Hopp til innhold

Intrigue på Charterfeber

Regissør Mikkel Gaup og heavyjoikerne i Intrigue spiller inn musikkvideo i Syden. Det er rammen til en av historiene i TV-serien "Charterfeber".

Charterfeber, Intrigue og Mikkel Gaup

En scene fra innspillingen av Intrigues nye musikkvideo 'Čáppa nieida'.

Foto: TV3

– Det er en fantastisk morsom gjeng. Mikkel Gaup er kjent, og en morsom kar. Intrigue er ennå ikke så kjent for den brede massen, men de har virkelig mye å bidra med. Hele gjengen fungerer veldig bra på TV, opplyser informasjonskonsulent i TV3/Viasat 4, Øyvind Skovli, til NRK Sápmi.

Den samiske filmhelten Mikkel Gaup er kjent fra blant annet filmer som "Veiviseren" og "Kautokeino-opprøret". Nå satser han på å jobbe som regissør på heltid .

I fjor høst reiste Mikkel Gaup, hans datter Maiken og Intrigue-guttene til Ibiza for å spille inn en musikkvideo til bandets nye låt "Čáppa nieida" (Vakker jente) . Maiken Gaup er tidligere Frøken Norge-deltaker og spiller den kvinnelige hovedrollen i musikkvideoen.

Premiere på Kvinnedagen

Premieren på denne sesongens Charterfeber er tirsdag 8. mars, som forøvrig også er den internasjonale Kvinnedagen.

TV3 skriver dette i sin omtale :

Mikkel Gaup

Mikkel Gaup.

Foto: Mette Ballovara / NRK

"Denne gangen blir vi med blant andre Martin Schanche og kona Birgit, Mari Maurstad, Jenny Jenssen, Mikkel Gaup og ikke minst hele Norges Charterveteraner Svein og Hilde på tur. Sistnevnte reiser sammen med sønnen Oscar på 16 år og fem av kameratene hans. Å holde kontroll på seks tenåringer i Syden viser seg å være mer krevende enn fjorårets sydentur med personlig trener."

Dagen før, 7. mars gir Intrigue ut sine nye EP "Čáppa nieida". Musikken på den nye plata skiller seg en del fra partymusikken på EPen "Hevyjoik", som gjorde dem til en av de mestselgende artistene i landet i 2003. Da ble de belønnet med gullplate.

På den nye EPen beveger de seg i nye spennende retninger med Intrigue-soundet fortsatt inntakt. Blant annet har de med seg Svante Henryson (fra Yngwie Malmsteen). Musikkvideoen til tittelsporet "Čáppa nieida" lanseres våren 2011.

– Det blir mye musikk og moro i de delene av serien der vi følger innspillingen av musikkvideoen, forteller Skovli.

Et virkelighetsdrama på TV3

Charterfeber er et norsk virkelighetsdrama som har gått på TV3 .

Intrigue - Čáppa nieida

Intrigue gir snart ut sin nye EP 'Čáppa nieida'.

Foto: Skjermdump / Intrigue

Programmet har gått siden mars 2006 og handler om ulike reisefølger av nordmenn på charterferie. Kultserien går inn i sin sjuende sesong.

Gjennom flere uker følger programmet pensjonister, barnefamilier, trøndere i grilldress og fjortisgjenger i obligatoriske sydenaktiviteter, som strippeklubber, kamelsafari, missekonkurranser, klassiske turistbussturer og lignende.

I første sesong gikk turen til Gran Canaria, i andre sesong (2007) til Kreta og i tredje og fjerde sesong (2008) til Mallorca og Kypros. I den nye serien av Charterfeber møter vi forskjellige mennesker på Ibiza, blant annet Mikkel Gaup, hans datter Maiken Gaup og guttene i Intrigue.

Intrigue live

Intrigue er kjent som et knakende bra live band. Her er de på hjemmebane på Samfunnshuset i Karasjok.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Korte nyheter

 • Nordkalottfolket gáibida guorahallama

  Sámedikki dievasčoahkkimis ovddidii Toril Bakken Kåven gáibádusa guorahallat mo Sámediggi hálddaša jienastuslogu.

  - Mii fertet oažžut čielggadit mo jienastuslogu dieđiheamit gieđahallojit, makkár bargodábit, mo lea áššemeannudeapmi, ja čilgehusa manne áššemeannudanáigi lea njeallje mánu áššiin mat berrejit meannuduvvot ja mearriduvvot dađistaga. Mihttomearrin berre leat oanehis áiggi geavahit áššemeannudeapmái ja positiivvalaččat guottuiguin meannudit sin geat háliidit čálihit iežaset jienastuslohkui, dajai Kåven sárdnestuolus go Sámediggi gieđahalai bearráigeahččanlávdegoddi jahkedieđáhusa.

