NRK Meny
Normal

Sjalusi-drama mulig årsak til at mann utøvde grov vold

Mann i 20-årene gikk amok på utested. Vedkommende skal ha utøvd grov vold mot både sin egen kjæreste og andre gjester. – Folk sitter i kø for å anmelde han, sier lensmannen i bygda.

Maras pub

UTØVDE VOLD: Inne på utestedet Maras Pub i Kautokeino, tørnet det nattestid fullstendig for en mann i 20-årene sist helg.

Foto: John Einar Jonsen Eira / NRK

Klemet Klemetsen

ETTERFORSKER VOLDSEPISODEN: Kautokeino-lensmann, Klemet Klemetsen.

Foto: Johan Ante Utsi / NRK

Natt til søndag gikk en mann berserk på et utested i Kautokeino i Finnmark.

Han skal ha slått både sin egen kjæreste, i tillegg til fem andre personer som var til stede på utestedet.

– Det var kaotisk en stund, mens det pågikk som verst, fortalte pubeier Alfred Larsen til Altapostens nettutgave, som først fortalte om episoden.

Ifølge lensmannen i Kautokeino, er det mange som vil anmelde voldsutøveren.

– Vi tar imot anmeldelsene fortløpende nå. Det sitter folk i kø for å anmelde han, uttalte bygdas lensmann, Klemet Klemetsen, i helgen.

Så kjæresten komme fra toalettet med annen mann

Ut fra opplysninger NRK har fått fra andre kilder, skal foranledningen ha vært at 20-åringens kjæreste skal ha gått inn på toalettet med en annen mann.

Da 20-åringen oppdaget dette, skal han ha klikket.

Han skal da ha slått sin egen kjæreste, den andre mannen, og fire øvrige som befant seg i umiddelbar nærhet.

Til sammen er det dermed seks fornærmede, som NRK kjenner til. De skal ha oppsøkt legevakta i bygda ved hjelp av privatbiler.

Lege og politi til stede

NRK kjenner til at på utestedet var det både politifolk og lege som gjester, da episoden inntraff. Disse var til stede som privatpersoner, og var dermed ikke i tjeneste.

Det er uvisst om de politiansatte som var til stede, grep inn for å stoppe voldsutøveren, eller om de hjalp til øvrig sikringsarbeid.

NRK kjenner imidlertid til at legen, som tilfeldigvis var på puben som privatperson utenfor tjeneste, skal ha hjulpet til med å akuttbehandle voldsutøverens kjæreste som følge av skadene hun ble påført av volden.

Blod og knuste glass

Utestedet var tilgriset med blodflekker og knuste glass, men ingen skader på inventaret, ifølge innehaver Alfred Larsen.

Kautokeino har ikke egen politivaktbemanning hver eneste helg.

Politiet som rykket ut fra Alta, skal ha brukt over tre timer på utrykning til Kautokeino, en strekning på rundt 13 mil.

Voldsutøveren skal ha blitt innhentet til avhør i løpet av mandagen, rett i etterkant av helgen.

Han er en tidligere kjenning av politiet.