NRK Meny
Normal

Konflikter innad i Tana Høyre

Høyre-politikeren Kåre Breivik føler seg vraket etter at Tana Høyre ikke lenger vil ha han med i formannskapet.

Kåre Breivik

Kåre Breivik føler seg eksludert av Tana Høyre.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

– Jeg er jo sparket. Det er jo et faktum. Det dokumenterer også forslaget til formannskapets sammensetning der jeg er satt nederst på lista, sier Breivik.

Populær

Kåre Breivik er en av Tanas mest populære politikere, og var en av politikerne som fikk flest personstemmer under høstens valg. Nå føler han seg vraket av Tana Høyre siden Høyre ikke lenger vil ha han med i formannskapet. Han ble valgt som siste vara.

Breivik har vært med i kommunestyret i Tana i 24 år, og har vært i formannskapet nesten like lenge. Han har også vært ordfører i kommunen.

– Hvis Høyre hadde spilt kortene sine riktig så ville partiet fått inn to representanter i formannskapet, og ikke bare en, slik partiet fikk under torsdagens konstitueringsmøte, sier Breikvik.

– Samarbeidsproblemer

Tone Orvik Kollstrøm

Tone Orvik Kollstrøm ønsker ikke å kommentere Breiviks påstander.

Foto: FOTO: Erik Brenli / Ságat

Breivik sier at han ikke vet hvorfor Tana Høyre ikke lenger vil ha han i formannskapet, men tror at Høyres ordførerkandidat Tone Orvik Kollstrøm står bak dette.

– Det er hun som i gruppemøtet klart har gitt uttrykk for at hun ikke kan samarbeide med meg, og at hun ikke vil samarbeide med meg, sier Breivik.

Tone Orvik Kollstrøm, som under konstitueringmøtet på torsdag ble valgt inn i formannskapet for Høyre, ønsker ikke å kommentere Breiviks påstander.

På spørsmålet om hvilken konflikt som har oppstått i Tana Høyre, svarer hun slik:

– Jeg har ikke lyst til å kommentere det nå. Det bør vi heller først snakke om innad i partiet før vi eventuelt går ut med noe.

Uenige

Kollstrøm og Breivik er uenige om hvordan helsetjenesten i Tana kommuve skal organiseres.

Kollstrøm, som selv daglig jobber på sykehjemmet i Polmak, vil samle alle helseinstitusjonene til Tana bru.

Breivik på sin side, ønsker å beholde sykehjemmene både i Polmak og Austertana, men han vet ikke om det er derfor han er vraket.

– Hvis det er hennes beveggrunner for å ha en slik holdning, da ha vi en kjempeutfordriing, sier Breivik.

- Nei, det er det ikke, så mye kan jeg si, svarer Kollstrøm.