Igjen hærverk på kommuneskilt

Kommuneskiltet i Kåfjord i Nord-Troms igjen tilgriset, bare noen dager etter at Riddu Riđđu festivalen inviterte skiltskyterne som æresgjester.

Tilgriset Kåfjord kommuneskilt
Foto: Andreas Persen

Gáivuona suohkan/Kåfjord kommune skiltene har nå fått være fred i over ti år, uten at noen har gjort hærverk på de. Men, sist torsdagskveld var et av skiltene tapet over det samiske navnet på kommunen i Djupvik, grensa mot Nordreisa.

Trist for Riddu Riđđu

Leder for Riddu Riđđu, Ranghild Dalheim Eriksen
Foto: Klemet Anders Sara / NRK Sápmi

Riddu Riđđu festivalen hadde tidligere denne uken ønsket en av skiltskyterne velkommen til årets festival som æresgjest. En person meldte seg via Framtid i Nord avisa, men ville være helt anonym.

Et par dager etter at denne nyheten gikk både i Framtid i Nord avisa, og NRK-Sápmi, så har det skjedd igjen. Det samiske navnet er igjen tilgriset, denne gang med svart tape. Og den var også fredagskveld tilgriset. Riddu Riđđu festivalleder, Ranghild Dalheim Eriksen synes det er trist at dette skjer igjen.

Kan ha sammenheng

Det at vi inviterte en av skiltskyterne som æresgjest kan ha sammenheng med skiltødeleggelsen og vi er veldig trist for det, sier festivalleder Ranghild Dalheim Eriksen.

Svarttapen som er brukt på skiltet var ikke fjernet i går kveld ennå.

Hør intervjuet med Riddu Riđđu festivalleder: