NRK Meny
Normal

Rundt 100 personer satt inn i leteaksjon etter savnet mann (83)

Søket etter mannen i 80-årene som er meldt savnet rett ved norskegrensen på finsk side, er trappet opp. Søk pågår nå også på norsk side, og norsk politi er klar til å bistå.

Leteaksjon i Näätämø

LETEAKSJON: Finsk grensejegerkompani, grensevakter, hundepatruljer og redningshelikopter deltar i leteaksjonen inne på finsk side av grenseområdet mellom Norge og Finland.

Foto: Jonne Järvinen / YLE

Søket etter den savnede Sampsa Wesslin (83) vil fortsette med full styrke i dag.

Det søkes etter mannen i et område på 25 kvadratkilometer i terrenget rundt innsjøen Njuohttejávri, i nærheten av den norsk-finske grensen og grensebygda Nätäämö, inne på finsk side.

Dette melder den finske kringkasteren YLE.

83-åringen forlot sitt hjem i Näätämö mandag morgen. Han skulle ut i utmarka for å plukke bær, da han ble meldt savnet av pårørende.

Laster kart, vennligst vent...

SØK PÅGÅR I GRENSOMRÅDE: Näätämö, eller Finsk-Neiden som bygda omtales som på norsk, ligger bare noen hundre meter inn på finsk side fra riksgrensen til Norge, ved Sør-Varanger i Øst-Finnmark.

Utvidet søket til norsk side

En letemannskapsstyrke på rundt 100 personer ble i går satt inn i søket etter Wesslin. Styrken består blant annet av grensejegere og -vakter, hundepatruljer og redningshelikopter.

– Blant de som deltar i letingen består rundt 20 sivile fra lokalbefolkningen i Näätämö og Sevettijärvi, og den savnedes pårørende.

Dette sier Iikka Rantahalvari hos det finske politiet til YLE.

– En hundepatrulje med i alt fire redningshunder har søkt også på norsk side av riksgrensen, tillegger Rantahalvari.

Norsk politi kan bli satt inn

– Vi har fått melding om at den savnede personen ennå ikke er funnet.

Dette sier operasjonsleder Jan Arne Pettersen ved Finnmark politidistrikt til NRK.

– Vi vil få en anmodning fra finsk side om å bistå dem, dersom det skulle bli nødvendig. Det vil vi selvfølgelig da gjøre. Enn så lenge har vi ikke fått en slik anmodning, tillegger Pettersen.

Ber om publikumshjelp

Det finske politiet har anmodet publikum om tips som kan bidra til at mannen blir funnet.

Sampsa Wesslin oppgis å være rundt 170 centimeter høy, veie 75 kg, ha skjegg, og skal ha vært iført grønne eller svarte klær da han forlot sitt hjem.

Publikum bes om å kontakte det finske politiet i Inari via telefonnummer (+358) 40 5417 864 dersom man har tips å komme med.