Avslutning MIHÁ
Foto: Sander Andersen / NRK

MIHÁ-konserten

Oppsummert

Frivillige og artister hadde forberedt seg godt til den store kraftsamling av artister som bidro til å skape optimisme, engasjement og energi etter ett og et halvt år med fokus på Tysfjord-saken.

 • Takk for i kveld!

  En konsert av de store, med et vell av kunstneriske framføringer:

  Store, sterke, såre røster i takknemlighet, og med positivitet og solidaritet for å skape engasjement, menneskelig overskudd og energi.

  Det hele ble asvluttet med Lars Andreassens (Árran-direktøren) Divtasvuona-juojkka med hele artisgallaen på scenen.

  Takk for oss!

  OBS! Du får deler av konserten med kommentarer og intervjuer i et timelangt program på NRK2 lørdag 10. mars klokken 22.10.

  Avslutning MIHÁ
  Foto: Sander Andersen / NRK
 • - Takk til alle dere!

  – Også vår egen verdensstjerne skal igjen få opptre, sa konferansier Erlend Elias Bragstad før han presenterte Spellemanns hederspris mottaker Mari Boine.

  Mot slutten av konserten fremførte Boine sangen Elle som takk til alle dem som hadde stått frem med sine historier, og vist mòt.

  Mari Boine under MIHÁ
  Foto: Sander Andersen / NRK
 • Stolte over sin tilhørighet

  – Vi er stolte over å være tysfjerdringer, og stolt for å høre til her. Tusen takk for det, erklærte Sweet like chili-søstrene Rikke og Sofie Braseth fra scenen.

  Sweet like chili
  Foto: Sander Andersen / NRK
 • Takknemlig for all støtte

  En rørt Marion Anne Knutsen tar imot folkets kjærlighet og takk for det hun har bidratt med for å få satt fokus på en svært vond sak.

  – Det føles helt fantastisk. Sitter med tårer i øyekroken. For et opplegg. All skryt til dem som virkelig har stått på for å få dette til.

  – Nå skal vi jobbe framover. Se framover. En begynnelse er gjort, og vi er på riktig vei.

  – Det at det er så mye folk her gir jo styrke, sier en svært rørt Marion Anne Knutsen under en pause under den tre timer lange konserten.

  Marion Anne
  Foto: Sander Andersen / NRK
 • MIHÁ-kommuner!

  - Vi takker de som har mot til å stå mot dette. Vi ønsker å bygge et godt og trygt samfunn med Jasska-prosjektet i Tysfjord. Vold og overgrep skal ikke ha noe plass hos oss, sa Tysfjords ordfører Tor Asgeir Johansen under sin tale under stolthetskonserten.

  Og ordfører Jan Folke Sandnes i nabokommunen Hamarøy la vekt på at det er helt naturlig med samarbeid mellom disse to kommunene, der den ene halvparten om knapt to år slås sammen med den andre.

  Sandnes fulgte opp med å si at måten man har løst utfordringene med å takle overgrepssakene i Tysfjord på er forbilledlig.

  - Vi har all grunn til å kalle oss for MIHÁ-kommner - stolte kommuner!

  Mihá-kommuner
  Foto: NRK / Sander Andersen