  Sámedikki jienastuslogu birra lea leamaš digaštallan maŋŋel go NRK áššit čájehejde ahte leat "mahkáš sápmelaččat" jienastulogus. Dán maŋŋá áiggui Sámediggi guorahallagohtit jienastuslogu, muhto dát loahpahuvvui earret eará diggeášši maŋŋá.

  Dál Nordkalottfolket dáhttu bearráigeahččanlávdegotti guorahallat mo Sámediggi hálddaša jienastuslogu;

  - Mii leat fuolastuvvan sámi demokratiija namas. Go eahpideapmi leat jienastuslohkui ja dasa lassin go lea menddo áddjás áššmeannudanáigi čálihemiide, de addá dakkár gova ahte eai fuolašii miel-sápmelaččaid jienastuslohkui, dadjá Bakken Kåven.

  Dievasčoahkkinjođihangottis dat lea ovddasvástádus jienastuslohkui. Ja dievasčoahkkinjođiheaddji Tom Sottinen vástidii cuiggodeapmái:

  – Lea oalle muddui duohta ahte áššemeannudanáigi lea gaskkohagaid leamaš guhkki, vástidii dievasčoahkkinjođiheaddji Tom Sottinen. Son ákkastalai dainna ahte Sámediggi lea ožžon hirbmat ollu dieđihemiid jienastuslohkui, ja seammás lemaaš hástalusat bargiiddiliin.

  Sottinen deattuha ahte oktage ii leat manahan vejolašvuođa jienastit válggaid oktavuođas.

  - Go galggaš sihkkarastit dohkálaš áššemeannudeami, de ii leat soaitte oanehis áššemeannudanáigi leat rivttes vástádus dasa, logai dievasčoahkkinjođiheaddji Tom Sottinen.

  Bearráigeahččanlávdegoddi áigu árvvoštallat Nordkalottfolket gáibádusa guorahallat hálddašeami, muitalii jođiheaddji Arthur Tørfoss.

  Tom Sottinen på Sametinget.
  Foto: Håkon Mudenia / NRK
 • Statsministeren til Bodø – tar med seg to andre statsledere

  Statsminister Jonas Gahr Støre har invitert Sveriges statsminister Ulf Kristersson og Finlands president Alexander Stubb til Bodø 19. og 20. juni.

  Tema for møtet vil være forsterket samarbeid i nord nå som alle tre landene er medlemmer av Nato. Dette inkluderer både styrket sivilt og militært samarbeid.

  Ukraina støtte
  Foto: Terje Haugnes / NRK
 • Nordkalottfolket ber om gransking

  På Sametingets plenum fremmet Toril Bakken Kåven krav om å granske forvaltningen av Sametingets valgmanntall.

  – Vi må få en klarhet i rutiner for innmelding, hvordan saksbehandlingen foregår, og en klargjøring av hvorfor det er saksbehandlingstid på fire måneder i saker som i utgangpunktet bør behandles og avgjøres fortløpende. Målet må være å ha kort saksbehandlingstid og en positiv holdning til medsamer som ønsker seg inn i valgmanntallet, sa Kåven fra talerstolen under behandlingen av kontrollutvalgets årsmelding.

  Det har vært diskusjon om Sametingets valgmanntall etter NRKs avsløringer om «de falske samene». Sametinget ville etter denne avsløringen igangsette en undersøkelse for å finne ut om kriteriene for innmelding i valgmanntall ble fulgt. Denne undersøkelsen ble avslutta blant annet etter en runde i tingretten.

  Nå ønsker Nordkalottfolket å granske Sametingets egne forvaltning av valgmanntallet, og ber kontrollutvalget og igangsette granskingen.

  – Vi er bekymret for det samiske demokratiet. Med fokus mistenkeliggjøring av valgmanntallet og i tillegg en sendrektig behandling av innskrivninger, skaper man et fortsatt inntrykk av et svakt innskrivningsgrunnlag og at man ikke ønsker medsamer velkommen i valgmanntallet, sier Bakken Kåven.

  Plenumsledelsen er ansvarlig for valgmanntallet. Og plenumslederen Tom Sottinen svarte på kritikken:

  – Det er delvis riktig at det har til tider vært lang saksbehandlingstid, svarte plenumsleder Tom Sottinen. Han begrunna det med at Sametinget har fått uventa mengde med innmeldinger til manntallet, og samtidig utfordringer med personalsituasjonen.

  Sottinen understreker at ingen har mista muligheten til å stemme ved et valg.

  – For å sikre forsvarlig saksbehandling så er det ikke nødvendigvis kort behandlingtid som er svaret på det, svarte plenumsleder Tom Sottinen.

  Kontrollutvalget kommer til å vurdere kravet om gransking fra Nordkalottfolket, orienterte leder Arthur Tørfoss.

  Toril Bakken Kåven på Sametinget
  Foto: Håkon Mudenia / NRK