Høyre størst – Tverrpolitisk liste får stor oppslutning

Tverrpolitisk lå an til å kuppe valget i Porsanger. Etter at stemmene fra Lakselv ble telt – er Høyre vinneren.

VALG 2015

Her fra valgdebatten i Tana. Nærmest er sittende ordfører Knut Roger Hanssen (H) som ser ut til å miste makten i Porsanger. Ytterst er Tverrpolitisk listes ordførerkandidat Helge Ragnvald Olaussen som ser ut til å gjøre et brakvalg.

Foto: Eirik Hind Sveen / NRK

Valglogo

Høyre er nå største parti i Porsanger med 34,6 prosent av stemmene. De går likevel tilbake med 2,5 prosent.

Ap er ikke lenger største parti i Porsanger. De går tilbake med 8,1 prosent, til 31,6 prosent.

Frp valgets taper

Sittende ordfører Knut Roger Hanssens Høyres samarbeidspartner Frp er valgets taper, og går tilbake med 7,7 prosent til 5,7.

Den nye Tverrpolitiske lista (Tlp) med mange kandidater fra småstedene i Porsanger ser ut til å ha nærmest kuppet valget, og er nest tredje størst med 16,6 prosent.

Mandatfordeling i Porsanger:

Etter at så og si alle stemmene (99,9 %) er telt fordeler mandatene seg slik:

 • H – 7
 • Ap – 6
 • Tlp – 3
 • Sv – 1
 • Frp – 1
 • Sp – 1

Fremskrittspartiet mister 2 mandater. Ap mister ett. Alle tre får den nye Tverrpolitiske lista.

Dermed blir det sannsynligvis forhandlinger fremover som avgjør hvem som blir kommunens ordfører.

Korte nyheter

 • Beklager sammenligningsfeil

  – Valgdirektoratet beklager at det har tatt tid å rette feilen i sammenlikning av partienes oppslutning mot resultatene i 2017, skriver kommunikasjonssjef Kristina Brekke Jørgensen til NRK.

  Det gikk over ni dager fra valgdagen ble avholdt til feilen var rettet fra Valgdirektoratets side.

  Feilen har vært knyttet til ny geografi etter kommune- og regionreformen. Både stortings- og sametingsvalget har vært påvirket.

  Valgdirektoratet har nå generert datagrunnlaget fra 2017 på nytt som gjør at sammenligning fra det forrige valget er korrekt. De understreker samtidig at de faktiske valgresultatene har vært riktige hele tiden og at partienes oppslutning har vært korrekte.

 • Vant pris for beste foto

  Filmskaper i Davás film, Ken Are Bongo fra Kautokeino, stakk nylig av med pris for beste foto i Mexico City Videodance filmfestival. Dette i regi av filmproduksjon med Reinfilm, og regidebutanten, sveitsiske Flavia Devonas Hoffmann. Kortfilmen Human Habitat, handler om en reise med menneskelige følelser i sving, i navigasjon med gruve og oljevirksomheten i Finnmark. Filmen kan streames fra desember, etter at den er blitt vist i alle filmfestivaler først.

 • Ávvir og Ságat mister lesere

  Tall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at 8 av 11 aviser i Finnmark har positive opplagstall i første halvår av 2021 sammenlignet med første halvår i 2020. Ávvir og Ságat er blant to av de tre avisene som synker i opplag. De har mistet henholdsvis 31 og 41 lesere. Finnmarken har økt mest i opplag med 177 nye avislesere.

  Avisbunke, bunke med aviser
  Foto: Dan Robert Larsen / NRK