NRK Meny
Normal

Klaveness: – Uventet

NRKs fotballekspert, Lise Klaveness, synes timingen rundt Pelleruds avskjed er uvanlig.

Finjord

NY MANN: Roger Finjord er trolig Norges nye landslagssjef.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Even Pellerud trakk seg onsdag som landslagsjef for Norge. 62-åringen forklarer at mangler tilstrekkelig motivasjon til å ta Norge videre, og at han tror sjansene for OL er større med en annen trener.

Det var ikke en sensasjonell, men en uventet nyhet, mener NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Lise Klaveness

NRKs fotballekspert Lise Klaveness tror ikke ting endrer seg stort med Finjord som sjef.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

– Det var litt overraskende siden OL-kvalifiseringen nærmer seg og man hadde sett for seg at han skulle fullføre ut den. Noen sensasjon er det ikke. Han var skuffet etter VM og er en merittert trener. Han føler nok på seg at piffen gikk litt ut av han, sier hun.

– Timingen er uvanlig

Norge skal i mars ut i en kvalifisering mot Sverige, Sveits og Nederland for å spille om den siste europeiske plassen til OL i Rio. Den nye landslagssjefen skal lede laget da, og derfor tror Klaveness at man ikke ønsker å endre for mye i forkant av det.

– Det er så nært forestående, og dette er et prosjekt som har pågått i mange år, så du får ikke snudd opp ned på det før kvilken likevel og da vil jeg umiddelbart tenkt at det er like greit.

Roger Finjord, Pelleruds assistent er mannen som tar over, og det synes Klaveness er et greit valg, men ingen bedring for landslaget som skuffet i sommeren VM.

Pellerud

TREKKER SEG: Even Pellerud trekker seg fra jobben som landslagssjef

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– I utgangspunktet nei, dette er ikke en disposisjon som har skjedd for å styrke laget sportslig fram mot kvaliken. Det er fordi Pellerud trekker seg rett og slett sier hun.

Tok ferie før han trakk seg

Klaveness synes også at tidspunktet for å trekke seg kunne vært bedre.

– Jeg synes nok at timingen er uvanlig, og kanskje at alle parter hadde hatt best av at han fullførte OL-kvalifiseringen. Det er så nært forestående, og dette er et prosjekt som har pågått i mange år, så du får ikke snudd opp ned på det før kvilken likevel og da vil jeg umiddelbart tenkt at det er like greit, sier hun om valget av Finjord som ny sjef.

Klaveness tenker på at det har gått en stund siden VM-exiten, og at hun ville trodd at Pellerud ville trekke seg umiddelbart etter det om han ønsket å gå av.

Pellerud forteller selv at han vurderte det, men at han ble oppfordret til å bruke tid.

– Jeg ble oppfordret til å ta ferie og få ting litt på avstand, men når jeg da følte det samme etter to ukers ferie, så tenkte jeg at det var best å si det som det var, sier han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Terreng
EM feltritt: Terreng
Terreng
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka