NRK Meny
Normal

Visepresidenten gir ikke opp presidentkampen

Sametingets visepresident Johan Mikkel Sara er skuffet over at NSR utnevner ny settepresident før de har gitt beskjed om det til ham.

Johan Mikkel Sara
Foto: Marie Elise Nystad / NRK

- NSR overser samarbeidsgruppa vår når de ikke gir beskjed til oss om at de vil ha en ny settepresident, sier han til NRK Sámi Radio.

GULDAL: Sara beahtahallon

Sametingspresident Aili Keskitalo tar fødselspermisjon ved juletider.

Keskitalo og Sara
Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Allerede da dette ble kjent, ga Johan Mikkel Sara beskjed om at han er klar til å ta over. Men NSRs styrende organer ønsker ikke ham i dette vervet.

- Surt for NSR-bakspillere

- Det er ikke en hemmelighet at det var surt for enkelte NSR-folk å måtte gi fra seg visepresidentvervet. Det er nok mange bakspillere der som helst ikke vil ha meg verken som visepresident eller fungerende president.

- Er det mulig for dere å fortsette samarbeidet videre?

- Slike ting bedrer ikke samarbeidsklimaet. Nå må vi fire samles og se på hva man skal gjøre nå og hvordan reagere på utspillet til NSR, sier Sara. 

- Bedrer ikke samarbeidsklimaet

- Det er en meget merkelig måte å følge opp de parlamentariske prinsippene på, og selvfølgelig er det også veldig merkelig i forhold til samarbeidsavtalen firergruppa har med NSR. Dette har nok gått litt over stokk og stein, sier Sara.

Johan Mikkel Sara (Samer bosatt i sør), Terje Tretnes (Samefolkets parti), Per A. Bæhr (Flyttsamelista) og Olaf Eliassen (Sp) utgjør firergruppa som støtter Norske Samers Riksforbund.