NRK Meny
Normal

Vil ha skuterløype etter hundeløypa

– Hundeløypa som Finnmarksløpet bruker, bør også bli en skuterløype, mener Finnmark Høyres fylkestingskandidat Ellen Kristine Saba.

Kart finnmarksløpet

Finnmarksløypetraseen går fra Alta til Kirkenes

Foto: www.finnmarkslopet.no

HØR PÅ SAMISK:

Ifølge siste meningsmåling som A-pressen har gjort, så kan tanakvinnen få plass i fylkestinget i Finnmark. Målingen viser at Høyre er tilbake som Finnmarks nest største parti.

I løpet av valgkampen har partiet klatret opp fra 16,2 til 21,3 prosent. Dette betyr at Høyre kan få syv plasser i fylkestinget. Ellen Kristine Saba ligger på syvende plass.

– Det første jeg vil gjøre hvis jeg blir valgt inn som fylkestingsrepresentant, er å arbeide for en sammenhengende skuterløype gjennom hele Finnmark, forteller Saba.

Hun mener at skuterløypa kan gå etter hundeløypetraseen som Finnmarksløpet bruker fra Alta til Kirkenes.

– Gjør fiskevann tilgjengelig

– Særlig unge folk liker å kjøre snøskuter. Og hva er bedre enn at de kan ha en sammenhengende kjøretur fra Alta til Kirkenes.

Løypa vil Saba etablere slik at det også går over innlandsvann.

– Dette vil gi flere muligheter til å nyte herlighetene vi har på Finnmarksvidda, sier fylkestingskandidaten fra Tana.

– Vil ødelgge finnmarksløpets egenart

Harald Tunheim ved innkomst til Tana

Hundekjører Harald Tunheim fra Alta.

Foto: Nils Mehren / NRK

Harald Tunheim fra Alta som har vunnet Finnmarksløpet fem ganger, ønsker ikke å si noe om han er imot eller for forslaget fra Høyre.

– Men dersom hundeløypetraseen også tas i bruk til skuterkjøring, så kan dette endre finnmarksløpets egengart, svarer Tunheim.

Han forklarer dette med at omfattende skuterkjøring kan føre til at løypa får en hardpakket spor.

– Det er ingen must at finnmarksløpet skal være på en autostrade. Finnmarksløpet handler om å takle all slags føre i ulike værforhold, svarer Tunheim.