NRK Meny
Normal

Håper at kofta hjelper henne til seier

Fire ganger har samer har vunnet den internasjonale musikk-konkurransen Liet lavlut. For årets samiske deltaker Pia-Maria Holmgren kan dette være en ulempe, men hun håper kofta kan hjelpe henne til seier.

Pia-Maria Holmgren

Pia-Maria Holmgren håper hun er kledd for seier i Liet-Lávlut.

Foto: Thoralf Balto / NRK

– Jeg synes det er en ære å representere Sápmi , samtidig er jeg veldig ydmyk overfor å få være med, sier Pia-Maria Holmgren, som lover å gjøre sitt beste på lørdag.

Pia-Maria Holmgren

Pia-Maria Holmgren på scenen.

Foto: Thoralf Balto / NRK

– Jeg skal fokusere på det jeg skal gjøre, og ikke på det som tidligere har vært, sier hun.

Årets Liet Lavlut arrangeres i den franske byen Lorient i Bretagne. Liet Lavluet er en slags alternativ Melodi Grand Prix for minoritetsspåk i Europa.

Lørdag kveld står 11 artister på scenen og skal konkurrere om å vinne Liet Lavlut. Blant annet er den karelske gruppa Jousnen Jarved fra Russland med i konkurransen. Leder Peter coon tror at det samiske innsalget vil klare seg bra i årets konkurranse.

Skjerm fra Liet-Lávlut 2011

Denne skjermen viser de elleve deltagerne i årets Liet-Lávlut.

– Jeg håper jo at vi selv vinner, men jeg ser på pia maria fra Sápmi, Equal Soauls fra Nederland og den irske gruppa The Temporay som våre sterkeste konkurrenter.

Liet Lavlut blir i år arrangert for syvende gang. Fire av de seks foregående konkurransene har samene vunnet. De har alle hatt på kofte, og det kan være til hjelp for Pia- Maria, for hun skal også ta på seg kofte på lørdag.

– Kofta er så fantastisk vakker, den har storhet som bare står for seg selv, og det kan hjelpe, sier hun.