NRK Meny
Normal

Savnet 83-åring funnet død

Den eldre mannen som var meldt savnet på finsk side i det norsk-finske grenseområdet ved Sør-Varanger, ble i går funnet død i terrenget.

Leteaksjon i Näätämø

LETEAKSJON FØRTE TIL FUNN: Finsk grensejegerkompani, grensevakter, hundepatruljer, sivilie frivillige og redningshelikopter har deltatt i leteaksjonen som pågikk primært på finsk side av grensen mellom Norge og Finland. Det ble også lett med hundepatruljer på norsk side.

Foto: Jonne Järvinen / YLE

Den savnede mannen som mandag meldt savnet i bygda Näätämö, som ligger kun noen hundre meter inn på finsk side av den norsk-finske grensen, er funnet omkommet i utmarka.

Han ble funnet på finsk side av riksgrensen til Norge.

Finsk politi melder til den finske kringkasteren YLE, at 83-åringen ble funnet i terrenget omtrent fire kilometer sør for stedet der mannens ATV tidligere denne uken ble funnet.

– Det er leteaksjonen som har gitt resultat, utaler finsk politi.

Laster kart, vennligst vent...

LETTE I GRENSOMRÅDE: Näätämö, eller Finsk-Neiden som bygda omtales som på norsk, ligger bare noen hundre meter inn på finsk side fra riksgrensen til Norge, ved Sør-Varanger i Øst-Finnmark.

Ingen mistanke om kriminalitet

Torsdags kveld kunne det finske politiet ikke gi ytterligere informasjon, utover at de ikke har mistanke om at det har skjedd noe kriminelt i saken.

Store letemannskaper har siden mandag lett etter mannen.

Hundepatruljer ble en stund også satt inn i søk på norsk side av riksgrensen.

83-åringen forlot sitt hjem for å plukke bær, da han ble meldt savnet av pårørende.

Mannens ATV ble funnet ved dette fjellvannets bredde. En båt som mannen skal ha brukt ble funnet på motsatt side av fjellvannet.