Roger Finjord

Finnmarkingen Roger Finjord får gode skussmål av fotballkollegaer i nord.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Roger Finjord er mer enn gjennomsnittet engasjert i fotball og engasjementet kommer rett fra hjertet, sier Ann Solbritt Logje.

Den tidligere 1.divisjonsspilleren for Alta IF og tidligere samelandslagspiller har hatt et lengre skadeavbrekk, og spiller nå for 2.divisjonslaget Bossekop UL.

Onsdag ble det kjent at Roger Finjord fra Øksfjord i Vest-Finnmark er utnevnt til ny trener for kvinnelandslaget i Norge.

– Ekspert på å motivere

25-åriingen har spilt fotball siden hun var liten og kan ikke en gang huske hvor gammel hun var da hun første gang iførte seg fotballsko.

Hun bor i Alta og forteller at Roger Finjord er supporter til lokal fotballspillere i kommunen.

– Han har kommet på våre treninger og viser stort engasjement for oss som driver med sporten, sier hun.

Den tidligere samelandslagsspilleren er heller ikke ikke overrasket over at det er nettopp Finjord som overtar trenerjobben etter Even Pellerud.

– Jeg vet at han kan mye om denne idretten og er det noe Roger er god på så er det nettopp å få fram det beste i hver fotballspiller, han er rett og slett ekspert på å motivere andre, sier Logje.

2.divisjonslaget Bossekop UL

Den tidligere samelandslagspissen Ann Solbritt Logje spiller nå for 2.divisjonslaget Bossekop UL. På bildet er hun nr.3 på nederste rekke fra venstre.

Foto: Privat

Ikke landslagsaktuell

På grunn av langvarig skade har ikke utviklingen hennes på fotballbanen vært slik hun håpet på, men drømmer om å få bryne seg mot de beste damelagene i Norge.

– Jeg er glad for at jeg har fått begynne å spille igjen og håper at jeg kan trene meg opp til å bli god nok for 1.divisjonsspill igjen, sier Logje.

Hva med å forsøke å sikte seg inn på det norske damelandslaget?

– Jeg vet hvor hardt arbeid som ligger bak det å bli blant de beste fotballspillerne i Norge, man må sette seg realistiske mål og med mine 25 år og skadeavbrekk er nok ikke landslagsspill det jeg tenker mest på, sier Logje.

I 2009 fikk Logje Kautokeino kommunes Idrettsstipend. Da spite hun på 1. divisjonslaget til Alta IF.

Ann Solbritt Eira Logje, idrettsstipendet 2009

Ann Solbritt Logje fikk Idrettsstipend fra Kautokeino kommune i 2009. Her er hun flankert av Kautokeino-ordfører Klemet Erland Hætta og fungerende trener for Sápmi, Isak Ole Hætta.

Foto: Kjell Are Guttorm / NRK

– Tøffere enn søringene

Med Per Mathias Høgmo fra Tromsø som trener for herrelandslaget viser valget av Finjord at de tøffeste kommer fra nord, kommenterer Logje.

– Jeg vet ikke om det er tilfeldig at begge de to landslagstrenerne er fra de nordligste fylkene, men vi kan jo si at vi er tøffere enn søringene, sier hun litt spøkefult.

– Godt kvalifisert

Isak Ole Hætta

Fungerende trener for det samiske herrelandslaget, Isak Ole Hætta, fremhever også Roger Finjords evne til motivere spillerne.

Foto: Privat

Fungerende landslagstrener for Sápmi, det samiske herrelandslaget, Isak Ole Hætta var blant de første til å gratulere Finjord på hans facebook side med følgende kommentar:

– Gratulerer, Roger. Fantastisk artig! Stå på!!! Lykke til med jobben, det blir artig og spennende å følge med.

Hætta har tro på at Finjord vil gjøre en god jobb med damelandslaget.

– Han har alle forutsetninger for å lykkes godt som trener, han er en god motivator og er svært engasjert, sier Hætta.

Også mangeårig fotballspiller for Alta IF, Roger Hammari, og tidligere samelandslagsspiller fra Sverige, Kalle Tjäder, er blant de mange som ønsker Finjord lykke til med jobben som landslagstrener.