Samisk dødsrike til Midnattsrocken

Med rykende fersk plate vil samiske Sáivu opptre på Midnattsrocken før de lanseres i USA.

Sáivu

Samiske Sáivu har tidligere opptrådt med Guns N'Roses gitarist Richard Fortus på Midnattsrocken. Nå kommer Sáivu til rocken igjen, denne gang er Lásse Kvernmo på egne bein.

Foto: Pressebilde

Sáivu, det samiske dødsriket hvor alt er vakrere, større og bedre, er også navnet på det mest ambisiøse samiske bandet i Sápmi for tiden.

Gruppen som nylig er ferdig med innspillingen av sitt album som snart skal slippes er klare for årets midnattsrock.

– Albumet låter helproft og plasserer Sáivu i kategorien amerikansk rock med nordisk preg. Jeg har hatt platen på forhåndslytt i noen uker nå og det er en plate som bare vokser for hver gjennomlytting, så det var aldri tvil om at vi skulle ha Sáivu på rocken i år, sier bookingssjef Stig Tore Grøtta.

Guns N'Roses falt for musikken

Sáivu er historien om samegutten Lásse Kvernmo som studerte til å bli flyger i USA. Under studieoppholdet sendte han låtene sine til Guns ‘N’ Roses-gitarist Richard Fortus.

Amerikaneren likte det han hørte og inviterte ham i studio. Siden har Fortus og Kvernmo gitt ut EP’en Sáivu (2010) og opptrådt på Midnattsrocken samme år.

Sáivu

Richard Fortus fra Guns N'Roses spilte med Lásse Kvernmo (bakgrunnen) i Sáivu.

Foto: Pressebilde


Det gleder artisten Lasse Kvernmo å høre uttalelsene til Grøtta:

– Kult at han synes det. Det betyr litt ekstra at de hjemme setter pris på musikken. Vi skal gjøre alt for at det blir et kult show.

På egne bein med ny plate

Nå står Sáivu på egne bein og er klare med debutalbumet «Endings», som er spilt inn i Los Angeles og Memphis.

Plata er produsert av Ben Grosse (Marilyn Manson, Depeche Mode, Madonna m.fl.). I tillegg bidrar også den amerikanske musikkpersonligheten Geno Lenardo (Filter) sammen med Will Hunt (Evanescence/Black Label Society), samt Roger Ludvigsen (Mari Boine).

Sáivu har en spesiell følelse for Midnattsrocken, og lover en ny opplevelse til publikumet på festivalen som arrangeres under midnattsola.

– Det er spesielt, sist var jeg der med annet band og Fortus. Nå er det på tide å stå på egne ben, så det blir en ny opplevelse for meg, for bandet og for de som hørte oss sist, forteller Kvernmo.

Debutalbumet slippes 31. mai.

Utstilt på fanside

Guns N'Roses promoterte en singel av Sáivu på sin Facebookside.

– Da Sáivu slapp singelen «Goodbye» før jul, postet Guns ‘N’ Roses iTunes-lenka til låta for sine mer enn 20 millioner fans på Facebook. Hvor mange band i verden får et lignende utstillingsvindu, spør Grøtta retorisk.

Hør sangene «Goodbye» og «I bleed» i videoene nedenfor: