NRK Meny
Normal

Husbrann på Stjernøya

Ingen personer er skadd i den andre husbrannen i Finnmark denne helga.

Mystisk fisk funnet ved Stjernøya

Politiet i Vest-Finnmark fikk melding om brannen i Kvalfjord på Stjernøya like før midnatt lørdag. Lokalt brannvesen fikk ut folk fra boligen og det er ikke meldt om noen personskader i forbindelse med brannen som skal ha startet i 23-tida, melder politiet på Twitter.

Huset er totalt nedbrent, melder politiet. Huset består av tre leiligheter med totalt tre beboere. Den tredje var ikke hjemme da brannen brøt ut, men de to andre kom seg ut av den overtente bygningen raskt.

Brukte bassengvann til slukking

Ifølge Altaposten måtte det lokale brannvesenet bestående av bare to personer være kreative i slukkearbeidet. Skolen som ligger 100 meter unna boligen som sto i brann har et basseng, og pumpeutstyr ble satt ned i bassenget. Vannet fra bassenget ble så brukt til å forsøke å kjøle ned brannen.

Iherdig innsats til tross, brannen lot seg ikke slukke og brannvesenet og de mange frivillige gav seg rundt halv tre tiden natt til søndag.

Politiet vet foreløpig ikke brannårsaken til den andre husbrannen i Finnmark denne helga. I begge sakene er det iverksatt rutinemessig etterforskning.

I Karasjok begynte det å brenne i en bolig lørdag ettermiddag. De to beboerne ble berget ut av naboer og sendt til sykehus på grunn av lettere røykskader.