Laksefiske på dagen, rocking om natta!

Til helgen, nærmere bestemt på lørdag arrangeres det laksefiskekonkurranse på dagen, og på kvelden braker det løs med konsert i Beskenjárga, ca. 1.8 mil sør for Karasjok sentrum.

Beskán luossa rock

Noen av BeskánLuossaRock arrangører. Fra venstre Stig Arne Somby, Johán Ánde Máhtte Somby Sandvik og Margrethe Vars.

Foto: Privat

Kl 11.00 går startskuddet for BeskánLuossaRock, og en av arrangørene Anita Bjørnebak, har selv savnet noe slikt fra Karasjok om sommerstid.

– For om sommeren er det ganske lite som skjer her, og det er ganske så folketomt i bygda, forteller hun.

– Når andre klarer, klarer vi også

Bjørnback synes det er på høy tid med et slikt arrangement i Karasjok.

– Det nærmeste av noe lignendes slikt tilstelning finnes i Utsjok i Finland i form av fiskekonkurranse og Midnattsrocken i Lakselv, og det er altfor lenge siden vi har hatt noe slikt i Karasjok, så derfor pønsket vi ut et konsept i Beskenjarg grendelag, og kom på denne ideen.

– Så hvorfor skulle ikke vi også kunne klare det, når både Tana og Utsjok klarer det.

Gratis for barn

Beskenjarg grendelag har troa på at det er mange som vil delta i laksefiske-konkurransen. Det er egen konkurranse både for voksne og for barn. For barnas del er fiskekonkurransen gratis, grendelaget vil nemlig oppfordre barna til friluftsliv.

Fiskekonkurransen starter kl. 11.00 og varer til kl. 17.00 for voksne, og for barn kl. 12.00 til kl. 14.00. I tillegg arrangeres fluekastekurs.

ALL FISKEUTSTYR som ikke er 100 % tørt OG brukt i andre vassdrag må dokumenteres er desinfiserte. Esso Karasjok og Karasjok Camping desinfiserer fiskeutstyr, står det på arrangementets Facebook side.

Lokale helter spiller

Til kvelden er alle velkommen til å komme å høre på lokale helter fra Karasjok. For konserten er det nemlig kjente og kjære samiske artister som står for underholdningen.

På scenen får du se Intrigue, Felgen Orkester, Piera Balto, Johan Anders Bær, Nostalgija Gánddat og Biret Elle Láilá (Laila Somby Sandvik) pluss en "upcoming star", som er hemmeligholdt fra arrangørenes side og som skal være en gledelig overraskelse for publikum.

Konserten er også gratis for barn med følge av voksne.

Motorhistorie og laksewraps

Arr. sted/påmelding fra kl. 09.30 for fiskekonkurransene vil være ved Beskenjárga brua.

Arrangørene fra Beskenjárgilisearvi (Beskenjarg grendelag), med mange lokale ildsjeler i spissen, kommer til å selge mat og drikke under arrangementet, blant annet laksewrap og laksesuppe.

Selv for de historieinteresserte er det noe å se. Tanavassdragets fiskeforvaltning skal nemlig fortelle om laksetellingene de har foretatt i Beskenjárg. Mens veteranildsjel i grendelaget Konrad Thorolf Bjørnback viser fram gamle påhengsmotorer, som han har samlet opp igjennom tiden.