Her er den «ordentlige» Gaup fra publikumssuksessen Førstegangstjenesten

Karakteren Tanja Laila Gaup fra Sørøya har en dobbeltgjenger, hvert fall hvis man ser på navnet og stedet karakteren kommer fra.

Laila Kristine Gaup (t.v.) og Herman Flesvigs karakter Tanja Laila Gaup

SØSTRE?: – Sett bort fra det blonde håret så ser jeg ikke så mange likheter, sier Laila Kristine Gaup (til venstre). – Jeg ser ikke så mye annen likhet enn navnet, sier Herman Flesvig som spiller karakteren Tanja Laila Gaup (til høyre).

Foto: Privat / NRK

«Ikke har æ 600 gram silikon i brystene, størrelse 46 i sko eller vært i førstegangstjenesten. Men så vidt jeg vet så er jeg den eneste på Sørøya som heter Laila Gaup ... Vel, helt til nå da.»

Det skriver Laila Kristine Gaup på sin profil på Facebook. Reaksjonen kom etter at hun så traileren til serien Førstegangstjenesten.

Her møter vi karakteren Tanja Laila Gaup som er en kvinnelig mannssjåvinist med maskuline trekk.

Reagerte med «what?!»

Hun bruker skostørrelse 46 og trenger ekstra stor gylf. I tillegg har hun 600 gram silikon i puppene.

Dette er førsteinntrykket vi får av karakteren Tanja Laila i serien, som allerede har over 400 000 visninger på NRK TV. Serien bryter NRK-rekorder og har danket ut «Exit» fra strømmetronen.

  • RØPEALARM!: Se klipp med Tanja Laila Gaup fra Førstegangstjenesten (husk lyd):
Tanja Laila Gaup (karakter til Herman Flesvig) er klar for førstegangstjenesten og får utlevert utstyr.

Tanja Laila Gaup (karakteren til Herman Flesvig) er klar for førstegangstjenesten og får utlevert utstyr.

Etter at den «ordentlige» Gaup så traileren ble hun med en gang oppmerksom på både navnet og plassen karakteren kommer fra.

Laila Kristine er nemlig fra Sørøya og kan muligens være inspirasjonen til Herman Flesvig som spiller samtlige karakterer i serien.

– Jeg klikket meg inn og så navnet til karakteren og reagerte med latter. I ettertid fikk jeg høre at karakteren var Tanja Laila Gaup fra Sørøya og reagerte bare med «what?!», sier Laila Kristine til NRK.

  • Ser du likheten? Dette skrev Laila Kristine Gaup etter å ha sett karakteren.

Ikke har æ 600 gram silikon i brøstan, str 46 i sko eller vært i #førstegangstjenesten. Men såvidt æ vet så e æ den...

Posted by Laila Kristine Gaup on Tuesday, December 17, 2019

– Litt mer maskulin enn kvinnfolk fra sør

Etter det Laila Kristine kjenner til er hun den eneste personen som kommer fra Sørøya og som har delvis likt navn med Flesvigs karakter.

Hun er enn så lenge fornøyd med karakterens fremstilling og ser likheter med sin navnesøster.

– Kvinnfolk fra nord er nok litt mer maskulin enn kvinnfolk fra sør, vil jeg tro. Vi er litt mer barsk rett og slett, sier Laila Kristine.

Herman Flesvig, som spiller de fem karakterene i serien, sier han ikke ser så mange likheter annet enn navnet.

– Jeg vet ikke om det er den beste karakteren og bli sammenlignet med, skriver Flesvig.

Herman Flesvig leder P3 Gull 2018

FEM ROLLER: Herman Flesvig (bildet) har alle de fem hovedrollene i NRK-serien Førstegangstjenesten. Bildet er tatt i forbindelse da Flesvig var programleder på P3 Gull i 2018.

Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

Research og maraton med «Jegertvillingene»

I serien får vi også se et knippe bilder fra Tanja Lailas Instagram-profil. Her dukker det opp et bilde hvor karakteren poserer med et reinsdyr liggende på bakken.

Dette er sjokkerende likt, skal vi tro den «originale» Laila.

– Min mor driver med sauedrift, mens min far og jeg driver med reindrift, så jeg har noen bilder av meg selv med reinsdyr på Instagram, sier en lattermild Laila Kristine.

Dette er første sesong av Førstegangstjenesten. Flesvig håper nå at det kommer flere karakterer fra Finnmark i fremtiden. Han lover at han skal gjøre en skikkelig research og nevner samtidig at det blir maraton med «Jegertvillingene» i julen.

– Vi er inne på noe og jeg gleder meg veldig til å utvikle nye karakterer og skrive ferdig en hel sesong, skriver Flesvig.

Gjør deg klar til innkalling! På fredag er det premiere på Førstegangstjenesten 🙌 Se det i NRK TV: https://tv.nrk.no/serie/foerstegangstjenesten

Posted by NRK Underholdning on Wednesday, December 11, 2019