Isák nølte ikke et eneste sekund da de fikk TV-aksjonen-forespørsel

OSLO (NRK): – Vi sjekket vel ikke kalenderen en gang før vi sa ja, sier trioen.

ISÁK-vokalist Ella Marie Hætta Isaksen på Rockefeller

NØLTE IKKE: Ella Marie Hætta Isaksen (på scenen) og resten av gruppen skal spille direkte under TV-aksjonen søndag.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Isák-trioen, bestående av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen og trommeslager Aleksander Kostopoulos, har laget årets TV-aksjonen-låt.

Låten heter «Make room» og handler om at personer i Norge har trukket gulloddet, og at vi må gi plass til personer som ikke er like privilegerte.

Dette er den første singelen etter at gruppa lagde debutalbumet «Ealán».

– Det var aldri noe tvil da vi fikk forespørselen om å gjøre dette, vi sjekket vel ikke kalenderen en gang før vi sa ja. Vi tenkte bare «dette må vi selvfølgelig gjøre», sier gruppas trommeslager Kostopoulos til NRK.

Inntektene fra årets TV-aksjon skal gå til Care Norge sitt arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. I fjor samlet TV-aksjonen inn over 239 millioner kroner til Kirkens Bymisjon.

Care har som mål å gi minst 400.000 kvinner mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet.

  • Hør en smakebit av TV-aksjonslåten «Make room» av Isák under:

Travle dager

Før aksjonshelgen sparkes i gang har Isák mye på timeplanen.

Fredag skal de besøke Lindmo, lørdag skal frontfiguren Isaksen delta i Stjernekamp og søndag skal de spille direkte under TV-aksjonen.

De har så vidt tid til å puste mellom slagene.

Etter at de hadde spilt låten direkte under Nitimen onsdag, fikk NRK noen ord med den aktuelle og travle gruppa, som har månedlig over 55.000 avspillinger på strømmetjenesten Spotify.

  • Se Isák fremføre låten «In comparison» under Stjernekamp-finalen i 2018:

Frontfigur og vokalist Isaksen er blitt kjent for å gi klima- og kjønnsdebatten et ansikt. Gjennom sitt store engasjement ønsker hun nå å slå et slag for kvinners rettigheter.

– Jeg ville skrive sangen til alle som har en god hverdag. Vi har ikke så mye vi skal klage over egentlig, sier den tidligere Stjernekamp-vinneren og fortsetter:

– For meg er dette en påminnelse om å hjelpe dem som ikke har det like bra og som trenger hjelpen, sier Isaksen.

Isák i Nitimen studio

I STUDIO: ISÁK spilte direkte under Nitimen onsdag. Fra venstre: programleder Marte Stokstad, trommeslager Aleksander Kostopoulos med sin sønn Sedrik på fanget, vokalist Ella Marie Hætta Isaksen og produsent Daniel Eriksen.

Foto: NRK

Ønsker å gjøre en forskjell

«Make room» har også blitt en viktig personlig sak for bandtrioen.

Produsent Daniel Eriksen sier han med egne øyne har sett at spesielt kvinner har begrensede livsmuligheter flere plasser i verden. Dette er blant grunnene til at bandet sporenstreks sa ja til oppdraget.

– Vi prøver alltid å legge noe av oss selv i låten, sier produsent Eriksen.

– Hvis vi kan gjøre en forskjell for at flere kan få opp øynene for dette, så er det utrolig fint, sier trommeslager Kostopoulos.