Hopp til innhold

Mikkel Gaup blir regissør på heltid

Skuespilleren Mikkel Gaup har fått fast jobb som regissør, men har ikke tenkt å forlate skuespilleryrket for godt. Samtidig varsler han eksplosjoner.

– Jeg begynte i dag i FilmFaktisk og kan bare si at dette kommer til å bli kjempespennende, sier en begeistret Gaup til NRK.no

FilmFaktisk ble startet i 2009 og står bak flere reklamefilmer. Blant annet for Sony Playstation, Mira Craig og DnB NOR.

Regisserte på Ibiza

Gaup er ansatt som regissør, men er ikke ukjent med å stå bak kameraet .

– I vinter gjorde jeg en musikkvideo på Ibiza med den samiske gruppa Intrigue. Det ga absolutt mersmak.

Den samiske skuespilleren understreker at han ikke slutter som skuespiller.

– Jeg har et filmprosjekt på gang som jeg ikke kan si så mye om nå. Det blir uansett gøy å kunne jobbe med film på heltid og samtidig ha muligheten til å ta fri for å jobbe enda mer med film, gliser han.

Fint med fast jobb

Som skuespiller er Mikkel Gaup vant til å jobbe fra prosjekt til prosjekt. Han medgir at det derfor er kjekt med fast jobb.

– Det er fint å kunne ha en base og samtidig få jobbe med film. Jeg skal drive på med reklame, kortfilm og musikkvideoer – ja, i det hele tatt blir dette en lekegrind for meg som filminteressert, sier Gaup som egentlig ikke kan huske når han sist var i en lignende situasjon.

– Jeg er jo selvstendig næringsdrivende, vet du.

Varsler bokbombe

42-åringen slo igjennom med et brak i 1987 med Oscar-nominerte «Veiviseren». Siden da har altaværingen jobbet med film, teater og scenekunst både i inn- og utland. De siste årene har han også drevet på som healer.

For tiden jobber han med en selvbiografi.

– Kommer det noen «bomber» der?

– Det kommer både bomber og granater, avslutter han lurt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.