Intrigue topper salgsliste

Karasjokbandet Intrigue danker ut kjente navn som Jaa9 & Onklp, Roxette og Stratovarius på salgsliste.

Intrigue
Foto: Knut Aaserud / Pressebilde

– Det er jo artig at en nesten ti år gammel EP hevder seg så bra. Det understreker vel at det er en tidløs plate. Den solgte allerede til gull da den kom ut i 2002, sier gitarist Tore Skoglund i Intrigue.

Bandets nyutgivelse av EPen "Heavyjoik" topper nå singellista til cdon.com . På andreplass er Jaa9 & Onklp med "Lasse" og på tredje er svenske Roxette med "She`s Got Nothing On". Mother Ulrik "Boys Don`t Cry" innehar fjerdeplassen og finske Stratovarius med "Darkest Hours" er på femte.

Snart solgt til Platina

"Heavyjoik" ble gitt ut i 2002 og regnes som en samisk klassiker. I løpet av halvannen måned oppnådde EPen et salg 8.000 eksemplarer, noe som førte til at de fikk Gullplate tidlig i 2003.

Tore Skoglund, gitarist i Intrigue

Gitarist Tore Skoglund.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Plata ble gitt ut på nytt i januar blant annet fordi det bare manglet 1.200 solgte eksemplarer før EPen hadde solgt til platina. I tillegg er den fortsatt veldig etterspurt blant Intrigue-fansen.

– Vi vet ennå ikke eksakt hvor mye EPen har solgt, men jeg regner med at vi når platina om ikke så altfor lang tid, sier Skoglund.

Han regner med at plata får et enda større salg når den snart også er tilgjengelig på iTunes.

Korte nyheter

 • En av disse blir årets same

  Avisa Ávvir har valgt 15 kandidater til prisen «Årets same». Disse er blant annet leder Leif Arne Jåma i Fovsen Njaarke, rapperen Roman Jakovlev, artisten Agnete Saba, filmskaper Suvi West, lederen i kampanjen Romsa dál Tom Høgli og ordføreren i Saarivuoma sameby Per-Anders Nutti. NRK-profilene Elena Junie Paulsen og Anders Boine Verstad er også blant kandidatene.

  Loga sámegillii

  Dán jagi sápmelaš 2021
  Foto: Ávvir
 • Samisk film vant sin 14. filmpris

  Gjert Rognlis film «Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku» vant nylig i Kairo i Egypt sin fjortende filmpris. – Filmen vist på 70 filmfestivaler til nå. Det hele startet med verdenspremiere i Finland under Skábmagovat Film Festival. Mottakelsen har vært fantastisk siden da og filmen er vist i store deler av verden, sier Rognli i en pressemelding.

  Life is a two-way dream - Eallin lea guovttesuorat niehku
  Foto: Gjert Rognli / Pressebilde
 • Dollavárri ealáskan Indonesiijas

  Java sullos Indonesiijas báhtarit olbmot baluin dollaváris mii lávvardaga ealáskii. Báikkálaš TV-stášuvdna lea sádden ealligovaid filbmejuvvon giehtatelefovnnain, mas oaidná olbmuid geat vihket eret gudnabalvvas. Semeru dollavárri ealáskii bearjadaga.

  Vulkanutbrudd i Indonesia
  Foto: HANDOUT / AFP