NRK Meny
Normal

Har aldri opplevd maken

– Dette må jo være rekord i valgdeltakelse.

Ellen Knudsen

En høytidsstemt 99-årig Ellen Knutsen fra Drag gjør sin borgerplikt godt sekundert av barnebarnet Magda Knutsen. Skjalg Solhaug tar imot stemmen.

Foto: Simon Piera Paulsen

Valgstyrets leder for Drag valgkrets går nærmest i fistel når han skal beskrive valgdeltakelsen til kommunevalget ved den valgkretsen han er leder for.

Mareno Mikkelsen har ikke opplevd maken i sin 40-årige historie som medlem av stemmestyret og også som leder av Tysfjords nest største valgkrets Drag.

Mareno Mikkelsen er overveldet over valgdeltakelsen

Mareno Mikkelsen (fremst) godt hjulpet av Per Hansen (tv), Simon Piera Paulsen og Velaug Jakobsen like før valglokalet på Drag stengte.

Foto: Sander Andersen / NRK

Formidabelt

– Så langt jeg har oversikten har valgdeltakelsen her på Drag vært rundt 80 prosent. Og det må jo være rekord. I alle fall har ikke jeg opplevd maken. Også 16- og 17-åringer har vært her og stemt, men mange i den aldersgruppen har forhåndsstemt, så der har jeg ikke den store oversikten. Årets valgdeltakelse til kommunevalget har rett og slett vært formidabelt.

Engasjement

Mikkelsen har ikke annen forklaring på dette enn at folk på vestsida av Tysfjord er engasjerte.

Stemmesedlene fra Musken, Storjord og Drag valgkretser er i skrivende stund i båt på tur over Tysfjorden til kommunesenteret Kjøpsvik der opptellingen tar til.

De første resultatene fra forhåndsstemmegivningen foreligger rundt klokken 22.