Intrigue topper salgsliste

Karasjokbandet Intrigue danker ut kjente navn som Jaa9 & Onklp, Roxette og Stratovarius på salgsliste.

Intrigue
Foto: Knut Aaserud / Pressebilde

– Det er jo artig at en nesten ti år gammel EP hevder seg så bra. Det understreker vel at det er en tidløs plate. Den solgte allerede til gull da den kom ut i 2002, sier gitarist Tore Skoglund i Intrigue.

Bandets nyutgivelse av EPen "Heavyjoik" topper nå singellista til cdon.com . På andreplass er Jaa9 & Onklp med "Lasse" og på tredje er svenske Roxette med "She`s Got Nothing On". Mother Ulrik "Boys Don`t Cry" innehar fjerdeplassen og finske Stratovarius med "Darkest Hours" er på femte.

Snart solgt til Platina

"Heavyjoik" ble gitt ut i 2002 og regnes som en samisk klassiker. I løpet av halvannen måned oppnådde EPen et salg 8.000 eksemplarer, noe som førte til at de fikk Gullplate tidlig i 2003.

Tore Skoglund, gitarist i Intrigue

Gitarist Tore Skoglund.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Plata ble gitt ut på nytt i januar blant annet fordi det bare manglet 1.200 solgte eksemplarer før EPen hadde solgt til platina. I tillegg er den fortsatt veldig etterspurt blant Intrigue-fansen.

– Vi vet ennå ikke eksakt hvor mye EPen har solgt, men jeg regner med at vi når platina om ikke så altfor lang tid, sier Skoglund.

Han regner med at plata får et enda større salg når den snart også er tilgjengelig på iTunes.

Korte nyheter

 • Njuovvan eambbo bohccuid

  Dan jagi bohccuid njuovvanlohku čájeha ahte buvttadeapmi lea lassánan, diimmá heahtejagi maŋŋel. Dássážii leat njuovvan birrasiid 28.000 bohcco, ja lohku lea lassánan 11.000 bohccuin diimmá ektui.

  Boazodoallostivrra jođiheaddji, Inge Ryan, dadjá ahte buore guohtun dán jagi lea dagahan ahte bohccobierggu buvttadeapmi lea lassánan.

  Reinslakt
  Foto: Eilif Aslaksen / NRK
 • Konsert avlyst grunnet korona

  Den planlagte konserten med det lulesamiske bandet Jarŋŋa fra Sverige, som skulle spille på Nissunat/Dama di i Bodø i kveld i forbindelse med den samiske språkuka, er avlyst. Norrbottens län i Sverige er rødt på smittekartet. Bandmedlemmene kan ikke gjennomføre konserten på grunn av karanteneplikten. – Det var veldig synd. Vi har virkelig sett fam til å få spille i Norge etter at koronaen tilsynelatende var over, sier Mandy Senger, som er en av musikerne i bandet, til NRK.

  Mandy Senger, én av to frontfigurer i musikkgruppa Jarŋŋa fra Jokkmokk.
  Foto: Skjermdump Mihá-konsert / NRK