Jan-Folke Sandnes blir ordfører igjen

Fire uker med harde kamper om ordførerstolen i Hamarøy er over. Jan-Folke Sandnes blir gjenvalgt som ordfører etter åtte år i opposisjon.

Jan-Folke Sandnes

Jan-Folke Sandnes vil igjen sette seg i ordførerstolen etter åtte år i opposisjon.

Foto: Sander Andersen / NRK

Jan-Folke Sandnes (H) blir gjenvalgt som ordfører i Hamarøy, etter åtte år borte fra ordførerstolen.

– Jeg gleder meg, og ser frem til å ta fatt på fire spennende og interessante år. Det er artig å komme i posisjon igjen etter åtte år i opposisjon.

– Det blir en spennende periode siden det er mange ting som skjer i Nord-Salten, sier Sandnes, og viser spesielt til kommunereformen som står for døra.

Dette ble avgjort i et forhandlingsmøte mellom Venstre (V), Senterpartiet (Sp), Fremskrittspartiet (Frp) og Høyre (H) tirsdags kveld.

Både Venstre, Høyre og Arbeiderpartiet, som alle har fire representanter i kommunestyret, krevde ordføreren.

Fire av fem i formannskapet

Gårdagens møte ble avholdt etter initiativ fra Venstre, som tilbød seg å gi slipp på ordføreren mot at de får to plasser i formannskapet, opplyser Høyre i en pressemelding tirsdags kveld.

Konstellasjonen vil få fire av fem plasser i formannskapet:

  • Ordfører Jan-Folke Sandnes (H)
  • Varaordfører May Valle (V)
  • Fred-Eddy Dahlberg (V)
  • Britt Kristoffersen (Sp)

Avtalen signeres mandag

Nå har partiene satt sammen en redaksjonskomité, bestående av én representant fra hvert parti, som skal utforme et forpliktende dokument som beskriver politikken for de neste fire år.

Men detaljer vil Jan-Folke Sandnes enda ikke røpe.

– Jeg vil ikke gå ut med direkte prioriteringer nå, for det vil være en prosess internt. Vi kommer tilbake med en pressemelding når endelig avtale blir underskrevet på mandag.

En bedre økonomi

– Men ut fra forhandlingsmøtet kan jeg si at vi ikke opplevde de store utfordringene for å få til en felles politisk plattform. Hovedbudskapet blir å få kommunen ut av den dårlige økonomiske situasjonen.

– Er det noe dere er uenige om?

– Vi har noen detaljer, som for eksempel oppheving av null-konsesjon. Og det er kanskje den eneste saken der vi har tydelige meningsforskjeller. Men det er jo ikke den store saken.